Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo iet het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

Ronald

-Top 3 Mooiste bezochte locaties

Het is eigenlijk nauwelijks mogelijk om plekken op de wereld met elkaar te vergelijken, maar toch is dit de vraag die ik regelmatig krijg. Wat is de mooiste plek waar je ooit geweest bent. Wat is mooier? Een koloniaal gebouw met historie of het zien van een zeldzame diersoort? Niet alleen de locatie maakt een plek bijzonder, soms ook de reis er naar toe. Een toeristische attractie waar bussen vol toeristen stoppen, weegt al snel anders dan een plek waar een urenlange wandeling voor nodig was. Hoe lastig het misschien ook is, ik heb een top drie opgesteld. Een momentopnamen, want misschien denk ik er over een paar dagen weer anders over. Er zijn teveel mooie plaatsen om maar één top drie samen te stellen.


Petra in Jordanië. De kloof naar Petra is verlicht met honderden kaarsjes. Papieren zakjes gevuld met zand met een kaars er in. In het donker loop ik de 1.200 honder meter lange rotsspleet in. Boven mij staat een prachtige sterrenhemel. Ik laat de andere toeristen voor mij uit lopen. Dit geeft een nog bijzondere ervaring. Aan het einde van de kloof hoor ik de klanten van een dwarsfluit. Dan zie ik de eerste glimp van de 'Treasury". De 43 meter hoge tempel, volledig uitgehouwen uit de rotsen. Ik laat de sfeer op mij inwerken. Wat is dit mooi.

Bromo Vulkaan Indonesië. Ik schat dat er op het uitkijkplatform zeker tweeduizend mensen bij elkaar staan, waarvan misschien hooguit vijftig westerse toeristen. Aan de horizon wordt de oranje gloed van de nieuwe dag zichtbaar. Ik zie de kratervallei ontwaken. Ik zie twee bergtoppen uitsteken, waarvan ik aanneem dat het de Bromo vulkaan is. Als mensen weer vertrekken, ontstaat er ruimte om vooraan foto's van de vallei te maken. Wanneer ik naar de Semeru vulkaan kijk, zie ik daaronder pas de Bromo vulkaan liggen. In het dal hangt nog bewolking. Prachtig!

Machu Picchu in Peru. Rond half zeven op dag vier van de Incatrail naderen we de Zonnepoort. vanaf de Zonnepoort heb je normaliter uitzicht op Machu Picchu. Helaas ... Machu Picchu is volledig bedekt onder een zwaar wolkendek. Mijn teleurstelling is groot. Ik daal af naar de oude Inca stad. Ik laat de hoop op een overzichtsfoto varen. Groot is mijn verbazing als iets lager Machu Picchu opdoemt tussen de bewolking. Een fantastisch en vooral onverwachts moment. Dit is een mooie afsluiting van de vierdaagse wandeling door de bergen.Top 3 Meest bijzondere activiteiten

Misschien nog wel lastiger dan de mooiste bestemming is het om de leukste activiteit te benoemen. Hoewel? Eén activiteit steekt er met kop en schouders boven uit: De


Amsterdam - Tokyo, Voor de laatste keer rekenen we af bij een tolpoortje. De rit van vandaag kost bijna 75 euro. Ik maak mij op voor de laatste kilometers Tokyo in. Links en rechts staan hoge gebouwen. Vanaf de hoger liggende weg kijk ik uit over de stad. We een schitterend moment. Bij het hotel worden we onthaald met een welkomstspandoek. Wat een leuke ontvangst. De fles champagne gaat open en we proosten op het succes van de reis. Ik ben gewoon in Tokyo!

We passeren de plek waar de gorrilla's gisteren gespot zijn. De spanning neemt verder toe. Plotseling houdt Ashrem mij stil. Kijk Ronald, daar zit een gorilla in de boom. Enkele meters verder zie ik een Silverback gorilla voor mij in de struiken zitten. Alle inspanning van de tocht zijn direct vergeten voor dit geweldige moment. De Silverback is het dominante mannetje en de leider van de groep. Als hij op zijn achterpoten gaat staan, zie ik ruim 200 kilo spier op nog geen vijf meter afstand. We geweldig dat deze beesten mij gedogen in hun leefomgeving.

Aan de rand van de Victoria Falls ligt de Devils Pool. Een diepe kom met water naast de waterval. Leonard wijst mij hoe ik veilig in het water kan springen. Spring je te ver naar rechts, kom je in de stroom van de waterval. Te ver naar links raak je de rotsen. Ik neem een aanloop en spring op de aangegeven plek. Ik verdwijn koppie onder en bedenk me hoe bijzonder deze duik is. Leonard helpt mij op de rand. Het water van de Zambezie stroomt langs mij. Ik zit op de rand van een van de meest bijzondere watervallen. Eén meter achter mij stort het water bijna honderd meter naar beneden.

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Koloniaal Paraty

15
October
2019
By: Ronald
Post on : Tuesday October 15th 2019 | Post by : Ronald

Een van de mooiste oudste stadjes van Brazilië, is Paraty. In de 16de eeuw stichtte de Portugezen het stadje en fort als tussengaven tussen de goudmijnen en Rio de Janeiro. Door de goudhandel verwierf het stadje veel geld. Talloze handelaren vestigden zich in Paraty. Ook de slaventransporten uit Afrika met slaven voor de goudmijnen kwamen hier aan. Het oude historische centrum is nog altijd in tact. De met kinderkopjes geplaveide straten geven de sfeer van toen. Het is goed dat het gehele oude centrum auto vrij is.

Het moerasgebied Pantanal (3/3)

10
October
2019
By: Ronald
Post on : Thursday October 10th 2019 | Post by : Ronald

In het zuid westen van Brazilië, tegen de grens van Bolivia en Paraguay, ligt het grootste moerasgebied ter wereld: de Pantanal. Het gebied, ingeklemd door bergen is vier keer zo groot als Nederland. Tijdens de regenperiode (december tot en met maart) loopt het gebied vol water. Veel dieren verblijven in dit moerassig gebied. In de droge periode droogt het water langzaam op. De dieren trekken naar de overgebleven waterpoelen. Hierdoor zijn bijzondere vogels te spotten rond de waterplaatsen en soms wild. Ik overnacht op een fazenda, een typische Braziliaanse uitgestrekte boerderij.

Kanoën in de Pantanal (2/3)

10
October
2019
By: Ronald
Post on : Thursday October 10th 2019 | Post by : Ronald

Het is de droge tijd in de Pantanal. Waar in maart alle gebieden onder water staan, is het nu voor veel dieren zoeken naar water. De natuur snakt naar regen. In het riviertje staat nog een klein laagje water. Net genoeg om met de kano door te varen. Ik stap voorzichtig in de Canadese kano. Een kano waarbij je aan weerszijde moet peddelen. Langzaam stuur ik de boot over het water. De zon geeft de bomen langs het water een frisse groene kleur. Een prachtig gezicht. Op de kant liggen enkele kaaimannen. Zij wachten argwanend mijn verrichtingen met de kano af. Wanneer ik te dicht bij kom, verdwijnen ze onder water.. De IJsvogeltjes kiezen eerder een veilig heenkomen. Hierdoor zijn ze lastig te fotograferen. Ik peddel verder. Soms gebruik ik de zanderige bodem om mij af te duwen.. veel dieper dan dertig centimeter is het op veel plaatsen niet. Voor veel vissen is dit het laatste stukje watervast zij nog kunnen zwemmen. Als dit ook op droogt, overleven zij het niet.Post on : Thursday October 10th 2019 | Post by : Mirjam Reiman
Wow wat een prachtige foto’s en verhalen. Een mooie reis weer!
Te paard door de Pantanal (1/3)

10
October
2019
By: Ronald
Post on : Thursday October 10th 2019 | Post by : Ronald

Een goede manier om de natuur van de Patanal te ontdekken is te paard. Bij de boerderij stap ik op Bella Vista, een goed verzorgd licht bruin paard. Achter elkaar volg ik de gids. Of liever gezegd Bella Vista volgt de gids. Poging om iets harder te rijden of iets uit de sliert halen weinig aan. Het paard keert even snel weer terug in de rij. De paarden lijken op rangorde te lopen of op basis van hun voorkeur dicht bij andere paarden of juist niet. Bella Vista loopt gewoon achteraan. Als de andere paarden stoppen, stopt hij ook. Met geen aansporing is hij te bewegen iets te verplaatsen. Ik geef het op en laat hem get pad bepalen. We rijden over stoffige zandplaten, tussen de struiken door en door drooggevallen rivierbeddingen. Ik zie soms een vogel in de boomtoppen. Door de warmte, van meer dan 35 graden, laten de dieren zich niet zien. We lopen ook tussen de bomen door in de schaduw. Ik moet soms bukken om geen takken te raken. Na anderhalf uur stap ik bij de rivier weer af. Morgen zal ik wel spierpijn hebben.

Snorkelen in Rio del Prata

08
October
2019
By: Ronald
Post on : Tuesday October 8th 2019 | Post by : Ronald

De omgeving van Bonito bestaat uit grotten, meren en kristal heldere rivieren. Een van de rivieren is de Rio wel Prata. In het heldere water kun je de kleurrijke vissen zien zwemmen. Met een snorkel en een wetsuit laat ik mij langzaam met de stroom mee drijven. De vissen zwemmen mee en lijken zich niets van mijn aanwezigheid aan te trekken. Grote vissen, kleinere visjes tot hele kleurrijke vissen. Alles zwemt hier rond. Ik voel mij alsof ik in een aquarium zwem. Wat een prachtige omgeving om te zijn.Post on : Tuesday October 8th 2019 | Post by : Ronald
Om niet iedere dag berichtjes te sturen, staan hieronder nog twee belevenissen, die niet per email gemeld zijn
In de blauwe grot

07
October
2019
By: Ronald
Post on : Monday October 7th 2019 | Post by : Ronald

De Gruta do Lago Azul is een grot waar je met 300 treden kunt afdalen tot een uitzonderlijk helder fel blauw gekleurd water. Naar schatting is het water ruim zestig meter diep. Tegen de rotswand hangen fraai gevormde stalactieten. Niet alleen hangen zij naar beneden, sommigen zijn horizontaal gegroeid door aanwezige kosmossen. Het water, de rotsen en de lichtinval geven de grot een prachtig aanzicht..

Parque das Aves

06
October
2019
By: Ronald
Post on : Sunday October 6th 2019 | Post by : Ronald

Het vijf hectare grote vogelpark bij de ingang van de Parque Nacional do Iguazu is de thuisbasis van ruim 800 vogelsoorten, waaronder toucans, rode ibissen, flaminco's en ara's. De vogelverblijven zijn ruim acht meter hoog en gesitueerd in de jungle. Door veel verblijven kun je wandelen. De vogels scheren rakelings over. Een leuke attractie.

Onder de Iguazu Falls

05
October
2019
By: Ronald
Post on : Saturday October 5th 2019 | Post by : Ronald

Er is bijna niets mooier dan het adembenemende uitzicht op de Rio Iguazu waar de spectaculaire Iguazu watervallen de landen Argentinie en Brazilie van elkaar scheiden. In totaal zijn er meer dan 275 individuele watervallen die samen de imposante Iguazu Falls vormen. Het water stort zich over een breedte van bijna drie kilometer naar beneden. De hoogste waterval is tachtig meter hoog. Ik begin mijn bezoek aan de Braziliaanse kant. Ik zie de watervallen aan de overzijde. Indrukwekkend. Via een loopbrug kom ik boven de Devils Throat. De watermassa wringt zich door de hoefijzer gevormde trechter. De volgende dag ga ik naar de Argentijnse kant. Ook hier zijn loopbruggen. Ik kom tot vlak boven de Devils Throat. Wat een water geweld. Ik sluit mijn bezoek af met een boottocht. Vanaf het water zijn de verschillende watervallen pas goed te zien. De schipper vaart de boot tot onder de waterval. Het water klettert over mij heen. Ik ben doorweekt. Natuurlijk gaan we voor een tweede ronde. In de wind waait alles weer snel droog. De Iguazu watervallen zijn te vergelijken met de Niagara Falls en de Victoria Falls. De Iguazu wint het echter qua schoonheid.Post on : Saturday October 5th 2019 | Post by : Karin Meijer
WoW prachtig dit en wat zal dit een herrie zijn als het water naar beneden klettert
Buenos Aires

02
October
2019
By: Ronald
Post on : Wednesday October 2nd 2019 | Post by : Ronald

De stad Buenos Aires wordt wel de levendigste stad van Zuid Amerika genoemd. Van straatartiesten, zakenlieden tot zwervers. Buenos Aires is een mix van smaken, culturen en leefstijlen. De Spaanse invloeden zijn overal in de straten te zien. Buenos Aires was de rijke handelsstad tijdens de Spaanse overheersing. Overal staan prachtige statige gebouwen en paleizen. Het bekendste plein, plaza de Mayo, is ook het beruchtste plein. Het was op dit plein waar Evita Peron vanaf het balkon van Casa Rosada het volk toesprak. 'Don't cry for me Argentina'. Heden ten dage is dit plein bijna dagelijks het toneel van demonstraties. Overal wordt voor of tegen geprotesteerd. De opvallendste betoging zijn de Dwaze Moeders. Zij kom al sinds de haren tachtig bijeen om wekelijkse op het plein aandacht te vragen voor hun verdwenen kinderen tijdens het regime van dictator Videla. Buiten het centrum ligt de kleurrijke wijk la Boca. Vroeger bouwden migranten met restmaterialen gammele huizen. Tegenwoordig zijn deze huisjes trendy bij kunstenaars en een geliefde plek voor toeristen. Met de fiets ben in naar de begraafplaats in de chique la Recoletta gereden. Veel bekende Argentijnen liggen op deze uitgestrekte begraafplaats, waaronder Evita Peron. De graven zijn indrukwekkende bouwwerken, waar vaak hele generaties begraven liggen. Morgenochtend vlieg ik van Buenos Aires naar de Foz de Iguazu. Hier ga ik de grens met Brazilië over.Post on : Thursday October 3rd 2019 | Post by : Ronald Boelen
Fijn dat je overduidelijk zo geniet!! En natuurlijk weer leuke verslagen om me te Lezen(leven).

Post on : Thursday October 3rd 2019 | Post by : Leo en Diny
Het ziet er zoals gewoonlijk bij jou weer fantastisch uit.Nog veel reisplezier.Diny en Leo

Post on : Thursday October 3rd 2019 | Post by : Cees
zo te zien heb je het weer goed voor elkaar ,leuke vriend ontmoet is ook nooit weg,biertje smaakt goed.Ronald nog veel genoegen in de reis cees
Naar het theater in Montevideo

01
October
2019
By: Ronald
Post on : Tuesday October 1st 2019 | Post by : Ronald

Van Colonia del Sacramento in het iets meer dan twee uur met de bus naar Montevideo. Aan het einde van de middag stap ik uit bij busstation Tres Cruces. Helaas is dit nog niet in de oude stad. Dat ligt nog drie kilometer verder. Joël, die naast mij zat tijdens de reis, wijst mij waar ik een stadsbus kan nemen. Ik rijd verder de stad in. Het meisje naast mij laat op haar telefoon zien waar ik er uit moet. Zij verlaat de bus al eerder. Een oudere mevrouw achter mij tikt op mijn schouders. Ik geef wel een seintje, denk ik te begrijpen. Even later gebaart ze dat ik bij de volgende halte uit moet stappen. Ik sta praktisch voor mijn hotel. Het centrum van Montevideo is compact en vol Spaanse historie. Mooie pleinen met standbeelden van de helden en fraai gedecoreerde gebouwen. Ik wandel door de stad. Ik dwaal tussen de markthallen door, langs het theater en de kathedraal. Zaterdagavond is er een Tango festival op het plein met live muziek. Op zondag slenter ik over de antiek- en rommelmarkt. De stad heeft zijn goede kanten, maar kent ook de problemen van een hoofdstad: bedelaars, zwervers, graffiti en vervallen panden. Niet alle straten lijken mij even geschikt als het donker is. Om de buitenwijken te bekijken huur ik een mountainbike. Op de fiets rijd ik langs de kilometers lange boulevard. Kinderen spelen op het strand en vissers hopen op een goede vangst. Ik sluit mijn bezoek aan Montevideo af met een voorstelling in het prachtige 19de eeuwse neo-klassieke Teatro Solis. Hoewel ik weinig versta van het toneelstuk, is het een prachtige ambiance om te zijn. Vandaag ben ik met de boot terug gekeerd naar Buenos Aires. Waarschijnlijk bezoeken nog maar weinig toeristen het land. Waar je normaliter overal Nederlanders tegen komt in de wereld, heb ik in Uruguay geen woord Nederlands gehoord. Sterker nog ik heb maar één Australische toerist ontmoet (buiten de Argentijnse en Braziliaanse bezoekers dan). Ik heb genoten van Uruguay.Post on : Tuesday October 1st 2019 | Post by : Cees Janssen
Mooie reis weer Ronald!
Colonia de Sacramento

28
September
2019
By: Ronald
Post on : Saturday September 28th 2019 | Post by : Ronald

Bienvenidos amigos, hoy estoy en Colonia de Sacramento en Uruguay! En voor wie geen Spaans spreekt: ik ben in Uruguay in het Unesco stadje Colonia de Sacramento. In 1680 stichtte de Portugezen hier een vestingplaats aan de brede Plata riviermond. Recht tegenover het Spaanse Buenos Aires. Tussen de twee grootmachten is veel strijd geleverd en Colonia wisselde regelmatig van nationaliteit. Uiteindelijk bleef het in Spaanse handen. De historie is nog goed te zien in de oude stad. De basiliek is de oudste van het land, typische Spaanse huizen en pleinen. De straten zijn geplaveid met kinderkopjes. Er hangt een heerlijke sfeer. Gisteren ben ik aangekomen in Buenos Aires en heb ik de boot de Plata rivier overgestoken. Vanmiddag ga ik met de lokale bus naar Montevideo. De hoofdstad van Uruguay. Hasta luego!

1000 reisdagen beschreven

01
September
2019
By: Ronald
Post on : Sunday September 1st 2019 | Post by : Ronald

Een reisverslag is een leuke herinnering om nog een terug te kijken op een reis. Het geeft een beeld hoe de reis verlopen is. Heerlijk om hier nog eens in terug te bladeren. In zo'n verslag staan vaak ook de kleinere details, die anders verloren gaan. Het foutje van de ober, de verkeerde weg die ingeslagen was of dat onmogelijke bed om in te slapen. In de afgelopen jaren heb ik veel reisavonturen vastgelegd in een reisverslag. In totaal zijn er al meer dan 1.000 dagen beschreven. 1.000 belevenissen, 1.000 keer dineren en 1.000 overnachtingen. Geniet van de reisavonturen op www.reisavonturen.eu.

Een stedentrip Belfast

21
July
2019
By: Ronald
Post on : Sunday July 21st 2019 | Post by : Ronald

Een weekendje Belfast, hoe kom je daar op?, hoor ik een collega nog zeggen. Heb je alle steden al gehad? Natuurlijk is dit voor een deel waar, maar het onbekende van Belfast trok. Wat wist ik nu eigenlijk van de Noord Ierse hoofdstad? Veel verder dan de rellen en de IRA eind vorige eeuw wist ik niet. Ik kan nog net de nummers Sunday Bloody Sunday en Where the streets have no name van U2 meezingen. Maar wat er precies gebeurd is en waarom? Het centrum van de stad Belfast is niet al te groot. Brede winkelstraten in een wandelgebied rond de City Hall. Langs de rivier liggen moderne appartementen rond de dokken waar vroeger grote zeeschepen gebouwd werden. Ook de Tatinic werd op een werf in Belfast gebouwd. In het experience center wordt de bouw, de reis en het vergaan weergegeven. Niets in het centrum herinnert aan de religieuze rellen. In de westelijke arbeiderswijken is dit wel anders. Een ruim zes meter hoge muur scheidt de katholieke en protestantse wijk. Ogenschijnlijk dezelfde type rijtjeshuizen met rode bakstenen. Niets is minder wasr. Aan de ene kant van de muur streeft men naar aansluiting bij het overwegend katholieke Ierland. De andere wijk laat door middel van Britse vlaggen aan de huizen duidelijk zien de huidige situatie te willen handhaven. De poort tussen de wijken wordt iedere avond afgesloten. Net voordat ik door de poort ga, zegt een gids van een Belgische reisgroep mij gedag. Als hij hoort dat ik uit Nederland kom zegt hij dat alle ellende met onze Willem van Oranje begonnen is. Hoewel de andere zijde van de muur hem als held omarmt, verontschuldig mij lachend. De afkeer bestaat nog altijd.

Reisverslag Griekenland

06
July
2019
By: Ronald
Post on : Saturday July 6th 2019 | Post by : Ronald

Net als van de andere reizen is ook van de Griekenland reis het reisverslag op http://www.reisavonturen.eu verschenen. Het verslag beschrijft de reis door Antiek Griekenland, langs onder andere de plaatsen Meteora, Delphi, Olympia en Athene. Ook een selectie van de foto's staat online. Je kunt de foto's vinden op http://www.veeronline.nl/griekenland.php. (Voor het reisverslag is een logincode vereist. De code is beschikbaar gesteld aan de volgers van de website)

Afsluiting in Athene

20
June
2019
By: Ronald
Post on : Thursday June 20th 2019 | Post by : Ronald

Na twee weken Griekenland komt de Akropolis in zicht. De 156 meter hoge tafelberg met daarop de restanten van het Parthenon, de bekendste tempel uit 448 voor Christus. Met het bezoek aan de Akropolis komt ook een einde aan de reis door Griekenland. Morgen is de vlucht weer naar huis. Het was een mooie ervaring om alle hoogtepunten van de Griekse oudheid aan te doen. Samengevat een geweldige reis.Post on : Thursday June 20th 2019 | Post by : Nicolette Blom
Top. Goede reis terug
Eerdere berichten

Volgen:

Meld je aan en volg de reizen. Je ontvangt een emailtje bij ieder nieuw bericht op de website


Klik het dropdown menu op de telefoon eerst weg om gegevens in te kunnen voeren

Eerdere berichten


2020
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

109 Landen bezocht
Albanië | Het Skanderbegplein in Tirana
Albanië
Andorra | Vall d'Incles nabij Soldeu
Andorra
Argentinië | Plaza de Mayo en de Perito Mereno gletsjer
Argentinië
Azerbeidzjan | Oud Baku en de moddervulkanen van Gobustan
Azerbeidzjan
België | het Atomium in Brussel
België
Belize | Het barretje bij de Split op Caye Caulker
Belize
Benin | De weg die de slaven moesten afleggen naar het transport vanaf strand
Benin
Bolivia | Het zoutmeer van Uyuni
Bolivia
Bosnië en Herzegovina | De historische brug van Mostar
Bosnië en Herzegovina
Botswana | Met de kano door de Okavango Delta
Botswana
Brazilië | Iguazu Fall en een toucan
Brazilië
Bulgarije |
Bulgarije
Cambodja | De tempels van Ankhor Wat
Cambodja
Canada | De Icefield Parkway
Canada
Chili |
Chili
China | De verboden stad in Beijing
China
Costa Rica |
Costa Rica
Cuba | Een oude auto in Trinidad
Cuba
Cyprus |
Cyprus
Denemarken |
Denemarken
Duitsland | De Brandenburger Tor in berlijn
Duitsland
Egypte | De Pyramides van Gizeh
Egypte
El Salvador |
El Salvador
Engeland | De Towerbridge in Londen
Engeland
Estland |
Estland
Ethiopië |
Ethiopië
Fiji | Het eiland Tivua op Fiji
Fiji
Finland | De ontmoeting met de Kerstman en de Domkerk in Helsinki
Finland
Frankrijk | De Pariroller skateparade in Parijs
Frankrijk
Frans Guyana |
Frans Guyana
Georgië |
Georgië
Griekenland |
Griekenland
Guatemala |
Guatemala
Honduras |
Honduras
Hongarije | Het parlementsgebouw in Budapest
Hongarije
Ierland | De Cliffs of Moher
Ierland
IJsland |
IJsland
India |
India
Indonesië |
Indonesië
Iran |
Iran
Israël |
Israël
Italië | Veneti en de scheve toren van Pisa
Italië
Jamaica |
Jamaica
Japan |
Japan
Jordanië |
Jordanië
Kazachstan |
Kazachstan
Kirgizië |
Kirgizië
Kosovo | Het klooster van Visoki Decani
Kosovo
Kroatië | Plitvice meren en Dubrovnic
Kroatië
Laos |
Laos
Lesotho |
Lesotho
Letland | Het centrum van Riga en de Dom van Riga
Letland
Litouwen |
Litouwen
Luxemburg | Het centrum van Luxemburg stad
Luxemburg
Macedonië | Het kerkje van Sveti Jovan Kaneo in Orhid
Macedonië
Madagaskar |
Madagaskar
Malawi |
Malawi
Malediven |
Malediven
Maleisië |
Maleisië
Malta |
Malta
Marokko |
Marokko
Moldavië | Met de auto door de wijnkelders van Milestil Mici
Moldavië
Mongolië |
Mongolië
Montenegro |
Montenegro
Mozambique |
Mozambique
Namibië |
Namibië
Nederland |
Nederland
Nepal |
Nepal
Nicaragua |
Nicaragua
Nieuw Zeeland | Mount Cook National park
Nieuw Zeeland
Noord Ierland | De muur tussen de religieuze wijken en de universiteit van Belfast
Noord Ierland
Noorwegen | De gekleurde handelshuizen van Trondheim
Noorwegen
Oezbekistan |
Oezbekistan
Oman |
Oman
Oostenrijk |
Oostenrijk
Palestina | De geboorteplaats van Jezus en de muur tussen Bethlehem en Jeruzalem
Palestina
Peru |
Peru
Polen | De kade in Gdansk en de spoorlijn naar Auschwitz
Polen
Portugal |
Portugal
Roemenië | Het Palatul Parlamentului in Boekarest
Roemenië
Rusland |
Rusland
Schotland |
Schotland
Servië | Het station van Belgrado
Servië
Slovenie | Lake Bled
Slovenie
Slowakije | Spis Castle
Slowakije
Spanje |
Spanje
Sri Lanka |
Sri Lanka
Suriname |
Suriname
Swaziland |
Swaziland
Tadzjikistan |
Tadzjikistan
Thailand |
Thailand
Tibet |
Tibet
Togo |
Togo
Transnistrië | De oorlogsmonumenten in de hoofdstad Tiraspol
Transnistrië
Tsjechië | Het Raadhuisplein in Praag
Tsjechië
Turkije |
Turkije
Turkmenistan | De gaskrater van Derwaze
Turkmenistan
Uganda |
Uganda
Uruguay | Palacio Salvo in Montevideo
Uruguay
Vaticaanstad |
Vaticaanstad
Verenigde Arabische Emiraten |
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Staten |
Verenigde Staten
Vietnam |
Vietnam
Wales | Cardiff Castle en de uitgaanswijk in Cardiff
Wales
Zambia |
Zambia
Zuid Afrika | Zebra's steken over in het Krugerpark
Zuid Afrika
Zuid Korea |
Zuid Korea
Zweden |
Zweden
Zwitserland |
Zwitserland