Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo iet het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

Ronald

-Top 3 Mooiste bezochte locaties

Het is eigenlijk nauwelijks mogelijk om plekken op de wereld met elkaar te vergelijken, maar toch is dit de vraag die ik regelmatig krijg. Wat is de mooiste plek waar je ooit geweest bent. Wat is mooier? Een koloniaal gebouw met historie of het zien van een zeldzame diersoort? Niet alleen de locatie maakt een plek bijzonder, soms ook de reis er naar toe. Een toeristische attractie waar bussen vol toeristen stoppen, weegt al snel anders dan een plek waar een urenlange wandeling voor nodig was. Hoe lastig het misschien ook is, ik heb een top drie opgesteld. Een momentopnamen, want misschien denk ik er over een paar dagen weer anders over. Er zijn teveel mooie plaatsen om maar één top drie samen te stellen.


Petra in Jordanië. De kloof naar Petra is verlicht met honderden kaarsjes. Papieren zakjes gevuld met zand met een kaars er in. In het donker loop ik de 1.200 honder meter lange rotsspleet in. Boven mij staat een prachtige sterrenhemel. Ik laat de andere toeristen voor mij uit lopen. Dit geeft een nog bijzondere ervaring. Aan het einde van de kloof hoor ik de klanten van een dwarsfluit. Dan zie ik de eerste glimp van de 'Treasury". De 43 meter hoge tempel, volledig uitgehouwen uit de rotsen. Ik laat de sfeer op mij inwerken. Wat is dit mooi.

Bromo Vulkaan Indonesië. Ik schat dat er op het uitkijkplatform zeker tweeduizend mensen bij elkaar staan, waarvan misschien hooguit vijftig westerse toeristen. Aan de horizon wordt de oranje gloed van de nieuwe dag zichtbaar. Ik zie de kratervallei ontwaken. Ik zie twee bergtoppen uitsteken, waarvan ik aanneem dat het de Bromo vulkaan is. Als mensen weer vertrekken, ontstaat er ruimte om vooraan foto's van de vallei te maken. Wanneer ik naar de Semeru vulkaan kijk, zie ik daaronder pas de Bromo vulkaan liggen. In het dal hangt nog bewolking. Prachtig!

Machu Picchu in Peru. Rond half zeven op dag vier van de Incatrail naderen we de Zonnepoort. vanaf de Zonnepoort heb je normaliter uitzicht op Machu Picchu. Helaas ... Machu Picchu is volledig bedekt onder een zwaar wolkendek. Mijn teleurstelling is groot. Ik daal af naar de oude Inca stad. Ik laat de hoop op een overzichtsfoto varen. Groot is mijn verbazing als iets lager Machu Picchu opdoemt tussen de bewolking. Een fantastisch en vooral onverwachts moment. Dit is een mooie afsluiting van de vierdaagse wandeling door de bergen.Top 3 Meest bijzondere activiteiten

Misschien nog wel lastiger dan de mooiste bestemming is het om de leukste activiteit te benoemen. Hoewel? Eén activiteit steekt er met kop en schouders boven uit: De


Amsterdam - Tokyo, Voor de laatste keer rekenen we af bij een tolpoortje. De rit van vandaag kost bijna 75 euro. Ik maak mij op voor de laatste kilometers Tokyo in. Links en rechts staan hoge gebouwen. Vanaf de hoger liggende weg kijk ik uit over de stad. We een schitterend moment. Bij het hotel worden we onthaald met een welkomstspandoek. Wat een leuke ontvangst. De fles champagne gaat open en we proosten op het succes van de reis. Ik ben gewoon in Tokyo!

We passeren de plek waar de gorrilla's gisteren gespot zijn. De spanning neemt verder toe. Plotseling houdt Ashrem mij stil. Kijk Ronald, daar zit een gorilla in de boom. Enkele meters verder zie ik een Silverback gorilla voor mij in de struiken zitten. Alle inspanning van de tocht zijn direct vergeten voor dit geweldige moment. De Silverback is het dominante mannetje en de leider van de groep. Als hij op zijn achterpoten gaat staan, zie ik ruim 200 kilo spier op nog geen vijf meter afstand. We geweldig dat deze beesten mij gedogen in hun leefomgeving.

Aan de rand van de Victoria Falls ligt de Devils Pool. Een diepe kom met water naast de waterval. Leonard wijst mij hoe ik veilig in het water kan springen. Spring je te ver naar rechts, kom je in de stroom van de waterval. Te ver naar links raak je de rotsen. Ik neem een aanloop en spring op de aangegeven plek. Ik verdwijn koppie onder en bedenk me hoe bijzonder deze duik is. Leonard helpt mij op de rand. Het water van de Zambezie stroomt langs mij. Ik zit op de rand van een van de meest bijzondere watervallen. Eén meter achter mij stort het water bijna honderd meter naar beneden.

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Fürstensteig bergwandeling

19
August
2020
By: Ronald
Post on : Wednesday August 19th 2020 | Post by : Ronald

De Gecombineerde Fürstensteig en Drei-Schwestern-Weg bergwandeling is de meeste klassieke bergroute van Liechtenstein. Het bergpas over de toppen van de bergketens op de grens van Oostenrijk en Liechtenstein werd in 1898 geopend. Het avontuurlijke bergpad, langs de bergruggen, heeft adembenemende uitzichten. Met de bus rijden we naar het beginpunt. We zijn duidelijk niet alleen. Iedereen in de bus draagt stevige bergschoenen. Vanuit Gaflei start de route. Het pad loopt direct flink omhoog. Na een uurtje komen we bij de Fürstensteig. Hiervandaan zien we de Rätikon bergen in Zwitserland en de Voralbergen in Oostenrijk liggen. Wat een geweldig uitzicht. Over de smalle bergpaadjes komen we hoger en hoger. Op smalle stukken zijn staalkabels aangebracht voor extra houvast. Bij de Kuhgrat-kam klimmen en klauteren we letterlijk omhoog. Na ruim zeven uur wandelen komen we bij de bushalte van Planken. Hiervandaan rijden we met de bus weer terug. Moe maar voldaan na een schitterende bergwandeling over de bergtoppen van Liechtenstein.

De hoofdstad van Liechtenstein

18
August
2020
By: Ronald
Post on : Tuesday August 18th 2020 | Post by : Ronald

120 meter boven de hoofdstad Vaduz, ligt Schloss Vaduz. Het kasteel is het symbool van Vaduz en het is de residentie van het vorstenhuis Liechtenstein. Vanuit de winkelstraat loopt een wandelpad omhoog. Langzaam wordt de hoofdstad achter ons kleiner. We zien de stad, de Rijn rivier en Zwitserland aan de overzijde van de rivier. Bij het kasteel aangekomen bekijken we de buitenzijde. Het kasteel zelf is niet te bezichtigen. Sinds 1938 is het de vaste woonplaats van de vorstelijke familie. Via het wandelpad dalen we weer af naar Vaduz. Op een terras bestellen we bier.

De bibliotheek van Sankt Gallen

18
August
2020
By: Ronald
Post on : Tuesday August 18th 2020 | Post by : Ronald

Vlak bij de Bodensee ligt het Zwitserse Sankt Gallen. Hier staat het benedictijner barokke abdij en de wereldberoemde abdijbibliotheek. Beide behoren tot Europa’s mooiste in hun soort. Sinds de achtste eeuw is het klooster van Sankt Gallen een van de belangrijkste kloosters in Europa. De bibliotheek behoort tot de oudste van de wereld. Niet voor niets staat het complex op de Werelderfgoedlijst. Wanneer we aankomen gaan we eerst naar de bibliotheek. Het complex is net open en nu is het nog rustig. Om de vloer te beschermen moeten we vilten sloffen aan. Met de schoenen stap je hier in. Daarna gaan we naar binnen. Teak houten kasten in een barokke kamer en plafondschilderingen. Onbeschrijfelijk bijzonder. Vergelijken is lastig, maar deze ruimte maakt nog meer indruk dan de bibliotheek van Ottobeuren. En die was al zo prachtig. Wat jammer dat er geen foto’s gemaakt mogen worden om dit over te kunnen brengen. De kloosterkerk is wederom mooi. Ook hier is de barokke stijl doorgevoerd. Hoe bijzonder hoe men vroeger zulke schitterende bouwwerken neer kon zetten.

De abdij van Ottobeuren

17
August
2020
By: Ronald
Post on : Monday August 17th 2020 | Post by : Ronald

In het dorp Ottobeuren ligt een kolossaal barokklooster. Van afstand zien we de grote kerk van het complex al boven de stad uitsteken. De kerk is fabelachtig mooi gedecoreerd in barokke stijl. Overal waar we kijken is het prachtig afgewerkt. Wat bijzonder om hier te staan. Het achterliggende klooster wordt nog altijd gebruikt door een kleine groep monniken van de benedictijner orde. Het grootste gedeelte van het klooster is tegenwoordig in gebruik als internaat en museum. In het museum zien we de pracht van het klooster. Prachtige zalen met barokke decoratie. De oude bibliotheek spant de kroon. Een bijzondere mooie zaal vol oude historische boeken. De laatste zaal van het museum is de Kaisersaal. Een grote in barok stijl gedecoreerde zaal voor de keizer. Ook deze zaal is adembenemend mooi. Wat een pracht bij elkaar.Post on : Thursday August 20th 2020 | Post by : Ronald
Dank @Fred voor deze tip. Erg mooi
Kasteel Harburg

17
August
2020
By: Ronald
Post on : Monday August 17th 2020 | Post by : Ronald

Op weg naar Zwitserland bezoeken we het kasteel van Harburg. Dit kasteel maakt ook onderdeel uit van de Romantische Strasse. De strategische ligging van het kasteel tussen Augsburg en Nürnberg, heeft de stad geen windeieren gelegd. De burcht is altijd in handen geweest van Keizers en vorsten. Nooit is de burcht ten prooi gevallen aan oorlogen en vernietigingen. Het kasteel is net open wanneer we arriveren. We kopen een kaartje voor de binnenplaats. Ook hebben we een uitzicht over het dal en de lager gelegen stad Harburg. Binnen in het kasteel worden alleen georganiseerde rondleidingen gegeven. We sluiten aan bij de tour van elf uur. We lopen over de verdedigingsmuren, bezoeken de gevangenistoren en verschillende luxe zalen. In de wapenkamer sluiten we de rondleiding af. We keren terug naar de auto en rijden verder

Rothenburg ob der Tauber

15
August
2020
By: Ronald
Post on : Saturday August 15th 2020 | Post by : Ronald

De eerste etappe van de rondreis door Duitsland en Zwitserland, die ik samen met Nicolette maak, is het Duitse Rothenburg ob der Tauber. Het stadje is een van de populaire steden langs de Romantische Strasse. Rothenburg is rond 1000 na Christus gesticht en heeft het Middeleeuwse karakter binnen de stadsmuren behouden. Terwijl we dwalen door de straatjes lijkt het of we terug stappen in het verleden. De tijd heeft hier stil gestaan. We lopen over de oude stadsmuur, bekijken het stadhuis, de toegangspoort en de verdedigingswerken. Rothenburg ob der Tauber is een mooie start van de vakantie. De komende dagen posten we meerdere berichten op de website, maar sturen niet bij ieder bericht een update om een overdaad aan mail te voorkomen. Check af en toe de website. Door op ‘welkom’ te klikken, kom je altijd bij het nieuwste bericht.Post on : Friday August 21st 2020 | Post by : Cees Janssen
Ja, een schilderachtige omgeving. Echt genieten!!!

Post on : Friday August 21st 2020 | Post by : Jenny
Van dit plaatsje hebben wij een legpuzzel!

Post on : Saturday August 22nd 2020 | Post by : Ronald
@Jenny, leuk die wil ik wel eens lenen
Historisch Delft

08
August
2020
By: Ronald
Post on : Saturday August 8th 2020 | Post by : Ronald

Een rondwandeling door het oude centrum van Delft. Hoe leuk is dat? De wandeling begint bij het Agnetapark. Hier liet de directeur van de gistfabriek huizen neerzetten voor zijn arbeiders. Huisjes met tuin, een park en vijvers. Op de plaats waar de stadsmuur heeft gestaan, staat nog altijd Molen de Roos. Een vrijwilliger geeft uitleg over de werking van de molen. Het graan dat gemalen wordt, wordt gebruikt voor de broden in het winkeltje in de molen. Vanaf de omloop heb ik zicht over Delft. Via het Bagijnhofje en Almondehofje komen we op de Oude Delf. Hier staan verschillende historische gebouwen, waaronder de scheefgezakte Oude kerk. In de Prinsenhof is Willem van Oranje in 1584 vermoord. De vermeende kogelsgaten zitten nog in de muur. Via de Boterbrug, de Waag en de Koornbeurs komen we op de markt van Delft. Aan de ene zijde staat het stadhuis dat rond de toren 't Steen gebouwd is. De toren van het stadhuis is één van de weinige gebouwen die de grote stadsbrand van 1536 overleefd heeft. Aan de andere zijde staat de Nieuwe kerk. Hier ligt Willem van Oranje begraven. Ook zijn hier veel leden van het koninklijk huis bijgezet. Vanaf de top van de toren hebben we uitzicht over heel Delft en omgeving.Post on : Wednesday August 26th 2020 | Post by : Cees Janssen
Wat zullen jullie genieten van deze mooie reis.in 1965 heb ik

Post on : Wednesday August 26th 2020 | Post by : Cees Janssen
Wat zullen jullie genieten van deze mooie reis.in 1965 heb ik
Het Sanssouci paleis van Potsdam

05
August
2020
By: Ronald
Post on : Wednesday August 5th 2020 | Post by : Ronald

Het paleis van Sanssouci in Potsdam werd in 1745 in opdracht van Koning Frederik II als zomerpaleis in Rococo stijl. Vanaf de fontein in het park leidt een grote trap naar het terras van het paleis. De tuin is gelaagd aangelegd. Binnen zijn de kamers gedecoreerd met thema's die de koning rust gaven. Geen wapengekletter of overwinningen, maar afbeeldingen van druiven, wijn en geliefde dieren. Sans Souci betekent dan ook: zonder zorgen. De vertrekken zijn stuk voor stuk prachtig en doen denken aan het Charlottenborg paleis dat we eerder deze week bezocht hebben. Niet voor niets staat het paleis op de Unesco werelderfgoedlijst.

Stedentrip Berlijn

04
August
2020
By: Ronald
Post on : Tuesday August 4th 2020 | Post by : Ronald

De afgelopen dagen hebben Rita en ik de Duitse hoofdstad Berlijn bezocht. Met de auto reden we zaterdag langs de Tiergarten en over de Unter dem Linden boulevard naar ons hotel in de Friedrichstrasse. Hartje centrum. Hiervandaan hebben we de bezienswaardigheden van Berlijn bezocht. De Branderburger Tor, de kurfurstendamm, de Alexanderplatz en het Museumsinsel (foto). Berlijn is een heerlijke stad om door heen te dwalen en er is zoveel te zien. Morgen rijden we weer naar huis.

De glazen koepel van de Rijksdag

04
August
2020
By: Ronald
Post on : Tuesday August 4th 2020 | Post by : Ronald

In 1933 werd de koepel van de Rijksdag in Berlijn verwoest door brand. Pas in de jaren negentig van de vorige eeuw werd de koepel hersteld. Niet in oorspronkelijke staat. Het Rijksdag gebouw werd aangevuld met een glazen koepel op het dak. In deze koepel kunnen bezoekers de geschiedenis van Duitsland en de Rijksdag bekijken. Tegelijkertijd wordt het buitenlicht door middel van 360 spiegel getransporteerd naar de vergaderzaal van de Duitse regering, pal onder de glazen koepel. Een mooie en vernuftige oplossing. Via een spiraalvormig wandelpad kunnen tot boven in de koepel komen. De bovenzijde is open. De warme lucht kan naar buiten. Eventueel binnenkomend regenwater wordt opgevangen en hergebruikt. De moderne glazen koepel is een fraaie toevoeging aan het historische gebouw.

De Fernsehturm van Berlijn

03
August
2020
By: Ronald
Post on : Monday August 3rd 2020 | Post by : Ronald

De televisietoren van Berlijn is een baken voor de stad. De 368 meter hoge toren zie je van overal. De toren staat nabij de Alexanderplatz. In 1965 werd de toren, in toenmalig Oost Berlijn, gebouwd. Bij de toren staat een flinke rij. Gelukkig hebben wij vooraf tickets gereserveerd. Wij mogen direct doorlopen via de fast-lane. Even later gaan we met de lift in tientallen seconden naar het uitkijkplatform op 203 meter hoogte. Hiervandaan zie ik alle bezienswaardigheden die wij de afgelopen dagen bezocht hebben. Wat een prachtig uitzicht vanaf deze hoogte.

De Berliner Dom

03
August
2020
By: Ronald
Post on : Monday August 3rd 2020 | Post by : Ronald

De Berliner Dom is een van de meest indrukwekkende kerken van Berlijn. De Dom is gelegen op het Museumsinsel. Het zandstenen gebouw is in 1895 gebouwd en na de Tweede Wereldoorlog grondig gerestaureerd. De huidige koepel is 115 meter hoog. Voorheen was de kerkkoepel nog hoge. Het interieur van de Berliner Dom is verbluffend. De barokke inrichting is overweldigend. Overal waar ik kijk is het bijzonder. Ik ga even zitten om de gehele kerk en de koepel in mij op te nemen. In de hoek van de kerk is een trap naar het panoradek. 267 treden naar de rondgang op de koepel. Naarmate ik hoger kom worden de treden steeds smaller. Het uitzicht over de stad vanaf de rondgang is prachtig.Post on : Tuesday August 4th 2020 | Post by : jan van loenen
Wij vonden vanaf de Dom het uitzicht mooier dan vanaf de tv turm
Schloss Charlottenburg

01
August
2020
By: Ronald
Post on : Saturday August 1st 2020 | Post by : Ronald

Het grootste paleis van Berlijn in Schloss Charlottenburg. Het paleis ligt net buiten het centrum . Het oorspronkelijke slot stamt uit de zeventiende eeuw. De Pruisische Koning Frederik I liet het zomerverblijf bouwen voor zijn vrouw Sophie-Charlotte. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het paleis zwaar beschadigd en bleef er van het originele interieur weinig over. Gelukkig is het paleis gerestaureerd en in oorspronkelijke staat hersteld. De rondleiding door het paleis Is schitterend. De kamers van het paleis tonen de barokke sfeer van vroeger. De groene spiegelzaal is prachtig. De mooiste kamer is de porseleinkamer met Delft blauw porselein. Het grote park achter het paleis is ingericht naar het voorbeeld van Versailles.

De Leidse Loper

29
July
2020
By: Ronald
Post on : Wednesday July 29th 2020 | Post by : Ronald

Toerist in eigen streek. Vandaag naar Leiden. Bij het VVV haal ik de routebeschrijving van de Leise Loper. Een rondwandeling door het centrum van Leiden langs de dertig mooiste hoogtepunten van de stad. Zou de stad nog verrassingen hebben voor mij? De wandeling start bij de Beestermarkt en loopt via het Galgenwater en het geboortehuis van Rembrandt naar het Rapenburg. Via de centraal gelegen Pieterskerk en de Burcht via de Hooglandselkerk naar Molen de Valk. Het is leuk om bij ieder gebouw de historie te lezen. Om half drie sta ik voor Molen de Valk. Ik bekijk het woongedeelte en via de smalle trappetjes kom ik op de omloop van de molen. Ik kijk uit over Leiden en zie veel torens uit mijn route van vandaag.

De Ennemaborg in Midwolda

26
July
2020
By: Ronald
Post on : Sunday July 26th 2020 | Post by : Ronald

Met een bezoek aan de Ennemaborg in Midwolda sluit ik mijn Toeristische tour door Nederland af. De Ennemaborg is gebouwd in de veertiende eeuw en vooral het park en vijver rond de borg zijn prachtig. Bekijk ook de voorgaande berichten op de website over de activiteiten van de afgelopen week. Stuk voor stuk aanraders.Post on : Wednesday July 29th 2020 | Post by : Jenny
Dat is ook toevallig, Ronald, wij waren hier vorige week ook--net als in Oudeschans en Bourtange!

Post on : Wednesday July 29th 2020 | Post by : Jenny
Ben je ook in de borg geweest of in het koetshuis? Toen wij er waren was het helaas dicht. De borg wordt bewoond door kunstenares Maya Wildevuur.

Post on : Thursday July 30th 2020 | Post by : Ronald
Jammer dat we elkaar gemist hebben. Ik ben inderdaad binnen geweest. De borg is open in het weekend. De kamers hangen vol met kunstwerken en dan bedoel ik ook echt vol.
Eerdere berichten

Volgen:

Meld je aan en volg de reizen. Je ontvangt een emailtje bij ieder nieuw bericht op de website


Klik het dropdown menu op de telefoon eerst weg om gegevens in te kunnen voeren

Eerdere berichten


2021
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (1)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

110 Landen bezocht
Albanië | Het Skanderbegplein in Tirana
Albanië
Andorra | Vall d'Incles nabij Soldeu
Andorra
Argentinië | Plaza de Mayo en de Perito Mereno gletsjer
Argentinië
Azerbeidzjan | Oud Baku en de moddervulkanen van Gobustan
Azerbeidzjan
België | het Atomium in Brussel
België
Belize | Het barretje bij de Split op Caye Caulker
Belize
Benin | De weg die de slaven moesten afleggen naar het transport vanaf strand
Benin
Bolivia | Het zoutmeer van Uyuni
Bolivia
Bosnië en Herzegovina | De historische brug van Mostar
Bosnië en Herzegovina
Botswana | Met de kano door de Okavango Delta
Botswana
Brazilië | Iguazu Fall en een toucan
Brazilië
Bulgarije |
Bulgarije
Cambodja | De tempels van Ankhor Wat
Cambodja
Canada | De Icefield Parkway
Canada
Chili |
Chili
China | De verboden stad in Beijing
China
Costa Rica |
Costa Rica
Cuba | Een oude auto in Trinidad
Cuba
Cyprus |
Cyprus
Denemarken |
Denemarken
Duitsland | De Brandenburger Tor in berlijn
Duitsland
Egypte | De Pyramides van Gizeh
Egypte
El Salvador |
El Salvador
Engeland | De Towerbridge in Londen
Engeland
Estland |
Estland
Ethiopië |
Ethiopië
Fiji | Het eiland Tivua op Fiji
Fiji
Finland | De ontmoeting met de Kerstman en de Domkerk in Helsinki
Finland
Frankrijk | De Pariroller skateparade in Parijs
Frankrijk
Frans Guyana |
Frans Guyana
Georgië |
Georgië
Griekenland |
Griekenland
Guatemala |
Guatemala
Honduras |
Honduras
Hongarije | Het parlementsgebouw in Budapest
Hongarije
Ierland | De Cliffs of Moher
Ierland
IJsland |
IJsland
India |
India
Indonesië |
Indonesië
Iran |
Iran
Israël |
Israël
Italië | Veneti en de scheve toren van Pisa
Italië
Jamaica |
Jamaica
Japan |
Japan
Jordanië |
Jordanië
Kazachstan |
Kazachstan
Kirgizië |
Kirgizië
Kosovo | Het klooster van Visoki Decani
Kosovo
Kroatië | Plitvice meren en Dubrovnic
Kroatië
Laos |
Laos
Lesotho |
Lesotho
Letland | Het centrum van Riga en de Dom van Riga
Letland
Liechtenstein | De Frstensteig bergtrail
Liechtenstein
Litouwen |
Litouwen
Luxemburg | Het centrum van Luxemburg stad
Luxemburg
Macedonië | Het kerkje van Sveti Jovan Kaneo in Orhid
Macedonië
Madagaskar |
Madagaskar
Malawi |
Malawi
Malediven |
Malediven
Maleisië |
Maleisië
Malta |
Malta
Marokko |
Marokko
Moldavië | Met de auto door de wijnkelders van Milestil Mici
Moldavië
Mongolië |
Mongolië
Montenegro |
Montenegro
Mozambique |
Mozambique
Namibië |
Namibië
Nederland |
Nederland
Nepal |
Nepal
Nicaragua |
Nicaragua
Nieuw Zeeland | Mount Cook National park
Nieuw Zeeland
Noord Ierland | De muur tussen de religieuze wijken en de universiteit van Belfast
Noord Ierland
Noorwegen | De gekleurde handelshuizen van Trondheim
Noorwegen
Oezbekistan |
Oezbekistan
Oman |
Oman
Oostenrijk |
Oostenrijk
Palestina | De geboorteplaats van Jezus en de muur tussen Bethlehem en Jeruzalem
Palestina
Peru |
Peru
Polen | De kade in Gdansk en de spoorlijn naar Auschwitz
Polen
Portugal |
Portugal
Roemenië | Het Palatul Parlamentului in Boekarest
Roemenië
Rusland |
Rusland
Schotland |
Schotland
Servië | Het station van Belgrado
Servië
Slovenie | Lake Bled
Slovenie
Slowakije | Spis Castle
Slowakije
Spanje |
Spanje
Sri Lanka |
Sri Lanka
Suriname |
Suriname
Swaziland |
Swaziland
Tadzjikistan |
Tadzjikistan
Thailand |
Thailand
Tibet |
Tibet
Togo |
Togo
Transnistrië | De oorlogsmonumenten in de hoofdstad Tiraspol
Transnistrië
Tsjechië | Het Raadhuisplein in Praag
Tsjechië
Turkije |
Turkije
Turkmenistan | De gaskrater van Derwaze
Turkmenistan
Uganda |
Uganda
Uruguay | Palacio Salvo in Montevideo
Uruguay
Vaticaanstad |
Vaticaanstad
Verenigde Arabische Emiraten |
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Staten |
Verenigde Staten
Vietnam |
Vietnam
Wales | Cardiff Castle en de uitgaanswijk in Cardiff
Wales
Zambia |
Zambia
Zuid Afrika | Zebra's steken over in het Krugerpark
Zuid Afrika
Zuid Korea |
Zuid Korea
Zweden |
Zweden
Zwitserland |
Zwitserland