Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo is het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Let op: Dit is niet het meest recente bericht; Klik hier om naar het nieuwste bericht te gaan

Kasteel Amerongen

30
April
2022
By: Ronald
Post on : Saturday April 30th 2022 | Post by : Ronald

Niet ver van Wijk bij Duurstede ligt het kasteel Amerongen. Al in de tiende eeuw stond hier een woontoren. In het rampjaar 1673 werd het kasteel door de Franse bezetters platgebrand. Direct besloot men het kasteel opnieuw op te bouwen. In 1918 vluchtte de Duitse keizer Wilhelm II naar Amerongen na de verloren Eerste Wereldoorlog. In het kasteel deed hij formeel afstand van de troon. De gevallen keizer bleef nog anderhalf jaar in het kasteel voordat hij naar Huis Doorn verhuisde. Sinds 1977 wordt het kasteel beheerd door een stichting en is het als museum opengesteld voor bezichtiging.

Wijk bij Duurstede

29
April
2022
By: Ronald
Post on : Friday April 29th 2022 | Post by : Ronald

Dit weekend staat in het teken van kastelen. Nicolette en ik beginnen ons weekend met een overnachting op de Markt in de vestingstad Wijk bij Duurstede. Wijk bij Duurstede heeft zijn oorsprong rond de in 1270 gebouwde woontoren. De toren groeide uit tot Kasteel Duurstede. In 1300 kreeg de stad haar stadsrechten. Vanaf ons hotel in het centrum wandelen we door het historisch stadje. In het park liggen de restanten van het kasteel. Nog altijd is het kasteel een geliefde plaatst voor huwelijken. Ook vandaag is een besloten feest gaande. Wij keren terug naar de Markt en bestellen iets te eten in een van de gezellige restaurantjes.

De brakke vennen op Ameland

17
April
2022
By: Ronald
Post on : Sunday April 17th 2022 | Post by : Ronald

Het is mooi weer op Ameland. De fietsroute over het eiland loopt door de duinen. De duinmeertjes weerspiegelen in het zonlicht. Overal zijn doorgangen naar het strand. Zandverstuivingen geven de natuur een mooi beeld. Natuur heeft sowieso een belangrijke plek op Ameland. Op verschillende plaatsen stroomt het zeewater bij hoog water het eiland op. Het moerasachtige gebied is een ideale plek voor de flora en fauna. De wandelpaden zijn soms drassig. De tip om laarzen aan te trekken, is niet voor niets. Tegenliggers waarschuwen al dat het verderop flink nat wordt. Jullie schoenen blijven niet droog! Wij keren om. De komende dagen willen we niet met natte schoenen lopen. Gelukkig liggen bij andere meertje mooie vlonderbruggen. Het is een genot om op Ameland te lopen en te fietsen.

Met Pasen op Ameland

15
April
2022
By: Ronald
Post on : Friday April 15th 2022 | Post by : Ronald

Het was druk op weg naar Holwerd. Vooral de wegwerkzaamheden bij de Afsluitdijk zorgden voor vertraging. Om twee uur rijden Nicolette.en ik het parkeerterrein op voor de boot naar Ameland. Het tijdstip dat de boot ook vertrekt. Dan maar een boot een uurtje later. In de vertrekhal blijkt de boot nog niet vertrokken. Snel sluiten we aan in de rij. Achter ons sluit het hek. Vijftig minuten later gaan we van boord in Ameland. Een grote stroom vakantiegangers gaat voor ons uit. Met de huurfietsen rijden we naar ons hotel in Nes. Een gezellig plaatsje met nog oude vissershuisjes. De volgende dag fietsen we via de Waddenkust naar Ballum en Hollum. In Hollum staat de 55 meter hoge vuurtoren. Vanaf de top van de vuurtoren hebben we zicht op het hele eiland.Post on : Monday April 18th 2022 | Post by : Rita
Leuke foto en grappig dat wij er ook pas langs fietsten.
Bagage staat nog in Lissabon

28
March
2022
By: Ronald
Post on : Monday March 28th 2022 | Post by : Ronald

Na een weekje vakantie op de eilanden Santiago en Fogo op Kaapverdië zit de vakantie er weer op. Met een nachtvlucht van bijna vier landen we in de Portugese hoofdstad Lissabon. Overal zijn lampjes. Daarna reizen we door naar Amsterdam. Helaas blijkt bij aankomst dat de bagage van alle passagiers nog in Lissabon staat. De bagage is een dag later thuis afgeleverd.

Het visserplaatsje Tarrafal

26
March
2022
By: Ronald
Post on : Saturday March 26th 2022 | Post by : Ronald

Vanuit de baai van Tarrafan varen vissers in kleine bootjes uit om vis te vangen. Wanneer zij terug keren is er een grote belangstelling voor de vangst. De vissen worden direct gesorteerd en verdeeld over grote blauwe teilen. Terwijl sommige vrouwen de vis aan het schoonmaken zijn, ruimen mannen hun netten op. Sommige vis gaat naar de markt in Assomada. Andere vrouwen verkopen hun waar vanuit een rijdende auto. In een lokaal restaurantje aan het strand bestellen we vis. Verser kunnen we het niet krijgen.

De Markt van Assomada

26
March
2022
By: Ronald
Post on : Saturday March 26th 2022 | Post by : Ronald

Iedere woensdag en iedere zaterdag komen mensen vanuit de hele regio naar Assomada voor de markt. In en rond de markthal wordt in talloze kraampjes groente, fruit, vis en vlees verkocht. Het kleurrijke fruit ligt netjes opgestapeld. De meeste vis is diezelfde ochtend nog gevangen. Op de eerste verdieping van de markthal wordt kleding verkocht. Hier is het minder druk. Vanaf de eerste verdieping hebben we wel leuk zicht op de bedrijvigheid van de groente en fruitmarkt op de begane grond. Buiten de markthal staan ook verschillende kraampjes op de stoep. Iedereen probeert hun producten te verkopen.

National Parc Serra Malagueta

25
March
2022
By: Ronald
Post on : Friday March 25th 2022 | Post by : Ronald

We gaan naar het natuurpark Serra Malagueta. Dit natuurpark in het noordoosten van het eiland Santiago is groen bedekt. We beginnen de wandeling bij het informatiecentrum. Hiervandaan loopt de wandeling grotendeels dalend richting de oceaan. Direct wanneer we starten hebben we prachtige uitzichten op het grillige landschap. We wandelen over de bergkam. Honderden meters lager zien we de huizen, wegen en oceaan liggen. Ook het eiland Fogo en de vulkaan zijn goed zichtbaar. We lopen tot de antenna, een telefoonmast. We zitten op een hoogte van ruim 1.000 meter. Hiervandaan dalen we af via een smal bergpad. Bijniedere bocht inschiet uitzicht bijzonder. Niet voor niets wordt deze wandeling de mooiste van het eiland genoemd. Na vierenhalf uur bereiken we Hortelão.

Fortaleza Real de São Felipe

24
March
2022
By: Ronald
Post on : Thursday March 24th 2022 | Post by : Ronald

Hoog boven de Cidade Velha, de oude stad, ligt het fort. Vanaf het fort kon men vroeger het scheepsverkeer rond Kaapverdië controleren. Het fort lag niet altijd op deze locatie. De Portugezen bouwden hun verdediging op de kop van haven. In 1572 vielen Spaanse schepen het fort aan. De verdediging was niet bestand tegen de Spaanse kanonskogels. De Spanjaarden namen de oude stad in. Zij bouwden een nieuwe en betere verdediging op de rand van de vallei en hoog boven de stad. Het fort is in goede staat bewaard gebleven. Vanaf de muren van het fort kijken we op de Cidade Velha en de oceaan.

Cidade Velha, de oude stad

24
March
2022
By: Ronald
Post on : Thursday March 24th 2022 | Post by : Ronald

Vandaag maken we een wandeling door de vallei die uit komt bij de Cidade Velha, de oude stad. Op deze plek stichtten de Portugezen hun eerste nederzetting. De Cidade Velha speelde een belangrijke rol in de slavenhandel. De voormalige schandpaal op het plein van de oude stad herinnerd hier nog aan. Slaven werden aan deze paal gebonden bij de verkoop. Potentiële kopers konden hen dan goed beoordelen. Tegenwoordig zitten in de voormalige Portugese huisjes aan de Banana Avenue voor souvenirs winkeltjes. In veel huizen aan de rand van de stad wordt grogue gestookt, lokale rum. Bij een van de distilleerderij kunnen we de grogue proeven. Een klein nipje verraadt een extreem hoog alcoholpercentage. We laten het bij een nipje.

São Filipe

23
March
2022
By: Ronald
Post on : Wednesday March 23rd 2022 | Post by : Ronald

De grootste stad op het eiland Fogo is Sao Filipe. Het stadje heeft ongeveer 20.000 inwoners. Op het hele eiland wonen nog geen 40.000 mensen. In het centrum van de stad zijn veel van koloniale huizen bewaard gebleven. Sommigen zijn prachtig gerestaureerd, anderen zijn in zwaar vervallen staat. Misschien komt voor sommige panden restauratie wel te laat. Sao Filipe is gesitueerd op de top van een twintig meter hoge klif. Het zwarte kiezel strand ligt tussen de oceaan en de rotsen. De azuur blauwe kerk van Sao Filipe staat prominent in het centrum.

Tussen de koffieplantages

23
March
2022
By: Ronald
Post on : Wednesday March 23rd 2022 | Post by : Ronald

Vanuit de vallei van de Fogo vulkaan, dalen we af naar de oceaan. Een afdaling door een verrassend groen stuk van het eiland. Aan deze zijde hangt vaak bewolking, waardoor er meer vocht voor de begroeiing beschikbaar is. Het pad daalt door de misty forest. Een groene strook gehuld in nevel van laaghangende bewolking. Links en rechts van het pad is men bezig om de koffie te oogsten. De zware zakken worden over het pad naar beneden gedragen. Ook passeren ezeltjes ons op de weg naar beneden. Snel stappen we even opzij. Na ruim vier uur lopen komen we beneden uit bij de weg bij een klein barretje. De koffiezakken worden in trucks geladen. Hier staat ook onze taxi te wachten. De taxi chauffeur brengt ons in een uurtje naar Sao Felipe.

Spectaculair afdalen

22
March
2022
By: Ronald
Post on : Tuesday March 22nd 2022 | Post by : Ronald

Wat nar boven gaat moet ook weer naar beneden. Dat geldt ook voor de beklimming van de Fogo vulkaan. Door het losse vulkaangruis op de helling, zak je voldoende weg om houvast te houden. Hierdoor kun je gewoon naar beneden lopen. Sommigen doen het zelfs rennend. Wel moet je onderaan de vulkaan de steentjes uit de schoenen halen.

Beklimming van de Fogo vulkaan

22
March
2022
By: Ronald
Post on : Tuesday March 22nd 2022 | Post by : Ronald

Om half zeven verlaten we de accommodatie. We volgen onze gids Eurico op weg naar de voet van de Fogo vulkaan. Het dorpje ligt op 1.700 meter, de top van de vulkaan op ruim 2.800 meter. We hebben een flinke klim voor de boeg. Eurico wijst op de gestolde lavastromen van de uitbarstingen van 1995 en 2014. Bij deze laatste uitbarsting is praktisch het hele dorp vernietigd door de lava. We klimmen langzaam omhoog. Eurico geeft het tempo aan. Langzaam gaan we stap voor stap omhoog. Achter ons wordt het dorp en de vallei snel kleiner. Het kustgebied en de zee is bedekt met een wolkendek. Bijzonder om boven de wolken te lopen. Het pad stijgt behoorlijk. Het is goed uitkijken niet uit te glijden op het losse grind. Na vierenhalf uur klimmen, bereiken we de top van de vulkaan. We kijken in de diepe krater. De terugweg gaat via het losse grind. Bij iedere stap zakken we weg in het gruis. Hierdoor kunnen we flinke stappen nemen. Het voelt alsof we op de maan lopen. Met grote stappen dalen we af. Rond half twee zijn we weer terug in het dorp.Post on : Thursday March 24th 2022 | Post by : jan van loenen
Ijkt op een Maanwandeling, dat is misschien wel de juiste benaming .

Post on : Thursday March 24th 2022 | Post by : jan van loenen
Veel plezier daar voor jullie
Mijn kortste vlucht ooit

21
March
2022
By: Ronald
Post on : Monday March 21st 2022 | Post by : Ronald

Vandaag vliegen we van het eiland Santiago naar het eiland Fogo. Een korte vlucht van precies twintig minuten. Voor alle procedures voor de vlucht maakt het niet uit. De handbagage wordt gecheckt, het boorden gebeurt volgens de regels en ook wordt getoond hoe het reddingsvest omgedaan moet worden. Om tien minuten voor tien stijgt het propellervliegtuig op van de luchthaven van Praia. Al snel verdwijnt het eiland onder ons. Boven zee heeft de bemanning nog net de tijd om water uit te delen. Daarna wordt de landing ingezet voor Fogo. De Fogo vulkaan steekt al uit boven de bewolking. Precies twintig minuten later landen we op de luchthaven van Sao Felipe op Fogo. Mijn kortste vlucht ooit.

Eerdere berichten

Volgen:

In de afgelopen periode hebben zich meerdere bezoekers aangemeld. Deze aanmeldingen gaan we eerst verwerken. Morgen kun je je weer aanmelden om ons te volgen. Excuus voor het ongemakt, maar hiermee proberen we echte aanvragen en spam te filteren.

Eerdere berichten


2022
Varen door de mangrove
Steencirkels van Wassu
Nationaal park Niokolo Koba
Slaveneiland Janjanbureh
De Gambiaanse hoofdstad Banjul
De stranden van Gambia
Wandelen in de Dolomieten
Het San Marco plein in Venetie
De arena van Verona
De Portici van Bologna
Het kleine landje San Marino (1)
Franciscus van Assisi
De Piazza del Campo van Siena
De torens van San Gimignano
De kathedraal van Florence
De David van Michelangelo
Ponte Vecchio
Fietsen over de stadsmuren (2)
De scheve toren van Pisa (1)
Cinque Terre - Vernazza
Wandelen langs Cinque Terre
De abdij van San Fruttuoso
De Rolli paleizen in Genua
De Santi Ambrogio en Andrea Kerk
Zware file op de A7
De kathedraal van Como
Nesso aan het Como meer
Slot Loevestein
Moderne kunst
De Vleermuis bunker
The Royal Mile van Edinburgh
Bier en Whisky drinken
Het kasteel van Bouillon
Kajakken op de Semois
Kamperen in de Ardennen
De Grotten van Han
Kasteel Loenersloot
Per boot door Amersfoort
De watervallen van Manavgat
Het theater van Aspendos
De oude Griekse hoofdstad Perge
De historische haven van Antalya
Lekker ontbijten (2)
De Düden Waterval
Donkere wolken boven Pamukkale
Het wijndorpje Sirince
De antieke stad Efeze
Het heiligdom Aphrodisias
Grotbiken in de Mergelgrotten
De Tokyo reünie
Slot oud Zuylen (2)
Kasteel Sterkenburg
Slapen in een echt kasteel (1)
Kasteel Amerongen
Wijk bij Duurstede
De brakke vennen op Ameland
Met Pasen op Ameland (1)
Bagage staat nog in Lissabon
Het visserplaatsje Tarrafal
De Markt van Assomada
National Parc Serra Malagueta
Fortaleza Real de São Felipe
Cidade Velha, de oude stad
São Filipe
Tussen de koffieplantages
Spectaculair afdalen
Beklimming van de Fogo vulkaan (2)
Mijn kortste vlucht ooit
De hoofdstad Praia
Waar ligt Kaapverdië? (2)
Skiën in Kössen
Dinkelsbühl
Korenmolen van Zeddam
Binnenkijken in een kubuswoning
De Basiliek van Oudenbosch
Willemstad
Pyramide van Auterlitz
De vestingstad Nieuwpoort
De Moerputtenbrug

2021
Afsluiting van het jaar
De historie rond Ieper
De Bussemer heide
het raadhuis van Dudok
De Drijvende kelder van Edam
De Speeltoren van Monnickendam
Industriestad Luik
Molen de Adriaan
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (2)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

114 Landen bezocht
Albanië | Het Skanderbegplein in Tirana
Albanië
Andorra | Vall d'Incles nabij Soldeu
Andorra
Argentinië | Plaza de Mayo en de Perito Mereno gletsjer
Argentinië
Azerbeidzjan | Oud Baku en de moddervulkanen van Gobustan
Azerbeidzjan
België | het Atomium in Brussel
België
Belize | Het barretje bij de Split op Caye Caulker
Belize
Benin | De weg die de slaven moesten afleggen naar het transport vanaf strand
Benin
Bolivia | Het zoutmeer van Uyuni
Bolivia
Bosnië en Herzegovina | De historische brug van Mostar
Bosnië en Herzegovina
Botswana | Met de kano door de Okavango Delta
Botswana
Brazilië | Iguazu Fall en een toucan
Brazilië
Bulgarije |
Bulgarije
Cambodja | De tempels van Ankhor Wat
Cambodja
Canada | De Icefield Parkway
Canada
Chili |
Chili
China | De verboden stad in Beijing
China
Costa Rica |
Costa Rica
Cuba | Een oude auto in Trinidad
Cuba
Cyprus |
Cyprus
Denemarken |
Denemarken
Duitsland | De Brandenburger Tor in berlijn
Duitsland
Egypte | De Pyramides van Gizeh
Egypte
El Salvador |
El Salvador
Engeland | De Towerbridge in Londen
Engeland
Estland |
Estland
eSwatini (Swaziland) |
eSwatini (Swaziland)
Ethiopië |
Ethiopië
Fiji | Het eiland Tivua op Fiji
Fiji
Finland | De ontmoeting met de Kerstman en de Domkerk in Helsinki
Finland
Frankrijk | De Pariroller skateparade in Parijs
Frankrijk
Frans Guyana |
Frans Guyana
Gambia | De Arch22 in Banjul en de steencirkels van Wassu
Gambia
Georgië |
Georgië
Griekenland |
Griekenland
Guatemala |
Guatemala
Honduras |
Honduras
Hongarije | Het parlementsgebouw in Budapest
Hongarije
Ierland | De Cliffs of Moher
Ierland
IJsland | De kerk in Reykjavik en de gletsjerwandeling
IJsland
India |
India
Indonesië |
Indonesië
Iran |
Iran
Israël |
Israël
Italië | Veneti en de scheve toren van Pisa
Italië
Jamaica |
Jamaica
Japan |
Japan
Jordanië |
Jordanië
Kaapverdië | Het fort en de Fogo vulkaan
Kaapverdië
Kazachstan |
Kazachstan
Kirgizië |
Kirgizië
Kosovo | Het klooster van Visoki Decani
Kosovo
Kroatië | Plitvice meren en Dubrovnic
Kroatië
Laos |
Laos
Lesotho |
Lesotho
Letland | Het centrum van Riga en de Dom van Riga
Letland
Liechtenstein | De Frstensteig bergtrail
Liechtenstein
Litouwen |
Litouwen
Luxemburg | Het centrum van Luxemburg stad
Luxemburg
Madagascar |
Madagascar
Malawi |
Malawi
Malediven |
Malediven
Maleisië |
Maleisië
Malta |
Malta
Marokko |
Marokko
Moldavië | Met de auto door de wijnkelders van Milestil Mici
Moldavië
Mongolië |
Mongolië
Montenegro |
Montenegro
Mozambique |
Mozambique
Namibië |
Namibië
Nederland |
Nederland
Nepal |
Nepal
Nicaragua |
Nicaragua
Nieuw Zeeland | Mount Cook National park
Nieuw Zeeland
Noord Ierland | De muur tussen de religieuze wijken en de universiteit van Belfast
Noord Ierland
Noord Macedonië | Het kerkje van Sveti Jovan Kaneo in Orhid
Noord Macedonië
Noorwegen | De gekleurde handelshuizen van Trondheim
Noorwegen
Oezbekistan |
Oezbekistan
Oman |
Oman
Oostenrijk |
Oostenrijk
Palestina | De geboorteplaats van Jezus en de muur tussen Bethlehem en Jeruzalem
Palestina
Peru |
Peru
Polen | De kade in Gdansk en de spoorlijn naar Auschwitz
Polen
Portugal |
Portugal
Roemenië | Het Palatul Parlamentului in Boekarest
Roemenië
Rusland |
Rusland
San Marino | San Marino gelegen op een hoge rotspunt
San Marino
Schotland |
Schotland
Senegal | Een vervet monkey en varen op de Gambia rivier
Senegal
Servië | Het station van Belgrado
Servië
Slovenie | Lake Bled
Slovenie
Slowakije | Spis Castle
Slowakije
Spanje |
Spanje
Sri Lanka |
Sri Lanka
Suriname |
Suriname
Tadzjikistan |
Tadzjikistan
Thailand |
Thailand
Tibet |
Tibet
Togo |
Togo
Transnistrië | De oorlogsmonumenten in de hoofdstad Tiraspol
Transnistrië
Tsjechië | Het Raadhuisplein in Praag
Tsjechië
Turkije |
Turkije
Turkmenistan | De gaskrater van Derwaze
Turkmenistan
Uganda |
Uganda
Uruguay | Palacio Salvo in Montevideo
Uruguay
Vaticaanstad |
Vaticaanstad
Verenigde Arabische Emiraten |
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Staten |
Verenigde Staten
Vietnam |
Vietnam
Wales | Cardiff Castle en de uitgaanswijk in Cardiff
Wales
Zambia |
Zambia
Zuid Afrika | Zebra's steken over in het Krugerpark
Zuid Afrika
Zuid Korea |
Zuid Korea
Zweden |
Zweden
Zwitserland |
Zwitserland