Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo is het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Let op: Dit is niet het meest recente bericht; Klik hier om naar het nieuwste bericht te gaan

De Universiteitsbibliotheek van Leuven

13
May
2023
By: Ronald
Post on : Saturday May 13th 2023 | Post by : Ronald

Met Rita ga ik een weekendje naar de prachtige Belgische stad Leuven. Leuven is de thuisbasis van een van de oudste en meest prestigieuze universiteiten ter wereld, de KU Leuven. Hierdoor heeft Leuven een bruisend studentenleven en een levendige sfeer. De stad staat bekend om zijn historische architectuur, met de prachtige gotische Sint-Pieterskerk en het imposante stadhuis als hoogtepunten. De Universiteitsbibliotheek aan het Mgr Ladeuzeplein mag zeker niet ontbreken in dit rijtje. vanaf de toren van de bibliotheek kijken we uit over het histroische centrum. Van de Stella Artois brouwerij tot aan het Groot Begijnhof. Alles zien we liggen. Op één van de gezellige terrasjes bestellen we een Belgisch biertje. Het zonnetje schijnt. Heerlijk

Het watersnoodmuseum

11
April
2023
By: Ronald
Post on : Tuesday April 11th 2023 | Post by : Ronald

In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 vertrok zich een ramp in de Zeeuwse polders. Door een combinatie van een harde noordwesten wind en springtij braken de dijken. Het koude zeewater stroomde het Zeeuwse landschap. Ruim 1.800 mensen lieten het leven. Na de ramp probeerde men de dijken snel te dichten. Bij Ouderkerk werd tien maanden na de ramp het laatste gat gedicht. Dit deed men door grote betonnen bakken te laten zinken. Tegenwoordig wordt in de betonnen chansons de geschiedenis van dexramp getoond. Een indrukwekkend verhaal.

Met Pasen naar Zierikzee

10
April
2023
By: Ronald
Post on : Monday April 10th 2023 | Post by : Ronald

Op tweede Paasdag ben ik samen met Nicolette voor twee nachten naar Zierikzee gegaan. Zierikzee was ooit een van de machtigste en rijkste steden van Nederland. Veel historische panden zijn uit deze periode. De Dikke Toren, de toren van de in 1832 afgebrande Lievemonsterkerk. Vanaf de top van de 60 meter hoge toren hebben we een mooi uitzicht over het historische centrum. We zien de drie stadspoorten, de korenmolens en het oude stadhuis

Voor het werk in India

03
April
2023
By: Ronald
Post on : Monday April 3rd 2023 | Post by : Ronald

Samenwerken met de collega's in India werkt prima via een videoverbinding, maar toch is het ook goed om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Een korte trip van een weekje naar de collega's van Kyndryl in Noida. We worden hartelijk ontvangen. Hoewel normaliter iedereen fifty-fifty thuis en op het werk werkt, is vandaag iedereen aanwezig. Het ik leuk om iedereen te spreken en vooral ook de mensen waar ik normaliter niet direct contact mee heb.

Terug in Delhi

02
April
2023
By: Ronald
Post on : Sunday April 2nd 2023 | Post by : Ronald

Met collega's verblijf ik een weekje in Noida, een stad net buiten New Delhi. Op zondag hebben we de tijd om de stad te bezichtigen. Met de taxi rijden richting het rode fort . Het fort uit de 17de eeuw staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Hier moeten we overstappen in een tuktuk om verder te komen in de smalle straten van oud Delhi. Daarna gaan we lopend de markt op. Overal kraampjes en overal mensen. Het is druk op de zondagochtend. Terug bij het rode Fort blijken wij vooral een bezienswaardigheid. Verschillende mensen maken stiekem een foto of vragen of ze met ons op de foto mogen. Helaas kunnen we niet met iedereen op de foto. Met de taxi rijden we weer terug naar Noida.

Het past net

19
March
2023
By: Ronald
Post on : Sunday March 19th 2023 | Post by : Ronald

Parkeren in Mechelen is lastig. Wij hebben een parkeerplaats gereserveerd bij ons hotel. De doorgang is 1,65 m. Hoe hoog zou onze auto eigenlijk zijn? Gelukkig hangt een balk voor de ingang. Wanneer we onder de balk door kunnen, kunnen we ook in de garage. Voorzichtig rijden we naar de ingang. Door het glazen dak van de auto zien we dat we maar enkele centimeters speling hebben. Alleen de antenne raakt de balk. De rand van de parkeergarage is van beton. Ook hier rijden we voorzichtig onder door. Met minder dan vijf centimeter ruimte rijden we de parkeergarage in. Het paste net.

Stedentrip Mechelen

18
March
2023
By: Ronald
Post on : Saturday March 18th 2023 | Post by : Ronald

Een weekendje naar de Belgische stad Mechelen met mijn broer. In het centrum leidt de navigatie ons een straat in, waar wij niet in mogen. Ook de zijwegen leiden niet naar het hotel. Weer terug op de ringweg van de stad biedt ook geen soelaas. De straat die wij moeten hebben, ligt enkele honderden meters verderop, maar dit stukje is alleen toegankelijk voor bussen. We bellen het hotel voor hulp. Er zijn veel straten aangepast, verontschuldigt de receptionist zich. Het best kunnen jullie de hele ring rond rijden en de juiste afslag nemen. Het voelt wat vreemd om ruim tien minuten rond het centrum te rijden, maar ook de navigatie weet geen beter alternatief. Bij de tweede poging lukt het om het hotel te bereiken. Vanuit het hotel lopen we het voetgangersgebied in en komen op de Grote Markt. Op een van de terrasjes bestellen we een biertje. Vanaf het terras zien we de toren van de Rombout kerk. Ons volgende doel.

Wandelen naar de Haraun Alm

01
March
2023
By: Ronald
Post on : Wednesday March 1st 2023 | Post by : Ronald

Vanuit Kössen lopen ook prachtige wandelpaden. We volgen de Winterwandelweg naar Walchsee. Na een kleine twee uur komen we bij de toegangsweg naar de Haraunalm. De weg loopt gestaag omhoog. Het uitzicht op Kössen en Walchsee is prachtig. Na een uurtje klimmen bereiken we het restaurant aan het einde van de weg. Een mooie locatie voor een lunch. Via een andere route lopen we weer terug naar Kössen. Wanneer we weer terug zijn blijken we bijna twintig kilometer gelopen te hebben. Dit is meer dan ik gedacht had.

Skiwelt Wilderkaiser Brixental

28
February
2023
By: Ronald
Post on : Tuesday February 28th 2023 | Post by : Ronald

Een half uurtje rijden van Kössen ligt het skigebied Skiwelt Wilderkaiser Brixental. Een skigebied met de dorpen Ellmau, Scheffau, Brixen, Hopgarten, Itlter, Söll en Westendorf. We parkeren de auto bij Scheffau. Met de gondel komen we in het skigebied. Via Ellmau skiën we naar Going. Hier ben ik voorgaande jaren nog niet geweest. Na de lunch keren we terug naar Scheffau. Het is een prachtig zonnige dag. De dalafdaling terug naar Scheffau is door het mooie weer wat papperig geworden. Zonder al te veel problemen sturen we de ski's door de sneeuw.

Dichte mist op de berg

26
February
2023
By: Ronald
Post on : Sunday February 26th 2023 | Post by : Ronald

Zondagochtend zijn de skihellingen van Kaiserwinkl bedekt door een dichte bewolking. Aan de bovenzijde van de gondel is nauwelijks iets te zien. Op sommige momenten is het zicht nog geen twintig meter. Op zo'n dag is het handig dat het gebied niet zo groot is. Het is bekend hoe de piste ongeveer loopt. Gelukkig trekt de bewolking soms ook even op. Dan is er uitzicht op het dal en het dorpje Kössen.

Terug in Kössen

25
February
2023
By: Ronald
Post on : Saturday February 25th 2023 | Post by : Ronald

Om even voor twee uur in de middag rijd ik Kössen binnen. De kleine wintersportplaats net over de Duitse grens. Herbert en Erika heten mij vol enthousiasme welkom. Mijn kamer is al beschikbaar. De piste is een klein stukje verder. Ik parkeer mijn auto op het parkeerterrein. Ik ontmoet hier mijn reisgenoten. Bij de skiverhuur haal ik de gereserveerde ski's op. Wanneer ik ook de skipas in mijn bezit heb voor de komende dagen, neem ik plaats op het terras. Tijd voor een biertje aan de onderzijde van de piste. Terwijl het licht begint te sneeuwen, proost ik met mijn vrienden op een leuke week Kössen. het voelt goed om weer terug te zijn.

Das Altes Rathaus van Bamberg

24
February
2023
By: Ronald
Post on : Friday February 24th 2023 | Post by : Ronald

Op weg naar de wintersport overnacht ik in de buurt van Bamberg in Beieren. Een leuke gelegenheid om de historische binnenstad van Bamberg te bezichtigen. De stad staat niet voor niets op de Unesco lijst. Wanneer ik naar het stadhuis uit 1386 kijk, realiseer ik mij dat de stad onrecht aan doe om hier maar enkele uurtjes ben. Het stadhuis is in het midden van een brug gebouwd. Hierdoor is het een fotogeniek punt. De kathedraal van Bamberg staat op het punt van sluiten. Ik mag nog net even naar binnen om te kijken. In de 13de eeuwse kerk ligt de tombe van Keizer Henry II, die in 1047 overleed. Ieder straatje in de binnenstad is leuk. Ik dwaal tussen de karakteristieke vakwerkhuizen. Ik sluit mijn bezoek af in een restaurantje. Terwijl ik mijn bier drink, bedenk ik mij dat ik zeker nog een keertje terug moet keren naar Bamberg. Ik heb bij lange na niet alles kunnen bekijken in Bamberg.

Met 24 uur vertraging terug in Nederland

04
February
2023
By: Ronald
Post on : Saturday February 4th 2023 | Post by : Ronald

Op de laatste dag van de vakantie had de KLM nog een kleine verrassing voor ons. Het vliegtuig van Zanzibar naar Amsterdam was met maar liefst 24 uur vertraagd. Hoewel vertraging nooit grappig is, zijn er slechtere plekken in de wereld om een extra dag te blijven. Op zaterdag ochtend ben ik alsnog in Nederland geland.

Paradijselijk Zanzibar

01
February
2023
By: Ronald
Post on : Wednesday February 1st 2023 | Post by : Ronald

Het was de afgelopen periode lastig om updates op de website te plaatsen. Tijdens het kamperen en in de natuurparken was nauwelijks internet voorhanden. Op Zanzibar is dit veel beter. Terwijl ik vanuit de hangmat uitkijk over het azuur blauwe water, heb ik tijd om de berichtje bij te werken. Natuurlijk houd ik ook voldoende tijd om te genieten van de mooie paradijselijke stranden.Post on : Saturday February 4th 2023 | Post by : Anke
Dag Ronald,bedankt weer voor je reispost..dit keer uit Afrika!!
Snorkelen vanaf een dhow

31
January
2023
By: Ronald
Post on : Tuesday January 31st 2023 | Post by : Ronald

Aan de zuidzijde van Zanzibar in Fumba stap ik aan boord van een dhow, een lokale zeilboot. We varen naar een zandbank om te zwemmen. Onderweg zwemmen dolfijnen naast de boot. Op twee plekken kan gesnorkeld worden. Het koraal is niet geweldig, maar de kleurrijke vissen zijn prachtig. Op het grotere eiland ten zuiden van Zanzibar staat een overheerlijke visbarbecue gereed. Vooral de kreef smaakt voortreffelijk. De lunch wordt afgesloten met een fruitbuffet. Verschillende soort vers fruit komen voorbij. Op de terugweg maken we nog een stop om te zwemmen. Een heerlijk dag.

Eerdere berichten

Volgen:

Meld je aan en volg de reizen. Je ontvangt een emailtje bij ieder nieuw bericht op de website

Eerdere berichten


2023
De grotten van Jeita
Kruisvaarderskasteel Byblos
1000 jaar oude ceder-bos
De Hammam van Tripoli
Mohammad Al-Amin Moskee (1)
Waterfront Beiroet
Souq van Sidon
Archeologische site Baalbek
Het paleis van Beiteddine
Verrassend Beiroet
Miljonair voor een week (1)
De Refter van de Abdij van Park
De Universiteitsbibliotheek van Leuven
Het watersnoodmuseum
Met Pasen naar Zierikzee
Voor het werk in India
Terug in Delhi
Het past net
Stedentrip Mechelen
Wandelen naar de Haraun Alm
Skiwelt Wilderkaiser Brixental
Dichte mist op de berg
Terug in Kössen
Das Altes Rathaus van Bamberg
Met 24 uur vertraging terug in Nederland
Paradijselijk Zanzibar (1)
Snorkelen vanaf een dhow
De slavenmarkt van Stonetown
We mogen niet vertrekken!
Fietsen door Karatu
de Ngorongoro krater
Tenten omgeblazen
De eindeloze vlakte van de Serengeti
Kamperen aan het Victoriameer
Lake Nakuru National Park
Een flesje voor een glimlach
De Samburu stam
Passeren van de Evenaar
Tientallen olifanten in het Samburu reservaat
Weer terug in Afrika
Happy New Year vanuit Nunspeet

2022
Huis van bewaring in Almelo
De laatste dag in Saudi Arabië (1)
De oude stad van Jeddah
Fontein van Koning Fahd
Een aanrijding !
Het Rijal Al Maa openluchtmuseum
Traditionele huizen in Abha
De Elephant Rock
De Leeuwentombe van Dadan
De tombes van Maiden Saleh
De oude stad van Al Ula
Wadi Al-Disah
Het kasteel van Tabuk
De weg door de woestijn
De oude Omar moskee
De Standing Stones
De citadel van Zaabal
Eten in Saudi Arabie
De kamelenmarkt van Buraydah (1)
Of we koffie met dadels willen?
The Edge of the World
Het Al Masmak fort in Riyadh
Kennismaking met Riyadh
Weekendje Amerongse Berg (2)
Varen door de mangrove
Steencirkels van Wassu
Nationaal park Niokolo Koba
Slaveneiland Janjanbureh
De Gambiaanse hoofdstad Banjul
De stranden van Gambia
Wandelen in de Dolomieten
Het San Marco plein in Venetie
De arena van Verona
De Portici van Bologna
Het kleine landje San Marino (1)
Franciscus van Assisi
De Piazza del Campo van Siena
De torens van San Gimignano
De kathedraal van Florence
De David van Michelangelo
Ponte Vecchio
Fietsen over de stadsmuren (2)
De scheve toren van Pisa (1)
Cinque Terre - Vernazza
Wandelen langs Cinque Terre
De abdij van San Fruttuoso
De Rolli paleizen in Genua
De Santi Ambrogio en Andrea Kerk
Zware file op de A7
De kathedraal van Como
Nesso aan het Como meer
Slot Loevestein
Moderne kunst
De Vleermuis bunker
The Royal Mile van Edinburgh
Bier en Whisky drinken
Het kasteel van Bouillon
Kajakken op de Semois
Kamperen in de Ardennen
De Grotten van Han
Kasteel Loenersloot
Per boot door Amersfoort
De watervallen van Manavgat
Het theater van Aspendos
De oude Griekse hoofdstad Perge
De historische haven van Antalya
Lekker ontbijten (2)
De Düden Waterval
Donkere wolken boven Pamukkale
Het wijndorpje Sirince
De antieke stad Efeze
Het heiligdom Aphrodisias
Grotbiken in de Mergelgrotten
De Tokyo reünie
Slot oud Zuylen (2)
Kasteel Sterkenburg
Slapen in een echt kasteel (1)
Kasteel Amerongen
Wijk bij Duurstede
De brakke vennen op Ameland
Met Pasen op Ameland (1)
Bagage staat nog in Lissabon
Het visserplaatsje Tarrafal
De Markt van Assomada
National Parc Serra Malagueta
Fortaleza Real de São Felipe
Cidade Velha, de oude stad
São Filipe
Tussen de koffieplantages
Spectaculair afdalen
Beklimming van de Fogo vulkaan (2)
Mijn kortste vlucht ooit
De hoofdstad Praia
Waar ligt Kaapverdië? (2)
Skiën in Kössen
Dinkelsbühl
Korenmolen van Zeddam
Binnenkijken in een kubuswoning
De Basiliek van Oudenbosch
Willemstad
Pyramide van Auterlitz
De vestingstad Nieuwpoort
De Moerputtenbrug

2021
Afsluiting van het jaar
De historie rond Ieper
De Bussemer heide
het raadhuis van Dudok
De Drijvende kelder van Edam
De Speeltoren van Monnickendam
Industriestad Luik
Molen de Adriaan
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (2)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

118 Landen bezocht