Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo is het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Let op: Dit is niet het meest recente bericht; Klik hier om naar het nieuwste bericht te gaan

Paradijselijk Zanzibar

01
February
2023
By: Ronald
Post on : Wednesday February 1st 2023 | Post by : Ronald

Het was de afgelopen periode lastig om updates op de website te plaatsen. Tijdens het kamperen en in de natuurparken was nauwelijks internet voorhanden. Op Zanzibar is dit veel beter. Terwijl ik vanuit de hangmat uitkijk over het azuur blauwe water, heb ik tijd om de berichtje bij te werken. Natuurlijk houd ik ook voldoende tijd om te genieten van de mooie paradijselijke stranden.Post on : Saturday February 4th 2023 | Post by : Anke
Dag Ronald,bedankt weer voor je reispost..dit keer uit Afrika!!
Snorkelen vanaf een dhow

31
January
2023
By: Ronald
Post on : Tuesday January 31st 2023 | Post by : Ronald

Aan de zuidzijde van Zanzibar in Fumba stap ik aan boord van een dhow, een lokale zeilboot. We varen naar een zandbank om te zwemmen. Onderweg zwemmen dolfijnen naast de boot. Op twee plekken kan gesnorkeld worden. Het koraal is niet geweldig, maar de kleurrijke vissen zijn prachtig. Op het grotere eiland ten zuiden van Zanzibar staat een overheerlijke visbarbecue gereed. Vooral de kreef smaakt voortreffelijk. De lunch wordt afgesloten met een fruitbuffet. Verschillende soort vers fruit komen voorbij. Op de terugweg maken we nog een stop om te zwemmen. Een heerlijk dag.

De slavenmarkt van Stonetown

30
January
2023
By: Ronald
Post on : Monday January 30th 2023 | Post by : Ronald

Stonetown is de hoofdstad van het eiland Zanzibar. Vroeger maakte dit eiland een belangrijk deel uit van de doorvoer van slaven. Tot 1873 werden de Afrikaanse slaven op de markt in Stonetown verhandeld. Nu staat er een monument en kun je aanschouwen hoe onmenselijk de slaven gevangen werden gehouden. Een indrukwekkend plek om te bezoeken.

We mogen niet vertrekken!

29
January
2023
By: Ronald
Post on : Sunday January 29th 2023 | Post by : Ronald

Wanneer we ‘s morgens de Flamingo lodge in Karatu willen verlaten, weigert de manager het hek op te doen. We hebben ons eigen eten geregeld en niet in het restaurant van het resort gegeten. De manager verlangt nu tien dollar per persoon extra per dag. Het geschil loopt hoog op. De manager beroept zich op een besluit van de eigenaar, maar de eigenaar is zelf niet aanwezig om te praten. Boze reacties van iedereen tot gevolg. Sommige personeelsleden barsten zelfs in tranen uit. Na drie kwartier gegijzeld geweest te zijn, besluit de manager de poort te openen. We kunnen weer verder met onze reis.

Fietsen door Karatu

28
January
2023
By: Ronald
Post on : Saturday January 28th 2023 | Post by : Ronald

Op de fiets gaan we Karatu verkennen. Godswill, onze begeleider, leidt ons eerst naar de steengroeve. Hier worden Steven gebakken voor de huizen, via de kerk komen we bij de markt. We parkeren de fietsen even en wandelen tussen de kraampjes door. Een kleurrijk tafereel. We sluiten de fietstocht af met een lokale lunch op een koffieplantage.

de Ngorongoro krater

27
January
2023
By: Ronald
Post on : Friday January 27th 2023 | Post by : Ronald

Tegen het Serengeti National park en in het gebied van de Massai stammen ligt de Ngorongoro krater. Miljoenen jaren geleden is de krater ontstaan bij een vulkaan uitbarsting. Tegenwoordig biedt de krater plaats voor talrijke dieren. Alleen giraffen komen niet in de krater voor. Zij kunnen de steile helling de afdalen. Met de landcruiser kunnen wij wel de krater in. Overal grazen dieren rond het kratermeer. Lake Magali. In de verte kunnen we nog net de zwarte neushoorn onderscheiden. Dichterbij, pal langs de weg, ligt een leeuwenfamilie op enkele meters afstand.

Tenten omgeblazen

26
January
2023
By: Ronald
Post on : Thursday January 26th 2023 | Post by : Ronald

We kamperen midden in de Serengeti. Dit betekent dat ‘s nachts ook roofdieren langs de tenten kunnen lopen. Het geluid van hyena’s en leeuwen is hoorbaar. Toch blijkt dit niet het heftigste gevaar. Een zware regenbui trekt over, terwijl wij op gamedrive zijn. De bui gaat gepaard met flinke windstoten. Enkele tenten worden omgeblazen. De bagage houdt de tent op z’n plek. Hierdoor heeft het regenwater wel vrij spel op de tent. Verschillende tenten zijn drijfnat. Matjes drijven in de tenten. Ik heb geluk, mijn tent is nagenoeg droog. Ik help de anderen hun spullen te drogen.

De eindeloze vlakte van de Serengeti

25
January
2023
By: Ronald
Post on : Wednesday January 25th 2023 | Post by : Ronald

Het Serengeti National Park is misschien wel het bekendste natuurpark van Afrika. Vele documentaires zijn opgenomen in het park. Serengeti betekent eindeloze vlakte. Al snel in het park wordt deze naam duidelijk. Talloze gazelles, zebra’s en gnoe’s grazen in de velden. Bij de rivier liggen de nijlpaarden bijeen. Honderden. Een magnifiek gezicht.

Kamperen aan het Victoriameer

23
January
2023
By: Ronald
Post on : Monday January 23rd 2023 | Post by : Ronald

Het Victoriameer is het grootste meer van Afrika. Het meer reikt naast Tanzania tot Kenia en Uganda. Aan de oostzijde overnachten we op een kleine landtong nabij de stad Musoma. Vanuit de tent heb ik uitzicht op het golvende water. Vissers brengen de gevangen vis aan wal. Direct wanneer het uit de boot komt, wordt het klaar gemaakt voor de markt. Hoe verder hoe beter. Op de markt kijkt iedereen op. Blanke mensen tussen de kraampjes.

Lake Nakuru National Park

19
January
2023
By: Ronald
Post on : Thursday January 19th 2023 | Post by : Ronald

Bij de stad Nakuru ligt het gelijknamige meer. Door de mineralen is het meer zout. Dit trekt onder andere flamingo’s aan. Door het veranderende klimaat regent het vaker en heftiger in deze regio. Het meer stijgt omdat het geen natuurlijk uitloop heeft. Voor veel flamingo’s wordt het water te zoet. Waar vroeger miljoenen flamingo’s aanwezig waren, zijn het er tegenwoordig nog maar een paar duizend. De dieren op het land zijn gebleven. Buffels, zebra’s, apen en antilopen. Ook komen in dit park verschillende neushoorns voor. Deze enorme dieren trekken veel bekijks van toeristen. De neushoorns trekken zich er weinig van aan en grazen verder.

Een flesje voor een glimlach

18
January
2023
By: Ronald
Post on : Wednesday January 18th 2023 | Post by : Ronald

We stoppen even in Nyahururu, een stadje in het westen van Kenia. Ik loop over de kleurrijke markt. In een van de winkeltjes koop ik een flesje drinken. Ik koop liever hier dan in een lodge. Ik moet 35 shilling afrekenen, net 25 cent. Terug op de markt wijst een verkoopster verlangend naar mijn flesje. Ik geef haar het flesje. Ze kijkt er zelf verbaast door, gevolgd door een grote glimlach. Of ik misschien een paar tomaten van haar wil? Die hoef ik niet. Ik heb het wisselgeld nog in mijn handen en koop een nieuw flesje. Twee mensen blij.

De Samburu stam

17
January
2023
By: Ronald
Post on : Tuesday January 17th 2023 | Post by : Ronald

De Samburu stam is familie van de Massai stammen. De stam is een nomaden stam, maar heeft haar uitvalsbasis bij het Samburu reservaat. Tijdens de welkomstdans tonen enkele mannen de springkunst waar deze stammen beroemd om zijn. We mogen een huisje van binnen bekijken. Van takken en golfplaten zijn de huisjes gemaakt. Hier slaapt de vrouw en de kinderen. De man mag trouwen met meerdere vrouwen. In het huis waar hij is, hangt zijn Samburu-stok voor de deur. Het is leuk om het leven van de stam te ontdekken, maar de druk om souvenirs te kopen is enorm. Vervelend zelfs.

Passeren van de Evenaar

17
January
2023
By: Ronald
Post on : Tuesday January 17th 2023 | Post by : Ronald

Kenia ligt precies op de evenaar. Dit betekent dat een deel op het noordelijk halfrond ligt en een deel op het zuidelijke. Precies op de evenaar staat een markering. Dat dit een populaire locatie voor toeristen is, weten veel verkopers ook. Van alle kanten komen ze aangesneld om ons toch maar naar hun winkeltje te leiden. Met water wordt aangetoond dat het water op het zuidelijke halfrond precies andersom rond draait in het afvoerputje dan op het noordelijk halfrond.

Tientallen olifanten in het Samburu reservaat

16
January
2023
By: Ronald
Post on : Monday January 16th 2023 | Post by : Ronald

Zo’n vierhonderd kilometer ten noorden van Nairobi ligt het National Park Samburu. We maken verschillende gamedrives door het park om wild te spotten. Al direct zien we impala’s, zebra’s en gazelles. Onder de struiken ligt een groepje leeuwen. Zij verorberen een overmeesterde gazelle. Verderop luiert een cheeta onder een boom. Wat een mooi beest. Bij de rivier komen olifanten uit het water. Sommige grazen tot vlak bij de wagen. Van alle kanten komen olifanten aangelopen. Rond de truck lopen zo’n twintig kolossen. Sommige zijn nog geen tien meter van ons verwijderd. Kleine olifantjes lopen speels tussen de kudde door.

Weer terug in Afrika

14
January
2023
By: Ronald
Post on : Saturday January 14th 2023 | Post by : Ronald

Na een vlucht van krap acht uur land ik op de internationale luchthaven van Nairobi. In de aankomsthal gaatjes direct op zijn Afrikaans. De rij voor de douane voor internationale reizigers is zeker honderd meter lang. Alle andere loketten voor crew, diplomatiek en locals zijn veel korter. Na het teken dat alle rijen gebruikt mogen worden, komt er schot in. Tegen middernacht heb ik een stempel in mijn paspoort. Ik ben in Kenia Het uploaden van foto’s lukt nog niet op de wat brakke internet verbindingen

Eerdere berichten

Volgen:

Meld je aan en volg de reizen. Je ontvangt een emailtje bij ieder nieuw bericht op de website

Eerdere berichten


2024
Afscheid van Corsica en Sardinie
De historische stad Bastia
De San Michele de Murato kerk
Zwemmen in een natuurlijke poel
Wandeling naar de Ghjaddu waterval
De citadel van Porto-Vecchio
Prehistorische menhirs van Filitosa
Middeleeuws Bonifacio
Afscheid van Sardinië
Alghero bij avond (1)
De grotten van Neptunes
De burcht van Castelsardo
Archeologische site van Nuraghi
Het eiland Maddalena
De Costa Smeralda
Met de boot naar Sardinië (1)
Weekendje Zwolle
Afscheid van Costa Fortuna (2)
Wandeling door het regenwoud
Zeilend naar Bequia
De Nelsons Dockyard
Grens Frankrijk en Nederland
Enorme Granieten rotsformaties
Entertainment aan boord
Het strand van Pointe Marin
De Pitons van Saint Lucia
Dominica na de orkaan Maria
Snorkelen op Barbados
De oude plantages op Tobago
Het schip ontdekken
Aan boord van de Costa Fortuna
De gate is al gesloten (1)
Een Cruise in het Caribisch gebied (2)
De route van de cruise
Groene pistes in Oostenrijk
Snorkelen boven het koraal (1)
Great Barrier Reef
Fitzroy Island
Vuurwerkshow in Darwin (3)

2023
Zwemmen bij de waterval
Varen op de Yellow River in Kakadu
Rotstekeningen van Aboriginals
De streetart van Darwin (1)
West MacDonnels Range NP
Met kerst bij de Uluru rock (1)
Overnachten onder de grond
Het Hart Saltlake
Zwaar vrachtverkeer: Roadtrains (1)
The Stuart Highway door de Outback
Vanuit Adelaide naar het midden van Australië (3)
Grampians National Park
The Great Ocean Road
Op de fiets door Melbourne
Melbourne bij avond
De Tasmanian Devil
Tasman Island boottocht
The Bay of Fire
De Bennettwallaby in Freycinet
Wineglass Bay op Tasmanie
The Blue Mountains
De prachtige stad Sydney
Bondi beach (2)
Aankomst in Sydney (2)
Rondreis Australië (3)
Afscheid van India met Diwali
Uitgenodigd om Diwali mee te vieren
Het Umaid Bhavan Palace in Jodhpur
De Jaswant Thada
Het Mehrangarh fort in Johdpur
Bollywood film kijken in Raj Mandir bioscoop
Het Paleis van de Wind in Jaipur
Het enorme Amber fort
De Aarti van Varanasi
De wasceremonie in de Ganges rivier
De smalle straatjes van downtown Varanasi
Afscheid van Bhutan met het Tigers Nest (1)
Wandelen door de Phobjikha vallei
De Wangdue Phodrang Dzong
De Punakha Dzong (1)
Overnachten in een homestay (2)
Het Kila Goenpa klooster
De Chelelapas
De luchthaven van Paro (1)
Op weg naar Bhutan (3)
Met de trein naar Berlijn
De Sint-Pieterbasiliek in Vaticaan
De imposante Engelenburcht
De beroemde Trevifontein (1)
Het Pantheon
Het Colosseum
De Sixtijnse kapel
Bibliotheek Thysiana in Leiden
Weekendje Sleidinge
De grotten van Jeita
Kruisvaarderskasteel Byblos
1000 jaar oude ceder-bos
De Hammam van Tripoli
Mohammad Al-Amin Moskee (1)
Waterfront Beiroet
Souq van Sidon
Archeologische site Baalbek
Het paleis van Beiteddine
Verrassend Beiroet
Miljonair voor een week (1)
De Refter van de Abdij van Park
De Universiteitsbibliotheek van Leuven
Het watersnoodmuseum
Met Pasen naar Zierikzee
Voor het werk in India
Terug in Delhi
Het past net
Stedentrip Mechelen
Wandelen naar de Haraun Alm
Skiwelt Wilderkaiser Brixental
Dichte mist op de berg
Terug in Kössen
Das Altes Rathaus van Bamberg
Met 24 uur vertraging terug in Nederland
Paradijselijk Zanzibar (1)
Snorkelen vanaf een dhow
De slavenmarkt van Stonetown
We mogen niet vertrekken!
Fietsen door Karatu
de Ngorongoro krater
Tenten omgeblazen
De eindeloze vlakte van de Serengeti
Kamperen aan het Victoriameer
Lake Nakuru National Park
Een flesje voor een glimlach
De Samburu stam
Passeren van de Evenaar
Tientallen olifanten in het Samburu reservaat
Weer terug in Afrika
Happy New Year vanuit Nunspeet

2022
Huis van bewaring in Almelo
De laatste dag in Saudi Arabië (1)
De oude stad van Jeddah
Fontein van Koning Fahd
Een aanrijding !
Het Rijal Al Maa openluchtmuseum
Traditionele huizen in Abha
De Elephant Rock
De Leeuwentombe van Dadan
De tombes van Maiden Saleh
De oude stad van Al Ula
Wadi Al-Disah
Het kasteel van Tabuk
De weg door de woestijn
De oude Omar moskee
De Standing Stones
De citadel van Zaabal
Eten in Saudi Arabie
De kamelenmarkt van Buraydah (1)
Of we koffie met dadels willen?
The Edge of the World
Het Al Masmak fort in Riyadh
Kennismaking met Riyadh
Weekendje Amerongse Berg (2)
Varen door de mangrove
Steencirkels van Wassu
Nationaal park Niokolo Koba
Slaveneiland Janjanbureh
De Gambiaanse hoofdstad Banjul
De stranden van Gambia
Wandelen in de Dolomieten
Het San Marco plein in Venetie
De arena van Verona
De Portici van Bologna
Het kleine landje San Marino (1)
Franciscus van Assisi
De Piazza del Campo van Siena
De torens van San Gimignano
De kathedraal van Florence
De David van Michelangelo
Ponte Vecchio
Fietsen over de stadsmuren (2)
De scheve toren van Pisa (1)
Cinque Terre - Vernazza
Wandelen langs Cinque Terre
De abdij van San Fruttuoso
De Rolli paleizen in Genua
De Santi Ambrogio en Andrea Kerk
Zware file op de A7
De kathedraal van Como
Nesso aan het Como meer
Slot Loevestein
Moderne kunst
De Vleermuis bunker
The Royal Mile van Edinburgh
Bier en Whisky drinken
Het kasteel van Bouillon
Kajakken op de Semois
Kamperen in de Ardennen
De Grotten van Han
Kasteel Loenersloot
Per boot door Amersfoort
De watervallen van Manavgat
Het theater van Aspendos
De oude Griekse hoofdstad Perge
De historische haven van Antalya
Lekker ontbijten (2)
De Düden Waterval
Donkere wolken boven Pamukkale
Het wijndorpje Sirince
De antieke stad Efeze
Het heiligdom Aphrodisias
Grotbiken in de Mergelgrotten
De Tokyo reünie
Slot oud Zuylen (2)
Kasteel Sterkenburg
Slapen in een echt kasteel (1)
Kasteel Amerongen
Wijk bij Duurstede
De brakke vennen op Ameland
Met Pasen op Ameland (1)
Bagage staat nog in Lissabon
Het visserplaatsje Tarrafal
De Markt van Assomada
National Parc Serra Malagueta
Fortaleza Real de São Felipe
Cidade Velha, de oude stad
São Filipe
Tussen de koffieplantages
Spectaculair afdalen
Beklimming van de Fogo vulkaan (2)
Mijn kortste vlucht ooit
De hoofdstad Praia
Waar ligt Kaapverdië? (2)
Skiën in Kössen
Dinkelsbühl
Korenmolen van Zeddam
Binnenkijken in een kubuswoning
De Basiliek van Oudenbosch
Willemstad
Pyramide van Auterlitz
De vestingstad Nieuwpoort
De Moerputtenbrug

2021
Afsluiting van het jaar
De historie rond Ieper
De Bussemer heide
het raadhuis van Dudok
De Drijvende kelder van Edam
De Speeltoren van Monnickendam
Industriestad Luik
Molen de Adriaan
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (2)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

131 Landen bezocht