Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo is het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Let op: Dit is niet het meest recente bericht; Klik hier om naar het nieuwste bericht te gaan

De arena van Verona

08
July
2022
By: Ronald
Post on : Friday July 8th 2022 | Post by : Ronald

In het centrum van Verona, in het hart van de oude stad staat een oude arena. Hier werden vroeger gladiatoren wedstrijden gehouden. Tegenwoordig wordt de arena nog altijd voor opera’s gebruikt. Een mooie ambiance.

De Portici van Bologna

07
July
2022
By: Ronald
Post on : Thursday July 7th 2022 | Post by : Ronald

Bologna staat bekend om de portieken, de overdekte stoepen voor voetgangers. De portieken bieden bescherming tegen de felle zon. In totaal telt de stad meer dan veertig kilometer aan portieken. De zogenaamde Portici staan op de aunesco Werelderfgoedlijst.

Het kleine landje San Marino

06
July
2022
By: Ronald
Post on : Wednesday July 6th 2022 | Post by : Ronald

San Marino behoort tot een van de kleinste landjes van Europa. het wordt volledig omsloten door Italië. Het landje is ooit ontstaan op een zevenhonderd meter hoge rotspunt. Vanuit de drie verdedigingsmuren kon men de omgeving in de gaten houden. We parkeren praktisch bovenaan, aan de rand van het voetgangersgebied. We lopen naar ons hotel in de smalle knusse straatjes. Het is druk met dagjesmensen. Vanaf de stadsmuur kijken we de diepte in. We bezichtigen het stadhuis met het wapen van De strijder San Martinus en betreden twee van de drie torens. ‘s Avonds eten we op een terras met uitzicht op het dal.Post on : Saturday July 16th 2022 | Post by : Ronald Boelen
Weer een mooie reis zo te zien. Aantal plaatsen ben ik ook geweest maar ik zie dat ik nog 1x terug moet:-) Veel plezier!
Franciscus van Assisi

05
July
2022
By: Ronald
Post on : Tuesday July 5th 2022 | Post by : Ronald

Assisi is een van de bekendste plaatsen van Umbrië. Hier stichtte in de dertiende eeuw Franciscus van Assisi een klooster om te leven in armoede en soberheid. Na zijn dood werd op de plek een kathedraal gebouwd. De enorme kathedraal heeft een onder- en een bovenkerk. In de crypte onder de kerk ligt de tombe van Franciscus. Ook aan een van zijn eerste volgelingen, Clara van Assisi, is een kerk gewijd. Het gebalsemde lichaam ligt in de crypte onder kerk.

De Piazza del Campo van Siena

04
July
2022
By: Ronald
Post on : Monday July 4th 2022 | Post by : Ronald

Siena is een eeuwenoude stad, die al in de dertiende eeuw een belangrijke rol speelde. In het historische centrum op het Piazza del Campo voor het stadhuis worden nog altijd paardenraces gehouden. Wij zijn net te laat. De race was twee dagen geleden. Het zand ligt nog rond het plein. De historische binnenstad van Siena staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Zeer terecht.

De torens van San Gimignano

04
July
2022
By: Ronald
Post on : Monday July 4th 2022 | Post by : Ronald

Het bergdorpje San Gimignano is voor veel toeristen een reden om er even te stoppen. In het dorp staan nog altijd oude torens bij de huizen uit de Middeleeuwen. Vroeger gebruikte men te torens om in te vluchten bij een aanval. Wij wandelen door de smalle straatjes. Alsof de tijd heeft stilgestaan.

De kathedraal van Florence

03
July
2022
By: Ronald
Post on : Sunday July 3rd 2022 | Post by : Ronald

De kathedraal van Florence is niet te missen. Het enorme bouwwerk staat midden in het historische stadscentrum. Al vanuit de zijstraten zien we de prachtig gedecoreerde kerk al liggen. De kerk is na de Sint Pieter en de Sint Pauls de grootste kerk ter wereld. Voor de kathedraal staat de achthoekige doopkapel. Deze kapel is vooral van binnen indrukwekkend mooi. We neem even de tijd om met name van de koepel te genieten.

De David van Michelangelo

02
July
2022
By: Ronald
Post on : Saturday July 2nd 2022 | Post by : Ronald

Aan de Piazza San Marco staat het Accademia museum. Voor de deur staan lange rijen. Per tijdslot worden groepjes bezoekers toegelaten tot het museum. De meeste bezoekers komen voor het beroemde beeld de David van Michelangelo. Dit vijf meter hoge beeld staat prominent in de zaal. Aan de muur hangen schilderijen van Italiaanse schilders

Ponte Vecchio

02
July
2022
By: Ronald
Post on : Saturday July 2nd 2022 | Post by : Ronald

De beroemde Ponte Vecchio verbindt de twee oevers van de Arno in Florence met elkaar. In de huisjes op de brug zitten goud- en zilververkopers. De enige doelgroep die mag verkopen op de brug.

Fietsen over de stadsmuren

01
July
2022
By: Ronald
Post on : Friday July 1st 2022 | Post by : Ronald

Lucca is een van de weinige Italiaanse steden met de oorspronkelijke stadsmuur rond het historische centrum. In de 17de eeuw bouwde men deze verdediging om de stad te beschermen tegen de Medici familie de regeerde in Florence. De stadsmuur is altijd behouden gebleven. Op de fiets rijden wij over de vier kilometer lange route over de stadsmuur. Ook bewonderen we de kathedraal van Lucca.Post on : Sunday July 3rd 2022 | Post by : Vera
Was weer een mooie reis

Post on : Sunday July 3rd 2022 | Post by : Ronald
@Vera, zeker een mooie reis en we zijn pas op de helft. We zijn nu in Florence
De scheve toren van Pisa

30
June
2022
By: Ronald
Post on : Thursday June 30th 2022 | Post by : Ronald

In de namiddag komen we aan in Pisa. We overnachten in een klooster bij de zusters. Met wat moeite lukt het om de auto door de smalle straatjes tot het klooster te rijden. We mogen de auto op het binnenterrein parkeren. We lopen naar de toren van Pisa en de kathedraal. Via de marmeren trap beklimmen we de scheve toren. Dit valt nog niet mee. Soms hang je naar links, naar voren, naar rechts of naar achteren. Het uitzicht vanaf de top van de toren is prachtig over de stad en de naastgelegen kathedraal.Post on : Saturday July 9th 2022 | Post by : Ronald
Oh ja, eigenlijk staat de Toren van Pisa scheef de andere kant op, maar door de vorming van de camera lens, lijkt de toren precies de andere kant op te staan.
Cinque Terre - Vernazza

29
June
2022
By: Ronald
Post on : Wednesday June 29th 2022 | Post by : Ronald

Het vissersplaatsje Varnazza ligt op een rotspunt en aan de zee. Hierdoor is het een van de leukste plaatsjes van Cinque Terre.

Wandelen langs Cinque Terre

29
June
2022
By: Ronald
Post on : Wednesday June 29th 2022 | Post by : Ronald

Cinque Terre is de verzamelnaam van de vijf vissersdorpen die tegen de rotsen geplakt lijken te zijn en die verbonden zijn door middels van een wandelpad. De dorpen Montorosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore zijn een ware toeristische trekpleister. Wij trekken twee dagen uit om van dorp naar dorp te wandelen. We overnachten in Corniglia, het middelste dorp. Niet iedereen komt om te wandelen. Alle dorpen zijn goed per trein te bereiken en ook varen veerboten regelmatig tussen de plaatsjes.

De abdij van San Fruttuoso

28
June
2022
By: Ronald
Post on : Tuesday June 28th 2022 | Post by : Ronald

Met de boot vanuit Portofino varen we naar het klooster van San Fruttuoso. Het klooster is in de elfde eeuw gebouwd in een baai langs de rotsachtige kust. Het klooster is alleen te voet of per boot bereikbaar. Vanaf de boot zie ik het klooster liggen. Wat een mooie locatie. Heel veel tijd om het klooster te bezoeken hebben we niet. Vanmiddag wordt slecht weer voorspeld op zee. Over een half uur gaat de laatste boot terug voor vandaag. Er zit niets anders op dan het klooster snel van de buitenzijde te bekijken.

De Rolli paleizen in Genua

27
June
2022
By: Ronald
Post on : Monday June 27th 2022 | Post by : Ronald

In Genua staan in het historische centrum talrijke paleizen en herenhuizen. De paleizen Rolli werden in de 16e en 17e eeuw bewoond door adellijke families en dienden ook als gastenverblijven voor belangrijk bezoek. Op maandag zijn de meeste paleizen helaas gesloten. We bekijken het stadhuis, dat in een van de paleizen gevestigd is. Ook bezoeken we het Piazzo Principe aan de rand van het centrum.

Eerdere berichten

Volgen:

Meld je aan en volg de reizen. Je ontvangt een emailtje bij ieder nieuw bericht op de website

Eerdere berichten


2024
Afscheid van Corsica en Sardinie
De historische stad Bastia
De San Michele de Murato kerk
Zwemmen in een natuurlijke poel
Wandeling naar de Ghjaddu waterval
De citadel van Porto-Vecchio
Prehistorische menhirs van Filitosa
Middeleeuws Bonifacio
Afscheid van Sardinië
Alghero bij avond (1)
De grotten van Neptunes
De burcht van Castelsardo
Archeologische site van Nuraghi
Het eiland Maddalena
De Costa Smeralda
Met de boot naar Sardinië (1)
Weekendje Zwolle
Afscheid van Costa Fortuna (2)
Wandeling door het regenwoud
Zeilend naar Bequia
De Nelsons Dockyard
Grens Frankrijk en Nederland
Enorme Granieten rotsformaties
Entertainment aan boord
Het strand van Pointe Marin
De Pitons van Saint Lucia
Dominica na de orkaan Maria
Snorkelen op Barbados
De oude plantages op Tobago
Het schip ontdekken
Aan boord van de Costa Fortuna
De gate is al gesloten (1)
Een Cruise in het Caribisch gebied (2)
De route van de cruise
Groene pistes in Oostenrijk
Snorkelen boven het koraal (1)
Great Barrier Reef
Fitzroy Island
Vuurwerkshow in Darwin (3)

2023
Zwemmen bij de waterval
Varen op de Yellow River in Kakadu
Rotstekeningen van Aboriginals
De streetart van Darwin (1)
West MacDonnels Range NP
Met kerst bij de Uluru rock (1)
Overnachten onder de grond
Het Hart Saltlake
Zwaar vrachtverkeer: Roadtrains (1)
The Stuart Highway door de Outback
Vanuit Adelaide naar het midden van Australië (3)
Grampians National Park
The Great Ocean Road
Op de fiets door Melbourne
Melbourne bij avond
De Tasmanian Devil
Tasman Island boottocht
The Bay of Fire
De Bennettwallaby in Freycinet
Wineglass Bay op Tasmanie
The Blue Mountains
De prachtige stad Sydney
Bondi beach (2)
Aankomst in Sydney (2)
Rondreis Australië (3)
Afscheid van India met Diwali
Uitgenodigd om Diwali mee te vieren
Het Umaid Bhavan Palace in Jodhpur
De Jaswant Thada
Het Mehrangarh fort in Johdpur
Bollywood film kijken in Raj Mandir bioscoop
Het Paleis van de Wind in Jaipur
Het enorme Amber fort
De Aarti van Varanasi
De wasceremonie in de Ganges rivier
De smalle straatjes van downtown Varanasi
Afscheid van Bhutan met het Tigers Nest (1)
Wandelen door de Phobjikha vallei
De Wangdue Phodrang Dzong
De Punakha Dzong (1)
Overnachten in een homestay (2)
Het Kila Goenpa klooster
De Chelelapas
De luchthaven van Paro (1)
Op weg naar Bhutan (3)
Met de trein naar Berlijn
De Sint-Pieterbasiliek in Vaticaan
De imposante Engelenburcht
De beroemde Trevifontein (1)
Het Pantheon
Het Colosseum
De Sixtijnse kapel
Bibliotheek Thysiana in Leiden
Weekendje Sleidinge
De grotten van Jeita
Kruisvaarderskasteel Byblos
1000 jaar oude ceder-bos
De Hammam van Tripoli
Mohammad Al-Amin Moskee (1)
Waterfront Beiroet
Souq van Sidon
Archeologische site Baalbek
Het paleis van Beiteddine
Verrassend Beiroet
Miljonair voor een week (1)
De Refter van de Abdij van Park
De Universiteitsbibliotheek van Leuven
Het watersnoodmuseum
Met Pasen naar Zierikzee
Voor het werk in India
Terug in Delhi
Het past net
Stedentrip Mechelen
Wandelen naar de Haraun Alm
Skiwelt Wilderkaiser Brixental
Dichte mist op de berg
Terug in Kössen
Das Altes Rathaus van Bamberg
Met 24 uur vertraging terug in Nederland
Paradijselijk Zanzibar (1)
Snorkelen vanaf een dhow
De slavenmarkt van Stonetown
We mogen niet vertrekken!
Fietsen door Karatu
de Ngorongoro krater
Tenten omgeblazen
De eindeloze vlakte van de Serengeti
Kamperen aan het Victoriameer
Lake Nakuru National Park
Een flesje voor een glimlach
De Samburu stam
Passeren van de Evenaar
Tientallen olifanten in het Samburu reservaat
Weer terug in Afrika
Happy New Year vanuit Nunspeet

2022
Huis van bewaring in Almelo
De laatste dag in Saudi Arabië (1)
De oude stad van Jeddah
Fontein van Koning Fahd
Een aanrijding !
Het Rijal Al Maa openluchtmuseum
Traditionele huizen in Abha
De Elephant Rock
De Leeuwentombe van Dadan
De tombes van Maiden Saleh
De oude stad van Al Ula
Wadi Al-Disah
Het kasteel van Tabuk
De weg door de woestijn
De oude Omar moskee
De Standing Stones
De citadel van Zaabal
Eten in Saudi Arabie
De kamelenmarkt van Buraydah (1)
Of we koffie met dadels willen?
The Edge of the World
Het Al Masmak fort in Riyadh
Kennismaking met Riyadh
Weekendje Amerongse Berg (2)
Varen door de mangrove
Steencirkels van Wassu
Nationaal park Niokolo Koba
Slaveneiland Janjanbureh
De Gambiaanse hoofdstad Banjul
De stranden van Gambia
Wandelen in de Dolomieten
Het San Marco plein in Venetie
De arena van Verona
De Portici van Bologna
Het kleine landje San Marino (1)
Franciscus van Assisi
De Piazza del Campo van Siena
De torens van San Gimignano
De kathedraal van Florence
De David van Michelangelo
Ponte Vecchio
Fietsen over de stadsmuren (2)
De scheve toren van Pisa (1)
Cinque Terre - Vernazza
Wandelen langs Cinque Terre
De abdij van San Fruttuoso
De Rolli paleizen in Genua
De Santi Ambrogio en Andrea Kerk
Zware file op de A7
De kathedraal van Como
Nesso aan het Como meer
Slot Loevestein
Moderne kunst
De Vleermuis bunker
The Royal Mile van Edinburgh
Bier en Whisky drinken
Het kasteel van Bouillon
Kajakken op de Semois
Kamperen in de Ardennen
De Grotten van Han
Kasteel Loenersloot
Per boot door Amersfoort
De watervallen van Manavgat
Het theater van Aspendos
De oude Griekse hoofdstad Perge
De historische haven van Antalya
Lekker ontbijten (2)
De Düden Waterval
Donkere wolken boven Pamukkale
Het wijndorpje Sirince
De antieke stad Efeze
Het heiligdom Aphrodisias
Grotbiken in de Mergelgrotten
De Tokyo reünie
Slot oud Zuylen (2)
Kasteel Sterkenburg
Slapen in een echt kasteel (1)
Kasteel Amerongen
Wijk bij Duurstede
De brakke vennen op Ameland
Met Pasen op Ameland (1)
Bagage staat nog in Lissabon
Het visserplaatsje Tarrafal
De Markt van Assomada
National Parc Serra Malagueta
Fortaleza Real de São Felipe
Cidade Velha, de oude stad
São Filipe
Tussen de koffieplantages
Spectaculair afdalen
Beklimming van de Fogo vulkaan (2)
Mijn kortste vlucht ooit
De hoofdstad Praia
Waar ligt Kaapverdië? (2)
Skiën in Kössen
Dinkelsbühl
Korenmolen van Zeddam
Binnenkijken in een kubuswoning
De Basiliek van Oudenbosch
Willemstad
Pyramide van Auterlitz
De vestingstad Nieuwpoort
De Moerputtenbrug

2021
Afsluiting van het jaar
De historie rond Ieper
De Bussemer heide
het raadhuis van Dudok
De Drijvende kelder van Edam
De Speeltoren van Monnickendam
Industriestad Luik
Molen de Adriaan
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (2)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

131 Landen bezocht