Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo is het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Let op: Dit is niet het meest recente bericht; Klik hier om naar het nieuwste bericht te gaan

De watervallen van Manavgat

14
May
2022
By: Ronald
Post on : Saturday May 14th 2022 | Post by : Ronald

We sluiten de rondreis naar zuid-west Turkije af met een boottocht door Manavgat tot de kleine waterval. Door het hoge water van de rivier is de waterval nauwelijks zichtbaar. Een busje brengt ons in een paar minuten naar het stroomopwaarts gelegen grotere waterval. Bij deze barrage staat het water ook duidelijk hoog. Het onderste uitkijkplatform staat onder water.

Het theater van Aspendos

14
May
2022
By: Ronald
Post on : Saturday May 14th 2022 | Post by : Ronald

Van alle oude Griekse en Romeinse theaters is het theater van Aspendos het best bewaard gebleven en het beste gerestaureerd. In het theater worden nog altijd voorstellingen gegeven voor duizenden toeschouwers. Vanaf de bovenste rij is de omvang van het theater goed te zien

De oude Griekse hoofdstad Perge

14
May
2022
By: Ronald
Post on : Saturday May 14th 2022 | Post by : Ronald

Waar nu de ruïnes van Perge liggen, stichtten de Grieken rond de jaartelling de hoofdstad van het oude Pamphylia. De stad bloeide op onder de Grieken en werd overgenomen door de Romeinen. Midden op het terrein zien we de restanten van twee twintig meter hoge torens van de toegangspoort. De zuilengalerijen geven aan waar de wegen vroeger liepen. Ook de centrale Agora is omringd door zuilen. Op de renbaan konden toeschouwers de wedstrijden volgen en in het theater voorstellingen.

De historische haven van Antalya

13
May
2022
By: Ronald
Post on : Friday May 13th 2022 | Post by : Ronald

De oude haven van Antalya wordt gevormd door een natuurlijke inham. Hierdoor was dit al vroeg een veilige plek voor schepen. Al in 159 vC werd de stad gesticht. In de jaren tachtig van de vorige eeuw groeide de stad snel door het toerisme. Antanya telt tegenwoordig meer dan een miljoen inwoners. Het oude historische centrum met de smalle straatjes bestaat praktisch alleen uit restaurants, bars, hotel en toeristenwinkeltjes. Wij verblijven ook in een hotel in het centrum. Vanuit ons hotel wandelen we langs de bezienswaardigheden.

Lekker ontbijten

13
May
2022
By: Ronald
Post on : Friday May 13th 2022 | Post by : Ronald

Er gaat niets boven een goed en uitgebreid ontbijt in ons hotel in de oude stad van AntalyaPost on : Friday May 13th 2022 | Post by : Karin Meijer
Zo dat ziet er lekker uit. Jullie komen niet om van de honger in ieder geval. Geniet van jullie reis

Post on : Friday May 13th 2022 | Post by : Nicolette Blom
Zo hadden ze niet meer?
De Düden Waterval

12
May
2022
By: Ronald
Post on : Thursday May 12th 2022 | Post by : Ronald

Net is de buitenwijken van de stad Antalya ligt de Düden waterval. Rond de waterval is een parkje aangelegd met horeca en tafeltjes. Veel mensen komennhier om in de schaduw te zitten. De waterval is van beide zijde te bekijken. Via een trap door een grot komen we ook achter het vallende water. Grappig om van achter de waterval het water te zien vallen.

Donkere wolken boven Pamukkale

11
May
2022
By: Ronald
Post on : Wednesday May 11th 2022 | Post by : Ronald

Vanuit de natuurlijke hotspring boven op de berg loopt het sterk kalkhoudende water over de berghelling. Het kalk zet zich af tegen de berghelling. De berghelling kleurt wit. We parkeren de auto in het dorp Pamukkale. Vanaf de toegangspoort komen we bij de kalkafzetting. Hier moeten de schoenen uit. Op blote voeten lopen we over de kalkafzetting omhoog. Onder ons door stroomt af en toe het kalkhoudende water. Dit geeft een mooi gezicht bij de bassins. Het fel blauwe water afgezet tegen de witte kalk. Boven de witte berghelling ontstaan donker wolken. Houden we het droog? Voorzichtig lopen we verder naar de top. Boven aan liggen de beroemde bassins. Helaas staat hier vandaag geen water in. Men kiest met kanaaltjes per dag welke bassins gevuld worden met water om zo alle baden regelmatig van water te voorzien. Als we bijna boven zijn steekt een harde wind op. Parasols waaien om. Snel lopen we naar de horeca om te schuilen. Helaas blijft het regenen. In de regen lopen we terug.

Het wijndorpje Sirince

11
May
2022
By: Ronald
Post on : Wednesday May 11th 2022 | Post by : Ronald

Niet ver van Efeze ligt het oude Turkse dorpje Sirince. Rond de smalle straatjes van het dorpje staan de typisch Ottomaanse huizen. Witte huizen met kleine raampjes en oranje daken. In het dorp wordt wijn geproduceerd. In de vele kraampjes langs de straatjes wordt wijn aangeboden. Wij proeven een klein beetje van de zoete rode wijn.

De antieke stad Efeze

10
May
2022
By: Ronald
Post on : Tuesday May 10th 2022 | Post by : Ronald

Vandaag brengen we een bezoek aan de oude stad Efeze. Efeze was een belangrijke stad in de klassieke oudheid. Voor gelovigen die de godin Artimes vereerden van Efeze een belangrijk pelgrimsoord. De stad Efeze is tegenwoordig de balngrijkse atchelogische site van Turkije en een van de grootste opgravingen uit de Griekse oudheid. Het is mooi te zien hoe de stad vroeger ingedeeld was. Via de zuilen straat komen we bij de façade van de bibliotheek. De façade van twee verdiepingen hoog is een van de hoogtepunten van Efeze

Het heiligdom Aphrodisias

09
May
2022
By: Ronald
Post on : Monday May 9th 2022 | Post by : Ronald

Met Marco ben ik een weekje in zuid West Turkije. Vanuit Antalya rijden we westwaarts naar de oude historische stad Aphrodisias. Vanaf de tweede eeuw voor Christus tot de vijfde eeuw na Christus was de stad een belangrijk heiligdom ter ere van de Griekse godin Aphrodite. Van de tempel van Aphrodite zijn veertien zuilen opnieuw opgetrokken. De tempel vormde vroeger het hart van de stad. De Tetrapylon uit de tweede eeuw nC behoort tot een van de mooiste bouwwerken van Aphrodisias. De poort met de vier groepen van Korinthische zuilen vormde de toegang tot de stad.

Grotbiken in de Mergelgrotten

07
May
2022
By: Ronald
Post on : Saturday May 7th 2022 | Post by : Ronald

Wouter en ik dalen 163 treden af naar de mergel groeve. Vroeger werd hier actief mergel gewonnen. Hierdoor is een gangenstelsel ontstaan onder de grond nabij Valkenburg van ruim zeventig kilometer. Nog altijd wordt hier mergel gewonnen, maar de gangenstelsels worden ook gebruikt voor een mountainbike tour. Onder aan de trap staan de fietsen klaar. De gangen zijn laag. Een helm is geen overbodige luxe. Laag op de fiets volgen we de gids. Gelukkig hebben alle fietsen verlichting, want het is donker onder de grond. De gids kiest zijn route. Het is leuk dat het geen standaard vastgelegde route is. Hierdoor komen we ook af en toe tegenliggende groepen tegen. We stoppen enkele keren. Helemaal achterin het mergelstelsel ligt de kapel. Een grote ondergrondse kerk. Indrukwekkend. Na twee uur fietsen zijn we weer bij het startpunt. Wat een ervaring. Nu alleen nog de 163 treden weer omhoog.

De Tokyo reünie

01
May
2022
By: Ronald
Post on : Sunday May 1st 2022 | Post by : Ronald

Het is vandaag 1 mei en het is al weer zes jaar geleden dat we vertrokken vanuit Amsterdam voor onze wereldreis naar Tokyo. Net als voorgaande jaren komen we ook dit jaar weer bijeen. Nog voordat we aan tafel zitten komen de herinneringen weer boven alsof we het gisteren beleefd hebben. Zoals ieder jaar tijdens de reünie vliegt de avond voorbij.

Slot oud Zuylen

01
May
2022
By: Ronald
Post on : Sunday May 1st 2022 | Post by : Ronald

Na een bijzondere overnachting in kasteel Sterkenburg, sluiten we ons kastelenweekend af met een bezoek aan slot Zuylen. De familie van Zuylen liet in de dertiende eeuw een woontoren bouwen nabij de Vecht. Na de vernietiging tijdens een conflict met de Utrechters in de 15de eeuw, werd honderd jaar later op de fundering van de ruïnes een imposant slot gebouwd. In de achttiende eeuw onderging het slot, in opdracht van de toenmalige familie van Serooskerken, een grote gedaanteverandering. De linkerzijde werd aangebouwd om het kasteel een symmetrisch uiterlijk te geven. Een van de bekendste bewoonsters was Belle van Zuylen. Onder deze pseudoniem schreef Isabelle Agneta Elisabeth van Tuyll van Serooskerken boeken en gedichten.Post on : Sunday May 1st 2022 | Post by : jan van loenen
Een echt kasteel weekend. En zijn jullie inmiddels ook geridderd of is dat van een andere orde. Leuk om jullie belevenissen te lezen. Inside Amerongen en Zuilen staan nog op de bucketlist staan

Post on : Saturday May 7th 2022 | Post by : Ronald
Beide kastelen zijn zeker aan te raden
Kasteel Sterkenburg

30
April
2022
By: Ronald
Post on : Saturday April 30th 2022 | Post by : Ronald

In 1261 werd kasteel Sterkenburg gebouwd in opdracht van Graaf Otto II. De oorsprong van het kasteel is een echte burcht met een toren met 2,5 meter dikke muren. Het kasteel Sterkenburg behoort tot de drie oudste kastelen van Utrecht. In het kasteel kan overnacht worden. De torenkamer is de hoogste en bijzonderste Middeleeuwse slaapkamer van Nederland.

Slapen in een echt kasteel

30
April
2022
By: Ronald
Post on : Saturday April 30th 2022 | Post by : Ronald

Het is een flinke klim naar jullie kamer, waarschuwt Joris, de beheerder van kasteel Sterkenburg. Jullie slapen helemaal boven in de toren. Hij gaat Nicolette en mij voor op de smalle stenen wenteltrap. De toren stamt nog uit de dertiende eeuw, legt Joris uit, terwijl hij de kamerdeur opent. Boven in de oude toren van kasteel Sterkenburg bevindt zich een sfeervol ingerichte kamer. Een gemetselde koepel vormt het plafond. Een indrukwekkende kroonluchter hangt in het midden. Wat een leuke en bijzondere locatie om te overnachten.Post on : Sunday May 1st 2022 | Post by : Ton
Het spookt er Ronald 😎🤣👍
Eerdere berichten

Volgen:

Meld je aan en volg de reizen. Je ontvangt een emailtje bij ieder nieuw bericht op de website

Eerdere berichten


2023
Rondreis Australië (1)
Afscheid van India met Diwali
Uitgenodigd om Diwali mee te vieren
Het Umaid Bhavan Palace in Jodhpur
De Jaswant Thada
Het Mehrangarh fort in Johdpur
Bollywood film kijken in Raj Mandir bioscoop
Het Paleis van de Wind in Jaipur
Het enorme Amber fort
De Aarti van Varanasi
De wasceremonie in de Ganges rivier
De smalle straatjes van downtown Varanasi
Afscheid van Bhutan met het Tigers Nest (1)
Wandelen door de Phobjikha vallei
De Wangdue Phodrang Dzong
De Punakha Dzong (1)
Overnachten in een homestay (2)
Het Kila Goenpa klooster
De Chelelapas
De luchthaven van Paro (1)
Op weg naar Bhutan (3)
Met de trein naar Berlijn
De Sint-Pieterbasiliek in Vaticaan
De imposante Engelenburcht
De beroemde Trevifontein (1)
Het Pantheon
Het Colosseum
De Sixtijnse kapel
Bibliotheek Thysiana in Leiden
Weekendje Sleidinge
De grotten van Jeita
Kruisvaarderskasteel Byblos
1000 jaar oude ceder-bos
De Hammam van Tripoli
Mohammad Al-Amin Moskee (1)
Waterfront Beiroet
Souq van Sidon
Archeologische site Baalbek
Het paleis van Beiteddine
Verrassend Beiroet
Miljonair voor een week (1)
De Refter van de Abdij van Park
De Universiteitsbibliotheek van Leuven
Het watersnoodmuseum
Met Pasen naar Zierikzee
Voor het werk in India
Terug in Delhi
Het past net
Stedentrip Mechelen
Wandelen naar de Haraun Alm
Skiwelt Wilderkaiser Brixental
Dichte mist op de berg
Terug in Kössen
Das Altes Rathaus van Bamberg
Met 24 uur vertraging terug in Nederland
Paradijselijk Zanzibar (1)
Snorkelen vanaf een dhow
De slavenmarkt van Stonetown
We mogen niet vertrekken!
Fietsen door Karatu
de Ngorongoro krater
Tenten omgeblazen
De eindeloze vlakte van de Serengeti
Kamperen aan het Victoriameer
Lake Nakuru National Park
Een flesje voor een glimlach
De Samburu stam
Passeren van de Evenaar
Tientallen olifanten in het Samburu reservaat
Weer terug in Afrika
Happy New Year vanuit Nunspeet

2022
Huis van bewaring in Almelo
De laatste dag in Saudi Arabië (1)
De oude stad van Jeddah
Fontein van Koning Fahd
Een aanrijding !
Het Rijal Al Maa openluchtmuseum
Traditionele huizen in Abha
De Elephant Rock
De Leeuwentombe van Dadan
De tombes van Maiden Saleh
De oude stad van Al Ula
Wadi Al-Disah
Het kasteel van Tabuk
De weg door de woestijn
De oude Omar moskee
De Standing Stones
De citadel van Zaabal
Eten in Saudi Arabie
De kamelenmarkt van Buraydah (1)
Of we koffie met dadels willen?
The Edge of the World
Het Al Masmak fort in Riyadh
Kennismaking met Riyadh
Weekendje Amerongse Berg (2)
Varen door de mangrove
Steencirkels van Wassu
Nationaal park Niokolo Koba
Slaveneiland Janjanbureh
De Gambiaanse hoofdstad Banjul
De stranden van Gambia
Wandelen in de Dolomieten
Het San Marco plein in Venetie
De arena van Verona
De Portici van Bologna
Het kleine landje San Marino (1)
Franciscus van Assisi
De Piazza del Campo van Siena
De torens van San Gimignano
De kathedraal van Florence
De David van Michelangelo
Ponte Vecchio
Fietsen over de stadsmuren (2)
De scheve toren van Pisa (1)
Cinque Terre - Vernazza
Wandelen langs Cinque Terre
De abdij van San Fruttuoso
De Rolli paleizen in Genua
De Santi Ambrogio en Andrea Kerk
Zware file op de A7
De kathedraal van Como
Nesso aan het Como meer
Slot Loevestein
Moderne kunst
De Vleermuis bunker
The Royal Mile van Edinburgh
Bier en Whisky drinken
Het kasteel van Bouillon
Kajakken op de Semois
Kamperen in de Ardennen
De Grotten van Han
Kasteel Loenersloot
Per boot door Amersfoort
De watervallen van Manavgat
Het theater van Aspendos
De oude Griekse hoofdstad Perge
De historische haven van Antalya
Lekker ontbijten (2)
De Düden Waterval
Donkere wolken boven Pamukkale
Het wijndorpje Sirince
De antieke stad Efeze
Het heiligdom Aphrodisias
Grotbiken in de Mergelgrotten
De Tokyo reünie
Slot oud Zuylen (2)
Kasteel Sterkenburg
Slapen in een echt kasteel (1)
Kasteel Amerongen
Wijk bij Duurstede
De brakke vennen op Ameland
Met Pasen op Ameland (1)
Bagage staat nog in Lissabon
Het visserplaatsje Tarrafal
De Markt van Assomada
National Parc Serra Malagueta
Fortaleza Real de São Felipe
Cidade Velha, de oude stad
São Filipe
Tussen de koffieplantages
Spectaculair afdalen
Beklimming van de Fogo vulkaan (2)
Mijn kortste vlucht ooit
De hoofdstad Praia
Waar ligt Kaapverdië? (2)
Skiën in Kössen
Dinkelsbühl
Korenmolen van Zeddam
Binnenkijken in een kubuswoning
De Basiliek van Oudenbosch
Willemstad
Pyramide van Auterlitz
De vestingstad Nieuwpoort
De Moerputtenbrug

2021
Afsluiting van het jaar
De historie rond Ieper
De Bussemer heide
het raadhuis van Dudok
De Drijvende kelder van Edam
De Speeltoren van Monnickendam
Industriestad Luik
Molen de Adriaan
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (2)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

119 Landen bezocht