Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo is het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Let op: Dit is niet het meest recente bericht; Klik hier om naar het nieuwste bericht te gaan

het raadhuis van Dudok

10
December
2021
By: Ronald
Post on : Friday December 10th 2021 | Post by : Ronald

In 1915 ontwierp architect Dudok het stadhuis van Hilversum. Het opvallende gebouw is opgetrokken uit speciaal gebakken gele stenen. Dudok bedacht allerlei foefjes om het gebouw minder kolosaal te laten lijken. Hij gebruikte veel ramen en bouwde het stadhuis rond een binnentuin. Dudok ontwierp niet alleen het gebouw, maar ook de details in het gebouw. Van deurknoppen, stoelen tot de lampen. Het is een mooie en bijzonder samenspel. Een rondleiding toont de trouwzaal, de burgerzaal en de raadzaal. Alles tot op detail ontworpen door de Hilversumse huisarchitect. De rondleiding wordt afgesloten met een bezoek aan de toren. vanaf de top is er uitzicht over heel Hildersum

De Drijvende kelder van Edam

20
November
2021
By: Ronald
Post on : Saturday November 20th 2021 | Post by : Ronald

Onder het huis is de koelste plek. Dat is nu en dat was vroeger. Levenmiddelen werden daarom al in de zestiende eeuw in de kelder opgeborgen. Door de ligging aan de Zuiderzee had men in Edam te maken met eb en vloed. Door het wisselende grondwaterpeil was het onmogelijk om kelders onder de huizen te bouwen. Om dit op te lossen koos men voor een drijvende kelder. De kelder kwam omhoog tijdens vloed en daalde weer tijdens eb. Het grondwater hield de goederen koel. Wel moest men alert zijn bij hoog water. Wanneer de drijvende bak tegen het plafond aan zou komen kon het hele huis ontzet worden. In het Edammer museum is de drijvende kelder te bezichtigen.

De Speeltoren van Monnickendam

20
November
2021
By: Ronald
Post on : Saturday November 20th 2021 | Post by : Ronald

Het carillon van Monnickendam is het oudste nog werkende carillon van Nederland. Aan het einde van de vijftiende eeuw werd het klokkenspel in de toren in gebruik genomen. Destijds was men nog niet in staat om de klokken toonvast te maken. De toon van de klokken zit er net een beetje naast. Toen men vijftig jaren later de klokken wist te vijlen waardoor de toon zuiver werd, had Monnickendam geen geld. Zij bleven zitten met het valse carillon. het dorp werd door de omliggende dorpen hier vaak mee gepest. Tegenwoordig is men juist trost op de valse noten. De klokken zijn de oudste van Nederland die nog iedere dag een deuntje laten horen.

Industriestad Luik

07
November
2021
By: Ronald
Post on : Sunday November 7th 2021 | Post by : Ronald

Telkens wanneer ik iemand vertelde dat ik een weekendje naar Luik zou gaan, vroeg iedereen wat ik daar in vredesnaam ging doen. Luik heeft het imago van een vervuilde industriestad. Wanneer we het hotel in het centrum van de stad uitlopen, lijkt dit in eerste instantie de waarheid. Vervallen panden in smalle rommelige steegjes. Al snel blijkt dit beeld niet het beeld van Luik. Gezellige terrasjes en mooie gebouwen. Eén van de top attracties van de stad is de trap naar de citadel. iedere toerist moet de 374 treden tellende trap beklimmen. Vanaf de top is er een mooi uitzicht over de stad. In het zuiden ligt het moderne station van Gent. Een ware blikvanger.

Molen de Adriaan

27
October
2021
By: Ronald
Post on : Wednesday October 27th 2021 | Post by : Ronald

Wanneer ik aan kom lopen bij Molen de Adriaan, blijk ik net te laat voor de rondleiding. De rondleiding start ieder half uur. Ik heb de start net gemist, vraag ik beleeft. Nou eigenlijk niet. Er was niemand voor de rondleiding. De gids vindt het geen probleem om mij alsnog rond te leiden. In 1778 werd de molen op één van de oude verdedigingstorens gebouwd. Hierdoor stond de molen hoog genoeg om wind te vangen. In 1932 speelde zich een ramp af. De Molen de Adriaan brandde volledig af. Jarenlang stond de ruïne van de molen aan de Spaarne. De molen werd in 2002 opnieuw opgetrokken en herbouwd. Hoewel de molen nieuw is, is de molen in volledige oude staat versteld. Uitvoerig krijg ik iedere detail van de molen uitgelegd. Erg interessant.

Historisch Gent

16
October
2021
By: Ronald
Post on : Saturday October 16th 2021 | Post by : Ronald

Op de plek waar de rivieren de Leie en de Schelde samen komen is in de Middeleeuwen de stad Gent ontstaan. Door een bloeiende handel in wol, vlas en linnen en door het recht belasting te mogen heffen op graan groeide de stad uit tot een van de belangrijkste steden van Europa. In het jaar 1500 werd Keizer Karel V geboren in Gent. Toen de stad in 1537 in opstand kwam tegen de hoge belastingen in het Keizerrijk, was het de keizer Karel V die hoogstpersoonlijk naar Gent kwam en 17 stadsbestuurders liet terechtstellen om de orde te herstellen. Hieraan danken de Gentenaren de bijnaam Stroppendragers. Heden ten dagen kijken wij (Nicolette en ik) uit over de Leie en de Schelde. We zien de drie torens van Gent in een zonnetje naast elkaar liggen. Er achter ligt het imposante Gravensteen kasteel. Op de terrasjes komen de toeristen en de lokale Gentenaren samen. Er heerst een gezellig sfeer.

Het Lam Gods

15
October
2021
By: Ronald
Post on : Friday October 15th 2021 | Post by : Ronald

Het schilderij Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck wordt door velen gezien als het belangrijkste schilderij ooit. Het veelluik werd in 1432 voltooid. Het olieverf schilderij is op eikenhout geschilderd. De panelen tonen figuren die op weg zijn naar de aanbidding van het Lam. Het Lam Gods is het kunstwerk dat het vaakst gestolen is. Maar liefst dertien keer werd het schilderij of panelen hiervan ontvreemd. De laatste keer was in 1934 tijdens een van de bekendste kunstroven in België. Twee panelen werden toen gesloten. Eén paneel, het paneel links onder, is nog altijd niet teruggevonden. Het Lam Gods wordt tentoongesteld in een zwaar beveiligde kapel van de Sint Baafskathedraal. De panelen worden getoond achter kogelwerend glas.

In de Ridderzaal

13
October
2021
By: Ronald
Post on : Wednesday October 13th 2021 | Post by : Ronald

In de dertiende eeuw gaf Graaf Willem II de opdracht tot de bouw van de Ridderzaal. De zaal moest een koninklijke uitstraling krijgen. Zijn zoon Floris V liet de zaal voltooien. Na de tachtig jarige oorlog raakte de zaal zijn bestemming kwijt. Het werd een markthal. Vele verbouwingen volgden. In 1801 vond een grondige restauratie plaats. Bij deze restauratie ging het historisch karakter verloren. Zo werd het dak vervangen door glas en gietijzer. De beroemde architect Pierre Cuypers liet eind negentiende eeuw herstelde de aangerichte schade. Tegenwoordig kennen we de Ridderzaal vooral van het voorlezen van de Troonrede tijdens Prinsjesdag. Tijdens de rondleiding is te zien hoe de eerste kamer hier tijdelijk bijeen komt. De tafeltjes staan gereed voor de vergadering.

De Gevangenpoort

13
October
2021
By: Ronald
Post on : Wednesday October 13th 2021 | Post by : Ronald

De gevangenpoort in Den Haag heeft mening misdadiger te gast gehad. In de dertiende eeuw was het gebouw de toegangspoort tot het Binnenhof. Later werd het gebouw gebruikt als gerechtsgebouw en gevangenis. Misschien wel de belangrijkste verdachte van Cornelis de Witt. In 1672 werd hij verdacht van verraad. Na acht dagen folteren had hij nog steeds niet bekend. Zijn vrijlating wekte veel wrijving bij het Haagse volk. Toen Johannes, die zijn broer kwam ophalen, en Cornelis de Witt de Gevangenpoort verlieten, werden zij belaagd door een woedende menigte. Met speren en stokken werden zij aangevallen. Zij overleden voor het gerechtsgebouw. De lichamen werden opgehangen.

Weekendje Someren

09
October
2021
By: Ronald
Post on : Saturday October 9th 2021 | Post by : Ronald

Even lekker met de familie er tussenuit naar het bungalowpark De Heihorsten. Dit vakantiepark van Roompot is nog in aanbouw. Een deel van de bungalows is al gereed, andere worden nog gebouwd. Het park ligt vlak bij de Strabrechtse heide. Een mooie omgeving om te wandelen. Tijdens de route passeren we de Schotse Hooglanders. De beesten grazen rustig op de heide. Op een kwartiertje rijden ligt ook het natuurgebied de Grote Peel. Houten vlonderpaden maken het mogelijk om door het soms drassige landschap te kunnen wandelen.Post on : Sunday October 31st 2021 | Post by : Rita
Kwartietje .?Stabrechtse

Post on : Monday December 13th 2021 | Post by : Ronald
Bedankt, heb het aangepast
De Dijkpoort van Hattem

18
September
2021
By: Ronald
Post on : Saturday September 18th 2021 | Post by : Ronald

De Dijkpoort van Hattem geeft toegang tot het knusse historische centrum. De poort maakte vroeger deel uit van de ommuring van de Hanzestad. Rond 1908 werd de poort gerestaureerd. De architect voegde de hoektorentjes toe, naar voorbeeld van toegangspoorten in andere steden. Wanneer ik aan kom lopen, hangt uitnodigend een bordje "open". Ik beklim de smalle stenen trap tot de bovenste etage. Ik zie aan de ene zijde de daken van de huisjes van Hattem. Aan de andere zijde zie ik de IJssel.

Treintjes kijken

11
September
2021
By: Ronald
Post on : Saturday September 11th 2021 | Post by : Ronald

Het spoorwegmuseum in Utrecht toont een indrukwekkende verzameling treinen. De eerste dubbeldekker, de hondenkop trein die jaren lang door Nederland gereden heeft en de Koninklijke trein. Het pronkstuk is De Arend. De Arend was de eerste trein van Nederland die in 1839 reed van Amsterdam naar Haarlem.

Kasteel Keukenhof

21
September
2021
By: Ronald
Post on : Tuesday September 21st 2021 | Post by : Ronald

Het kasteel Keukenhof is oorspronkelijk in 1642 gebouwd als landhuis. Pas in 1861 liet de familie van Pallandt het landhuis uitbreiden met onder andere de hoektorens. Als verdediging heeft het kasteel nooit gefungeerd. Het kasteel kan bezichtigd worden middels een rondleiding.. Het kasteel is nog altijd in de stijl van het begin van de twintigste eeuw. In de kamers staan nog veel oude meubelstukken. Het is prachtig om onder leiding van de gids door het kasteel te lopen. De rondleiding vliegt voorbij. Voor ik er erg in heb sta ik weer buiten.

De Koepelkathedraal van Haarlem

08
September
2021
By: Ronald
Post on : Wednesday September 8th 2021 | Post by : Ronald

Eigenlijk kan ik mij de basiliek alleen als kind herinneren. We gingen toen naar de nachtmis. Wanneer ik nu de kerk binnen kom is de kerk leeg. Ik word welkom geheten. Het beste kan ik beginnen met de omgang boven de koepel, wordt mij uitgelegd. Daarna kan ik met een audiotour de kathedraal bekijken en tenslotte, als ik nog fut heb, de toren beklimmen. Ik ga via een smalle trap naar de omgang. Via bordjes wordt uit gegeven over de beelden op het dak van de kerk. Erg leuk om deze beelden van dichtbij te zien. In de crypte staan replica’s van de dakbeelden. De kerk is in xxx gebouwd aan de Leidsevaart. Als laatste heb ik vanaf de toren uitzicht over Haarlem. Het is prachtig weer en ik kan ver kijken. De bijna 300 treden ben ik al weer snel vergeten.

De Ruïne van Brederode

08
September
2021
By: Ronald
Post on : Wednesday September 8th 2021 | Post by : Ronald

De Ruïne van Brederode is wat er over is van het voormalige kasteel van Brederode. Het kasteel is in de dertiende eeuw gesticht door Willem I van Brederode. Hij stamt af van de heren van Teylingen. In 1573 moest Haarlem zich na een beleg overgeven. Lancelot van Brederode werd door hen onthoofd en het kasteel geplunderd. Wanneer ik over de brug de ruïne in loop, proef ik nog de sfeer van weleer. Via smalle stenen trappen beklim ik de torens. Vanaf de toren zie ik de restanten van wat ooit een indrukwekkend kasteel geweest is. Schitterend.

Eerdere berichten

Volgen:

Meld je aan en volg de reizen. Je ontvangt een emailtje bij ieder nieuw bericht op de website

Eerdere berichten


2024
Afscheid van Corsica en Sardinie
De historische stad Bastia
De San Michele de Murato kerk
Zwemmen in een natuurlijke poel
Wandeling naar de Ghjaddu waterval
De citadel van Porto-Vecchio
Prehistorische menhirs van Filitosa
Middeleeuws Bonifacio
Afscheid van Sardinië
Alghero bij avond (1)
De grotten van Neptunes
De burcht van Castelsardo
Archeologische site van Nuraghi
Het eiland Maddalena
De Costa Smeralda
Met de boot naar Sardinië (1)
Weekendje Zwolle
Afscheid van Costa Fortuna (2)
Wandeling door het regenwoud
Zeilend naar Bequia
De Nelsons Dockyard
Grens Frankrijk en Nederland
Enorme Granieten rotsformaties
Entertainment aan boord
Het strand van Pointe Marin
De Pitons van Saint Lucia
Dominica na de orkaan Maria
Snorkelen op Barbados
De oude plantages op Tobago
Het schip ontdekken
Aan boord van de Costa Fortuna
De gate is al gesloten (1)
Een Cruise in het Caribisch gebied (2)
De route van de cruise
Groene pistes in Oostenrijk
Snorkelen boven het koraal (1)
Great Barrier Reef
Fitzroy Island
Vuurwerkshow in Darwin (3)

2023
Zwemmen bij de waterval
Varen op de Yellow River in Kakadu
Rotstekeningen van Aboriginals
De streetart van Darwin (1)
West MacDonnels Range NP
Met kerst bij de Uluru rock (1)
Overnachten onder de grond
Het Hart Saltlake
Zwaar vrachtverkeer: Roadtrains (1)
The Stuart Highway door de Outback
Vanuit Adelaide naar het midden van Australië (3)
Grampians National Park
The Great Ocean Road
Op de fiets door Melbourne
Melbourne bij avond
De Tasmanian Devil
Tasman Island boottocht
The Bay of Fire
De Bennettwallaby in Freycinet
Wineglass Bay op Tasmanie
The Blue Mountains
De prachtige stad Sydney
Bondi beach (2)
Aankomst in Sydney (2)
Rondreis Australië (3)
Afscheid van India met Diwali
Uitgenodigd om Diwali mee te vieren
Het Umaid Bhavan Palace in Jodhpur
De Jaswant Thada
Het Mehrangarh fort in Johdpur
Bollywood film kijken in Raj Mandir bioscoop
Het Paleis van de Wind in Jaipur
Het enorme Amber fort
De Aarti van Varanasi
De wasceremonie in de Ganges rivier
De smalle straatjes van downtown Varanasi
Afscheid van Bhutan met het Tigers Nest (1)
Wandelen door de Phobjikha vallei
De Wangdue Phodrang Dzong
De Punakha Dzong (1)
Overnachten in een homestay (2)
Het Kila Goenpa klooster
De Chelelapas
De luchthaven van Paro (1)
Op weg naar Bhutan (3)
Met de trein naar Berlijn
De Sint-Pieterbasiliek in Vaticaan
De imposante Engelenburcht
De beroemde Trevifontein (1)
Het Pantheon
Het Colosseum
De Sixtijnse kapel
Bibliotheek Thysiana in Leiden
Weekendje Sleidinge
De grotten van Jeita
Kruisvaarderskasteel Byblos
1000 jaar oude ceder-bos
De Hammam van Tripoli
Mohammad Al-Amin Moskee (1)
Waterfront Beiroet
Souq van Sidon
Archeologische site Baalbek
Het paleis van Beiteddine
Verrassend Beiroet
Miljonair voor een week (1)
De Refter van de Abdij van Park
De Universiteitsbibliotheek van Leuven
Het watersnoodmuseum
Met Pasen naar Zierikzee
Voor het werk in India
Terug in Delhi
Het past net
Stedentrip Mechelen
Wandelen naar de Haraun Alm
Skiwelt Wilderkaiser Brixental
Dichte mist op de berg
Terug in Kössen
Das Altes Rathaus van Bamberg
Met 24 uur vertraging terug in Nederland
Paradijselijk Zanzibar (1)
Snorkelen vanaf een dhow
De slavenmarkt van Stonetown
We mogen niet vertrekken!
Fietsen door Karatu
de Ngorongoro krater
Tenten omgeblazen
De eindeloze vlakte van de Serengeti
Kamperen aan het Victoriameer
Lake Nakuru National Park
Een flesje voor een glimlach
De Samburu stam
Passeren van de Evenaar
Tientallen olifanten in het Samburu reservaat
Weer terug in Afrika
Happy New Year vanuit Nunspeet

2022
Huis van bewaring in Almelo
De laatste dag in Saudi Arabië (1)
De oude stad van Jeddah
Fontein van Koning Fahd
Een aanrijding !
Het Rijal Al Maa openluchtmuseum
Traditionele huizen in Abha
De Elephant Rock
De Leeuwentombe van Dadan
De tombes van Maiden Saleh
De oude stad van Al Ula
Wadi Al-Disah
Het kasteel van Tabuk
De weg door de woestijn
De oude Omar moskee
De Standing Stones
De citadel van Zaabal
Eten in Saudi Arabie
De kamelenmarkt van Buraydah (1)
Of we koffie met dadels willen?
The Edge of the World
Het Al Masmak fort in Riyadh
Kennismaking met Riyadh
Weekendje Amerongse Berg (2)
Varen door de mangrove
Steencirkels van Wassu
Nationaal park Niokolo Koba
Slaveneiland Janjanbureh
De Gambiaanse hoofdstad Banjul
De stranden van Gambia
Wandelen in de Dolomieten
Het San Marco plein in Venetie
De arena van Verona
De Portici van Bologna
Het kleine landje San Marino (1)
Franciscus van Assisi
De Piazza del Campo van Siena
De torens van San Gimignano
De kathedraal van Florence
De David van Michelangelo
Ponte Vecchio
Fietsen over de stadsmuren (2)
De scheve toren van Pisa (1)
Cinque Terre - Vernazza
Wandelen langs Cinque Terre
De abdij van San Fruttuoso
De Rolli paleizen in Genua
De Santi Ambrogio en Andrea Kerk
Zware file op de A7
De kathedraal van Como
Nesso aan het Como meer
Slot Loevestein
Moderne kunst
De Vleermuis bunker
The Royal Mile van Edinburgh
Bier en Whisky drinken
Het kasteel van Bouillon
Kajakken op de Semois
Kamperen in de Ardennen
De Grotten van Han
Kasteel Loenersloot
Per boot door Amersfoort
De watervallen van Manavgat
Het theater van Aspendos
De oude Griekse hoofdstad Perge
De historische haven van Antalya
Lekker ontbijten (2)
De Düden Waterval
Donkere wolken boven Pamukkale
Het wijndorpje Sirince
De antieke stad Efeze
Het heiligdom Aphrodisias
Grotbiken in de Mergelgrotten
De Tokyo reünie
Slot oud Zuylen (2)
Kasteel Sterkenburg
Slapen in een echt kasteel (1)
Kasteel Amerongen
Wijk bij Duurstede
De brakke vennen op Ameland
Met Pasen op Ameland (1)
Bagage staat nog in Lissabon
Het visserplaatsje Tarrafal
De Markt van Assomada
National Parc Serra Malagueta
Fortaleza Real de São Felipe
Cidade Velha, de oude stad
São Filipe
Tussen de koffieplantages
Spectaculair afdalen
Beklimming van de Fogo vulkaan (2)
Mijn kortste vlucht ooit
De hoofdstad Praia
Waar ligt Kaapverdië? (2)
Skiën in Kössen
Dinkelsbühl
Korenmolen van Zeddam
Binnenkijken in een kubuswoning
De Basiliek van Oudenbosch
Willemstad
Pyramide van Auterlitz
De vestingstad Nieuwpoort
De Moerputtenbrug

2021
Afsluiting van het jaar
De historie rond Ieper
De Bussemer heide
het raadhuis van Dudok
De Drijvende kelder van Edam
De Speeltoren van Monnickendam
Industriestad Luik
Molen de Adriaan
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (2)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

131 Landen bezocht