Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo is het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Let op: Dit is niet het meest recente bericht; Klik hier om naar het nieuwste bericht te gaan

Kasteel de Haar

22
November
2020
By: Ronald
Post on : Sunday November 22nd 2020 | Post by : Ronald

Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland. Het kasteel werd in 1892 herbouwd op de ruïnes van het oude kasteel. De oorsprong van het kasteel gaat terug naar de twaalfde eeuw. Baron Etienne van Zuylen van Nyevelt erfde in 1890 de ruïnes van het kasteel. Hij liet het kasteel in neogotische stijl herbouwen. Wanneer we het park rond het kasteel betreden zien we het slot al liggen. Het indrukwekkende bouwwerk weerspiegelt in de slotgracht. Wat is dit mooi. Binnen is het kasteel misschien nog wel bijzonderder. De vroegere binnenplaats is bij de herbouw overkapt. De enorme ruime blinkt uit door de hoogte en fraaie inrichting. We bezoeken de kamers van het kasteel. Een suppoost vertelt dat kasteel de Haar maar liefste twintig slaapkamers heeft. Ook vertelt hij trost dat begin twintigste eeuw al een soort centrale verwarming aangelegd is. De familie van Zuylen bezat ook verschillende kastelen in Frankrijk. Men verbleef uitsluitend in de maand september in De Haar. In 2000 werd het onderhoud van het kasteel te duur voor de familie. Een stichting heeft de exploitatie overgenomen en het kasteel werd opgesteld voor bezoekers. De familie hield enkele privé kamers in het bijgebouw.

Het Vredelantse klompenpad

21
November
2020
By: Ronald
Post on : Saturday November 21st 2020 | Post by : Ronald

Het Vredelantsepad is een klompenpad door het mooie buitengebied van Vreeland. De wandelroute begint aan de rand van het kleine dorpje bij het Sperwerveld. Waar nu een sportveldje ligt, stond in de dertiende eeuw slot Vredelant. Dit kasteel stond op de grens van het bisdom Utrecht en het graafschap Holland. Hiermee wilde men tolheffing op de Vecht voorkomen. In de zestiende eeuw werd het kasteel afgebroken. Alleen de fundering is achter gebleven. Het centrum van Vreeland is heel overzichtelijk. Eigenlijk bestaat het maar uit enkele smalle straten. In 1265 kreeg Vreeland stadsrechten. Deze rechten werden eind 16de eeuw weer ingetrokken. Vanuit het dorp volgen we de Vecht in noordelijke richting. We hebben uitzicht op de uitgestrekte polder. We buigen af en volgen een pad dwars door het weiland. Aan de sporen te zien is duidelijk dat hier vaker koeien lopen dan mensen. Via opstapjes kunnen we hekken passeren. Zo lopen we van weiland naar weiland. In het drassige gras is het goed uitkijken geen natte schoenen te krijgen. Bij het Amsterdam Rijn kanaal komen we weer op de verharde weg. We lopen terug via Loenen aan de Vecht naar Vreeland.

Het Muiderslot

20
November
2020
By: Ronald
Post on : Friday November 20th 2020 | Post by : Ronald

In de dertiende eeuw liet Graaf Floris V een fort bouwen aan de monding van de Vecht. Zo kon hij tol heffen op de schepen die passeerde naar de Zuiderzee. Na de moord op de graaf in 1296 werd het kasteel verwoest. Rond 1370 werd het kasteel herbouwd. Verschillende bisschoppen en landheren namen hun intrek in het markante gebouw. Willem van Oranje leidde vanuit het slot de tachtig jarige oorlog. In 1609 werd de dichter P.C. Hooft de bewoner. Tegenwoordig is het kasteel een museum. Wanneer we bij het Muiderslot aankomen, hangt een grote vlag van de huidige tijdelijk bewoner te wapperen: Sinterklaas. Rond deze tijd van het jaar kunnen kinderen in het slot een bezoek brengen aan de goedheiligman. Wij gaan meer voor de oorspronkelijke geschiedenis van het kasteel. In de torens zien we de schietgaten. Boven de deur de openingen waar pek op eventuele indringers gegooid kon worden. De slaapvertrek, de wachtkamer en de ontvangstzaal zijn nog uit de tijd van P.C. Hooft. Bijzonder om te dwalen door dit prachtige kasteel.

Weekend in Elburg

14
September
2020
By: Ronald
Post on : Monday September 14th 2020 | Post by : Ronald

In het tweede weekend van september worden normaal de Botterdagen in Elburg gehouden. Door het corona virus gaan dit evenement dit jaar niet door. Toch is Elburg leuk genoeg om een weekendje met vrienden op de camping te vertoeven. De weersvoorspelling is in ieder geval prima. Vrijdagmiddag schijnt het zonnetje in Elburg. Binnen de stadsmuren liggen een tweetal musea. Allereerst bezoek ik het Elburgs museum. Dit museum is gevestigd in het voormalige klooster. Een mooie plek om de geschiedenis van het voormalige vissersdorp te leren kennen. Ook in de kloostertuin is het heerlijk toeven. Tegenover het museum, ligt het Sjoel museum. Een museum in de voormalige synagoge over het leven van de Joodse Elburgers sinds de jaren 1700 tot de tweede wereldoorlog. Helaas werd de Joodse gemeenschap na de oorlog ontbonden, ten de laatste Joden de stad verlieten. Zaterdag staat een bierproeverij op het programma in brouwerij het Eem. Na een leuke en leerzame rondleiding volgt de product confrontatie. Drie bieren uit de brouwerij. 's Avonds een barbecue op de camping. Zondag is het tijd om weer naar huis te rijden.

De afsluiting in Monschau

30
August
2020
By: Ronald
Post on : Sunday August 30th 2020 | Post by : Ronald

Gisteren zijn we aangekomen in het Duitse plaatsje Monscha, tegen de Belgische grens. Het plaatsje ligt in de vallei van de Roer rivier. Het stadje bloeide in de 18de eeuw op door de lakenindustrie. De talrijke vakwerkhuizen, waarvan vele uit die periode, zijn nog altijd in tact. Hierdoor is Monschau een grote toeristen trekpleister. Dit merken we al als we aan komen rijden. Het parkeerterrein is vol. Verschillende auto's rijden rond voor een plekje. Aan deze andere zijde van het dorp is ook een parkeerterrein. Omdat autoverkeer door Monschau niet toegestaan is, moeten we vier kilometer omrijden. Hier hebben we meer succes. Met de bagage lopen we Monschau in. We overnachten in een Bed & Breakfast midden in het stadje. Het stadje verkennen is niet zo moeilijk. Iedere straat is bijzonder op zich en fotogeniek. Aan de oever van de rivier de Roer bestellen we wat te drinken. Wat een leuke locatie om onze twee weken Duitsland en Zwitserland af te sluiten. We kijken terug op een heerlijke, mooie en vooral afwisselende reis.Post on : Sunday August 30th 2020 | Post by : Wil Huyts
Dag Ronald, je mail uit Monchau inspireerde me weer om via internet daar meer kennis van te nemen. Veel waardering voor je mails en vriendelijke groet van Wil
De Dom van Keulen

28
August
2020
By: Ronald
Post on : Friday August 28th 2020 | Post by : Ronald

Vanuit ons hotel zijn we nog geen tweehonderd meter verwijderd van de indrukwekkende Dom van Keulen. De bouw van de kathedraal startte in 1248 en kwam in 15de eeuw stil te liggen. Pas in 1824 werd de bouw hervat op basis van het oorspronkelijke ontwerp. In 1880 werd de dom in zijn huidige vorm voltooid. In de negende eeuw stond op de plek al een Romaanse kerk. In de 12de eeuw bracht aartsbisschop van Dassen relikwieën van de heilige Drie Koningen naar Keulen. De kerk werd hierdoor een pelgrimskerk. Om de stroom met pelgrims in goede banen te leiden besloot met een grotere kerk te bouwen in de 13 de eeuw. Naar het schijnt liggen de relikwieën nog altijd in de goud vergulde kist achter het altaar van de Dom van Keulen.Post on : Sunday August 30th 2020 | Post by : Caroline
Mooie reis Nic.
Het rode raadhuis van Basel

27
August
2020
By: Ronald
Post on : Thursday August 27th 2020 | Post by : Ronald

De laatste stop van onze reis in Zwitserland is Basel. Het centrum van de stad Basel ligt aan weerszijde van de Rijn. De belangrijkste blikvanger is de 12de eeuwse Münster kathedraal. In de kathedraal lag Erasmus begraven. Tegenwoordig staat zijn gedenksteen in de kerk. De Marktplatz is het belangrijkste plein van de stad met het 500 jaar oude gotische rode stadhuis.

Het kasteel van Chillon

26
August
2020
By: Ronald
Post on : Wednesday August 26th 2020 | Post by : Ronald

Vandaag al weer de laatste volle dag in Zwitserland. Morgen rijden we via Basel richting Keulen. De belevenissen in Zwitserland zijn in verschillende berichten op de site terug te lezen. De laatste dag verblijven we in Montreux aan het meer van Genève. Aan dit meer ligt het grootste kasteel van Zwitserland. De oorsprong van het kasteel gaat terug naar de negende eeuw en is sindsdien steeds uitgebreid. We bezoeken de verschillende zalen van het kasteel. De binnenplaatsen, de kelders en de gevangenis. Uiteindelijk lopen we via de torens weer naar de toegangspoort. Het kasteel is prachtig op te bezoeken.Post on : Wednesday August 26th 2020 | Post by : Cees Janssen
Mailtje mislukt. Ik probeer het nog een keer. In 1965 heb ik ook diverse van deze plaatsen bezocht Het komt mij deels bekend voor. Destijds veel oude auto’op de wegwast mooi is het doch daar. Genieten jullie hier maar fijn van.
Uitzicht op de Matterhorn

25
August
2020
By: Ronald
Post on : Tuesday August 25th 2020 | Post by : Ronald

Vanuit ons hotel in Täsch rijden we met de trein naar Zermatt. Zermatt is autovrij en het plaatje aan de voet van de Matterhorn is alleen per trein of per taxi te bereiken. Rond tien uur arriveren wij in getcstation van Zermatt. Direct tegenover het station vertrekt de bergtrein naar de Gornergrat. De Gornergrat is 3.100 meter hoog en biedt uitzicht op de ruim 4.400 meter hoge Matterhorn. De Natterhorn behoort tot een van de hoogste Alpenbergen en is de hoogste berg van Zwitserland. Direct na vertrek gaat de bergtrein flink omhoog. Zermatt wordt kleiner. Vanuit de trein is de Matterhorn al zichtbaar. Dit is uniek want veelal ligt de berg in de wolken. Op de top stappen we uit. We hebben niet alleen zicht op de Matterhorn, maar ook de omliggende bergen en gletsjers. Het uitzicht is schitterend we wandelen naar beneden. We passeren het Rifflesee bergmeer. Na vierenhalf uur afdalen wandelen we weer Zermatt in. Het was een prachtige afdaling. Na deze inspanning nemen we een biertje op een terras.Post on : Wednesday August 26th 2020 | Post by : jan van loenen
gaaf mooi vergezicht
Met de auto op de autotrein

23
August
2020
By: Ronald
Post on : Sunday August 23rd 2020 | Post by : Ronald

Vanuit Kandersteg moeten we een klein stukje met de trein om aan de andere zijde van de berg te komen. Er is geen autotunnel in de Lötschtunnel. Wanneer we aan komen rijden, staat net een trein klaar. We kunnen direct doorrijden. Het voelt wat vreemd om over de treinwagons te rijden. Wanneer we op onze plek staan, zetten we de motor uit en de auto op de handrem. Langzaam komt de trein in beweging. Al snel rijdt de trein de Lötschentunnel in. Een donker gat. De auto schudt heen en weer. Na zo'n tien minuten komen we aan de andere zijde weer uit de tunnel. Een voor een rijden de auto's weer van de trein. Wij ook. Het was een leuke ervaring.Post on : Thursday August 27th 2020 | Post by : Ronald Boelen
Ja leuk die autotrein. Vroeger ook gedaan op weg naar Italië
Oeschinensee bergmeer

23
August
2020
By: Ronald
Post on : Sunday August 23rd 2020 | Post by : Ronald

Nabij Kandersteg ligt het Oeschinensee bergmeer. Dit meer is misschien wel het mooiste bergmeer van Zwitserland. We dachten eigenlijk een rondwandeling rond het meer te kunnen maken, maar het meer is niet met de auto te bereiken. We parkeren de auto in Kandersteg. We kunnen met de gondel en we kunnen lopend de 400 meter hoogteverschil overbruggen. We kiezen voor het laatste. Het pad gaat direct flink omhoog. Na een uurtje klimmen doemt het helder blauwe water van het Oeschinen meer voor ons op. De steile hoge rotsen aan de overzijde weerspiegelen in het bergmeer. Op een bankje met uitzicht op het meer eten we onze picknick lunch. Wat een mooie omgeving is dit.

De Kapellbrücke van Luzern

22
August
2020
By: Ronald
Post on : Saturday August 22nd 2020 | Post by : Ronald

De stad Luzern ligt aan het vierwaldstättersee meer. Op de plek waar het meer de Reuss rivier in stroomt ligt de Kapellbrücke. Deze brug is de belangrijkste toeristische attractie van Zwitserland. De overdekte houten brug uit 1365 maakte deel uit van de verdedegingswerken rondom de oude stad van Luzern. De brug is verschillende keren gerestaureerd. De laatste keer nadat bij een brand in 1993 twee derde van de brug verloren is gegaan. De brug zelf is herbouwd, maar veel van de schilderijen onder het dak van de brug zijn blijvend verloren gegaan.

Over de Gotthardpass

21
August
2020
By: Ronald
Post on : Friday August 21st 2020 | Post by : Ronald

De afstand Davos naar Luzern kun je binnen de twee uur afleggen via de snelweg. Wij kiezen er voor om niet over de snelste weg te rijden, maar door de bergen tegen de grens met Italië. Een nadeel, of misschien ook wel een voordeel, hiermee passeren we tweemaal de Alphen bergketen. Eerst rijden we over de San Bernodino pas. Via smalle haarspeldbochten komen we hoger en hoger. Op de top zoeken we een plekje voor een picknick lunch. Na een spectaculaire afdaling rijden we naar de Gotthard pass. Ook hier kiezen we niet voor de tunnel, maar voor de bergpas. Deze pas is al even mooi als de Bernodino pas. Van boven is goed de grillige route te zien.

Onder de Rijn door

21
August
2020
By: Ronald
Post on : Friday August 21st 2020 | Post by : Ronald

De Rijn rivier ontspringt in Zwitserland. Als je het snel stromende bergbeekje ziet, kun je nauwelijks voorstellen dat dit water in Nederland uiteindelijk een brede rivier wordt. Bij de Rofflaschlucht kloof perst het water zich tussen de rotsen door. Onder de waterval is een doorgang gemaakt door de rotsen. Hierdoor kun je letterlijk onder de Rijn door lopen.

Bergdorp Davos

20
August
2020
By: Ronald
Post on : Thursday August 20th 2020 | Post by : Ronald

Davos behoort to een van de hoogste steden van Zwitserland. Vroeger was dit Alpendorp een kuuroord voor tuberculose platineren. Tegenwoordig maken toeristen de dienst uit. Wandelen en fietsen zijn de voornaamste activiteiten. Ons hotel ligt pal in het centrum van Davos-Platz, het hoger gelegen gedeelte van Davos. Bij het inchecken krijgen we ook tickets om met de bus te rijden. Dit komt goed van pas. We rijden naar Davos-dorpf. Hier ligt de Davosersee. Een fraai bergmeer. Terwijl we rond het meer wandelen zien we veel mensen actief op het water en op de kant. Het is dan ook prachtig weer.Post on : Sunday August 30th 2020 | Post by : Caroline
Prachtige foto
Eerdere berichten

Volgen:

Meld je aan en volg de reizen. Je ontvangt een emailtje bij ieder nieuw bericht op de website

Eerdere berichten


2024
Afscheid van Corsica en Sardinie
De historische stad Bastia
De San Michele de Murato kerk
Zwemmen in een natuurlijke poel
Wandeling naar de Ghjaddu waterval
De citadel van Porto-Vecchio
Prehistorische menhirs van Filitosa
Middeleeuws Bonifacio
Afscheid van Sardinië
Alghero bij avond (1)
De grotten van Neptunes
De burcht van Castelsardo
Archeologische site van Nuraghi
Het eiland Maddalena
De Costa Smeralda
Met de boot naar Sardinië (1)
Weekendje Zwolle
Afscheid van Costa Fortuna (2)
Wandeling door het regenwoud
Zeilend naar Bequia
De Nelsons Dockyard
Grens Frankrijk en Nederland
Enorme Granieten rotsformaties
Entertainment aan boord
Het strand van Pointe Marin
De Pitons van Saint Lucia
Dominica na de orkaan Maria
Snorkelen op Barbados
De oude plantages op Tobago
Het schip ontdekken
Aan boord van de Costa Fortuna
De gate is al gesloten (1)
Een Cruise in het Caribisch gebied (2)
De route van de cruise
Groene pistes in Oostenrijk
Snorkelen boven het koraal (1)
Great Barrier Reef
Fitzroy Island
Vuurwerkshow in Darwin (3)

2023
Zwemmen bij de waterval
Varen op de Yellow River in Kakadu
Rotstekeningen van Aboriginals
De streetart van Darwin (1)
West MacDonnels Range NP
Met kerst bij de Uluru rock (1)
Overnachten onder de grond
Het Hart Saltlake
Zwaar vrachtverkeer: Roadtrains (1)
The Stuart Highway door de Outback
Vanuit Adelaide naar het midden van Australië (3)
Grampians National Park
The Great Ocean Road
Op de fiets door Melbourne
Melbourne bij avond
De Tasmanian Devil
Tasman Island boottocht
The Bay of Fire
De Bennettwallaby in Freycinet
Wineglass Bay op Tasmanie
The Blue Mountains
De prachtige stad Sydney
Bondi beach (2)
Aankomst in Sydney (2)
Rondreis Australië (3)
Afscheid van India met Diwali
Uitgenodigd om Diwali mee te vieren
Het Umaid Bhavan Palace in Jodhpur
De Jaswant Thada
Het Mehrangarh fort in Johdpur
Bollywood film kijken in Raj Mandir bioscoop
Het Paleis van de Wind in Jaipur
Het enorme Amber fort
De Aarti van Varanasi
De wasceremonie in de Ganges rivier
De smalle straatjes van downtown Varanasi
Afscheid van Bhutan met het Tigers Nest (1)
Wandelen door de Phobjikha vallei
De Wangdue Phodrang Dzong
De Punakha Dzong (1)
Overnachten in een homestay (2)
Het Kila Goenpa klooster
De Chelelapas
De luchthaven van Paro (1)
Op weg naar Bhutan (3)
Met de trein naar Berlijn
De Sint-Pieterbasiliek in Vaticaan
De imposante Engelenburcht
De beroemde Trevifontein (1)
Het Pantheon
Het Colosseum
De Sixtijnse kapel
Bibliotheek Thysiana in Leiden
Weekendje Sleidinge
De grotten van Jeita
Kruisvaarderskasteel Byblos
1000 jaar oude ceder-bos
De Hammam van Tripoli
Mohammad Al-Amin Moskee (1)
Waterfront Beiroet
Souq van Sidon
Archeologische site Baalbek
Het paleis van Beiteddine
Verrassend Beiroet
Miljonair voor een week (1)
De Refter van de Abdij van Park
De Universiteitsbibliotheek van Leuven
Het watersnoodmuseum
Met Pasen naar Zierikzee
Voor het werk in India
Terug in Delhi
Het past net
Stedentrip Mechelen
Wandelen naar de Haraun Alm
Skiwelt Wilderkaiser Brixental
Dichte mist op de berg
Terug in Kössen
Das Altes Rathaus van Bamberg
Met 24 uur vertraging terug in Nederland
Paradijselijk Zanzibar (1)
Snorkelen vanaf een dhow
De slavenmarkt van Stonetown
We mogen niet vertrekken!
Fietsen door Karatu
de Ngorongoro krater
Tenten omgeblazen
De eindeloze vlakte van de Serengeti
Kamperen aan het Victoriameer
Lake Nakuru National Park
Een flesje voor een glimlach
De Samburu stam
Passeren van de Evenaar
Tientallen olifanten in het Samburu reservaat
Weer terug in Afrika
Happy New Year vanuit Nunspeet

2022
Huis van bewaring in Almelo
De laatste dag in Saudi Arabië (1)
De oude stad van Jeddah
Fontein van Koning Fahd
Een aanrijding !
Het Rijal Al Maa openluchtmuseum
Traditionele huizen in Abha
De Elephant Rock
De Leeuwentombe van Dadan
De tombes van Maiden Saleh
De oude stad van Al Ula
Wadi Al-Disah
Het kasteel van Tabuk
De weg door de woestijn
De oude Omar moskee
De Standing Stones
De citadel van Zaabal
Eten in Saudi Arabie
De kamelenmarkt van Buraydah (1)
Of we koffie met dadels willen?
The Edge of the World
Het Al Masmak fort in Riyadh
Kennismaking met Riyadh
Weekendje Amerongse Berg (2)
Varen door de mangrove
Steencirkels van Wassu
Nationaal park Niokolo Koba
Slaveneiland Janjanbureh
De Gambiaanse hoofdstad Banjul
De stranden van Gambia
Wandelen in de Dolomieten
Het San Marco plein in Venetie
De arena van Verona
De Portici van Bologna
Het kleine landje San Marino (1)
Franciscus van Assisi
De Piazza del Campo van Siena
De torens van San Gimignano
De kathedraal van Florence
De David van Michelangelo
Ponte Vecchio
Fietsen over de stadsmuren (2)
De scheve toren van Pisa (1)
Cinque Terre - Vernazza
Wandelen langs Cinque Terre
De abdij van San Fruttuoso
De Rolli paleizen in Genua
De Santi Ambrogio en Andrea Kerk
Zware file op de A7
De kathedraal van Como
Nesso aan het Como meer
Slot Loevestein
Moderne kunst
De Vleermuis bunker
The Royal Mile van Edinburgh
Bier en Whisky drinken
Het kasteel van Bouillon
Kajakken op de Semois
Kamperen in de Ardennen
De Grotten van Han
Kasteel Loenersloot
Per boot door Amersfoort
De watervallen van Manavgat
Het theater van Aspendos
De oude Griekse hoofdstad Perge
De historische haven van Antalya
Lekker ontbijten (2)
De Düden Waterval
Donkere wolken boven Pamukkale
Het wijndorpje Sirince
De antieke stad Efeze
Het heiligdom Aphrodisias
Grotbiken in de Mergelgrotten
De Tokyo reünie
Slot oud Zuylen (2)
Kasteel Sterkenburg
Slapen in een echt kasteel (1)
Kasteel Amerongen
Wijk bij Duurstede
De brakke vennen op Ameland
Met Pasen op Ameland (1)
Bagage staat nog in Lissabon
Het visserplaatsje Tarrafal
De Markt van Assomada
National Parc Serra Malagueta
Fortaleza Real de São Felipe
Cidade Velha, de oude stad
São Filipe
Tussen de koffieplantages
Spectaculair afdalen
Beklimming van de Fogo vulkaan (2)
Mijn kortste vlucht ooit
De hoofdstad Praia
Waar ligt Kaapverdië? (2)
Skiën in Kössen
Dinkelsbühl
Korenmolen van Zeddam
Binnenkijken in een kubuswoning
De Basiliek van Oudenbosch
Willemstad
Pyramide van Auterlitz
De vestingstad Nieuwpoort
De Moerputtenbrug

2021
Afsluiting van het jaar
De historie rond Ieper
De Bussemer heide
het raadhuis van Dudok
De Drijvende kelder van Edam
De Speeltoren van Monnickendam
Industriestad Luik
Molen de Adriaan
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (2)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

131 Landen bezocht