Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo is het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Let op: Dit is niet het meest recente bericht; Klik hier om naar het nieuwste bericht te gaan

Geel oog pinguïns

19
May
2019
By: Ronald
Post on : Sunday May 19th 2019 | Post by : Ronald

Op het Otago Peninsula nabij Denudin leven nog zeldzame diersoorten. Dit is de enige plek waar Albatrossen op het vaste land nesten hebben. Van de Nieuw Zeelandse zeeleeuw leven nog maar 5.000 dieren en de zeldzame geel oog pinguïn komt hier soms aan land.

Met de Funyak op de Dart river

19
May
2019
By: Ronald
Post on : Sunday May 19th 2019 | Post by : Ronald

Queenstown is de uitvalsbasis van vele avontuurlijk activiteiten. Wij hebben gekozen voor een combinatie van een Jetboat en een Funyak. Met een speedboat varen we eerst de Dart River op. De boot heeft maar een heel klein laagje water nodig om te kunnen varen. Hierdoor drift de boot over het wateroppervlak. Wanneer de stuurman een teken geeft, moeten we ons goed vast houden. Hij gooit het stuur om en de boot maakt een 360 turn. De hekgolf slaat over ons heen. Halverwege stappen we over in de Funyak. Een soort opblaasbare kano's. We laten op paddelend weer van de Dart river afdrijven. Halverwege varen we een spleet in de rotsen in. De boten kunnen we maar net door. Leuk

Milford Sound

19
May
2019
By: Ronald
Post on : Sunday May 19th 2019 | Post by : Ronald

De mooiste en bekendste fjord van Nieuw Zeeland is de Milford Sound. Een boottocht door deze fjord mag niet ontbreken bij een bezoek aan het Zuidereiland. Wij hebben gekozen voor de eerste mogelijke boottocht. De ochtendmist is nog maar net opgetrokken.

Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.

19
May
2019
By: Ronald
Post on : Sunday May 19th 2019 | Post by : Ronald

Over een prachtig blauwe zee varen we met een kayak het Abel Tasman National Park in. Na drie uur varen komen we aan bij een strandje. Hier voor een picknick lunch geserveerd. Andere reizigers nemen de kano's over om terug te varen. Wij wandelen terug door het schitterende Abel Tasman park.

Tongariro Alpine Crossing

19
May
2019
By: Ronald
Post on : Sunday May 19th 2019 | Post by : Ronald

De Tongariro Alpine Crossing is de beroemste en mooiste dagwandeling van Nieuw Zeeland. De bijna twintig kilometer lange route loopt langs vulkaankraters en bergmeren. Bij mooi weer is de Doom vulkaan te zien. Deze vulkaan vormde het decor in de Lord of the Ring films. Helaas hadden wij op de 1.900 meter hoge top mist en harde wind. je kunt niet alles hebben.

Rotorua en White Island

19
May
2019
By: Ronald
Post on : Sunday May 19th 2019 | Post by : Ronald

Nieuw Zeeland ligt precies op een breuklijn. De aardplaten duwen elkaar omhoog, waardoor ooit het land Nieuw Zeeland ontstaan is. Rond de plek waar aardplaten met elkaar in botsing komen, bevinden zich vulkanen en komen aardbevingen voor. Door de vulkanische activiteiten ontstaan prachtige meren met bijzondere kleuren. Het mineraal rijke water borrelt naar de oppervlakte. Indrukwekkend

De traditionele nieuwjaarsduik

15
May
2019
By: Ronald
Post on : Wednesday May 15th 2019 | Post by : Ronald

Een van de dingen die op de bucket list staat is deelnemen aan de traditionele nieuwjaarsduik. Dit jaar kwam het er eindelijk van. Gekleed met de Unox ijsmuts renden we iets na twaalf uur het zeewater van Fiji in. Een heerlijke duik in de zee. De lokale omstanders keken wel wat vreemd op van de ijsmuts.

Oud en Nieuw vieren op Fiji

15
May
2019
By: Ronald
Post on : Wednesday May 15th 2019 | Post by : Ronald

Het jaar 2019 begon op een idilische locatie: Fiji. Als een van de eerste landen (Tonga en Kiribati lopen één uur voor) bereikt Fiji het nieuwe jaar. In korte broek en T-shirt wachten we op het strand tot de klok twaalf uur slaat. In de baai gaat bij de verschillende resorts vuurwerk de lucht in. Het is 2019. Nederland moet nog twaalf uur wachten.

Video Roadtrip Europe

21
November
2018
By: Ronald
Post on : Wednesday November 21st 2018 | Post by : Ronald

De video van de rondreis door Europa via Albanië en Moldavië en alle tussenliggende landenPost on : Wednesday November 21st 2018 | Post by : Hans
Mooi hoor
Video van Amsterdam naar Tokyo

15
August
2018
By: Ronald
Post on : Wednesday August 15th 2018 | Post by : Ronald

Van de wereldreis van Amsterdam naar Tokyo is ook een video gemaakt. De half uur durende film geeft leuk weer wat wij zoal onderweg tegen gekomen zijn. Veel kijkplezierPost on : Wednesday August 15th 2018 | Post by : Henk Minnen
PRACHTIG!
Weer thuis

08
July
2018
By: Ronald
Post on : Sunday July 8th 2018 | Post by : Ronald

Gisteravond zijn we na dertig dagen gereisd te hebben door Europa weer teruggekeerd in Nederland. We hebben 8.369 kilometers afgelegd. Buiten de eerste en laatste dag, waar we flink wat kilometers gemaakt hebben, voelde dit nooit als echte reisdagen. We hebben genoten van alle bezienswaardigheden onderweg. Kastelen, prachtige kloosters, verschillende steden en een wijnkelder. Iedere dag was bijzonder en afwisselend. Bedankt voor het volgen van onze reis en voor de enthousiaste reacties. Groetjes Nicolette en Ronald

Afscheid in Dresden

06
July
2018
By: Ronald
Post on : Friday July 6th 2018 | Post by : Ronald

De laatste bestemming van ons reis is de Duitse stad Dresden. Net na de middag kwamen we aan bij ons hotel. Direct bij het binnenwandelen van de oude stad, zagen we direct de pracht van deze mooie stad. Het Zwinger paleis, de hofkirche, het residentie schloss en die Fruaenkirke. Alle gebouwen zijn stuk voor stuk een bezienswaardigheid. Op een terras aan de Elbe bestellen we een drankje als afsluiting van de reis. Morgenochtend rijden we weer naar huis.

Ossuarium van Kutna Hora

06
July
2018
By: Ronald
Post on : Friday July 6th 2018 | Post by : Ronald

Vanochtend hebben we een klein kapelletje bezocht in de stad Kutna Hora. In de kapel liggen de resten van 40.000 tot 60.000 mensen. Schedels liggen opgestapeld, maar de botten en schedels zijn ook gebruikt om versieringen aan te brengen. In het midden van de kapel hangt een kandelaar van menselijke botten. Bij uitstek is dit de meest vreemde plek die we bezocht hebben tijdens deze reis.

Laatste loodjes

05
July
2018
By: Ronald
Post on : Thursday July 5th 2018 | Post by : Ronald

We zijn nu toch wel echt richting huis aan het rijden alhoewel het niet zo voelt. We rijden vandaag al snel de grens met Tsjechië over maar hier merken we niets van. Lang leve één Europa, of toch niet?. In Lebnice bezoeken we het kasteel. Dit ligt in een aangelegde tuin van 200 vierkante kilometer, voor de voetbalfans: 400 voetbalvelden!! We hebben een rondleiding in het Tsjechisch, lekker goedkoop. Nee hoor wij krijgen vertaling. Het is echt prachtig. In Brno, de Tweede stad van Tsjechië eten we wat en rijden daarna door naar Milovy waar ons bungalowtje staat. Het kamperen hebben we achter ons gelaten, we gaan voor "luxe ". Nog twee nachtjes slapen...

Hoofdstad nummer zes

05
July
2018
By: Ronald
Post on : Thursday July 5th 2018 | Post by : Ronald

We zijn aangekomen in de zesde hoofdstad van deze reis, Bratislava, nu 25 jaar de hoofdstad na de scheiding van Tsjechoslowakije in Tsjechië en Slowakije. We komen aan in de avondspits, altijd leuk, maar toch zijn we snel bij het hotel. We blijven hier twee nachten dus morgen alle tijd om de stad onveilig te maken. Maar we halen eerst even een drankje in café Wine not?. Dit motto is me op het lijf geschreven. We beginnen met een lekker temperatuurtje aan de dag. Als we lekker aan het stappen zijn, moeten we toch nog even terug, iemand is zijn camera vergeten en dat is toch essentieel. Poging nummer twee brengt ons via kerken, pleintjes, leuke straatjes, bij het kasteel van Bratislava. Puik stukje architectuur maar we gaan toch niet naar binnen. Musea liggen ons niet zo. We vermaken ons prima en ploegen regelmatig meer op het terras. Hoofdstad nummer 6 is leuk!!

Eerdere berichten

Volgen:

Meld je aan en volg de reizen. Je ontvangt een emailtje bij ieder nieuw bericht op de website

Eerdere berichten


2023
Rondreis Australië (1)
Afscheid van India met Diwali
Uitgenodigd om Diwali mee te vieren
Het Umaid Bhavan Palace in Jodhpur
De Jaswant Thada
Het Mehrangarh fort in Johdpur
Bollywood film kijken in Raj Mandir bioscoop
Het Paleis van de Wind in Jaipur
Het enorme Amber fort
De Aarti van Varanasi
De wasceremonie in de Ganges rivier
De smalle straatjes van downtown Varanasi
Afscheid van Bhutan met het Tigers Nest (1)
Wandelen door de Phobjikha vallei
De Wangdue Phodrang Dzong
De Punakha Dzong (1)
Overnachten in een homestay (2)
Het Kila Goenpa klooster
De Chelelapas
De luchthaven van Paro (1)
Op weg naar Bhutan (3)
Met de trein naar Berlijn
De Sint-Pieterbasiliek in Vaticaan
De imposante Engelenburcht
De beroemde Trevifontein (1)
Het Pantheon
Het Colosseum
De Sixtijnse kapel
Bibliotheek Thysiana in Leiden
Weekendje Sleidinge
De grotten van Jeita
Kruisvaarderskasteel Byblos
1000 jaar oude ceder-bos
De Hammam van Tripoli
Mohammad Al-Amin Moskee (1)
Waterfront Beiroet
Souq van Sidon
Archeologische site Baalbek
Het paleis van Beiteddine
Verrassend Beiroet
Miljonair voor een week (1)
De Refter van de Abdij van Park
De Universiteitsbibliotheek van Leuven
Het watersnoodmuseum
Met Pasen naar Zierikzee
Voor het werk in India
Terug in Delhi
Het past net
Stedentrip Mechelen
Wandelen naar de Haraun Alm
Skiwelt Wilderkaiser Brixental
Dichte mist op de berg
Terug in Kössen
Das Altes Rathaus van Bamberg
Met 24 uur vertraging terug in Nederland
Paradijselijk Zanzibar (1)
Snorkelen vanaf een dhow
De slavenmarkt van Stonetown
We mogen niet vertrekken!
Fietsen door Karatu
de Ngorongoro krater
Tenten omgeblazen
De eindeloze vlakte van de Serengeti
Kamperen aan het Victoriameer
Lake Nakuru National Park
Een flesje voor een glimlach
De Samburu stam
Passeren van de Evenaar
Tientallen olifanten in het Samburu reservaat
Weer terug in Afrika
Happy New Year vanuit Nunspeet

2022
Huis van bewaring in Almelo
De laatste dag in Saudi Arabië (1)
De oude stad van Jeddah
Fontein van Koning Fahd
Een aanrijding !
Het Rijal Al Maa openluchtmuseum
Traditionele huizen in Abha
De Elephant Rock
De Leeuwentombe van Dadan
De tombes van Maiden Saleh
De oude stad van Al Ula
Wadi Al-Disah
Het kasteel van Tabuk
De weg door de woestijn
De oude Omar moskee
De Standing Stones
De citadel van Zaabal
Eten in Saudi Arabie
De kamelenmarkt van Buraydah (1)
Of we koffie met dadels willen?
The Edge of the World
Het Al Masmak fort in Riyadh
Kennismaking met Riyadh
Weekendje Amerongse Berg (2)
Varen door de mangrove
Steencirkels van Wassu
Nationaal park Niokolo Koba
Slaveneiland Janjanbureh
De Gambiaanse hoofdstad Banjul
De stranden van Gambia
Wandelen in de Dolomieten
Het San Marco plein in Venetie
De arena van Verona
De Portici van Bologna
Het kleine landje San Marino (1)
Franciscus van Assisi
De Piazza del Campo van Siena
De torens van San Gimignano
De kathedraal van Florence
De David van Michelangelo
Ponte Vecchio
Fietsen over de stadsmuren (2)
De scheve toren van Pisa (1)
Cinque Terre - Vernazza
Wandelen langs Cinque Terre
De abdij van San Fruttuoso
De Rolli paleizen in Genua
De Santi Ambrogio en Andrea Kerk
Zware file op de A7
De kathedraal van Como
Nesso aan het Como meer
Slot Loevestein
Moderne kunst
De Vleermuis bunker
The Royal Mile van Edinburgh
Bier en Whisky drinken
Het kasteel van Bouillon
Kajakken op de Semois
Kamperen in de Ardennen
De Grotten van Han
Kasteel Loenersloot
Per boot door Amersfoort
De watervallen van Manavgat
Het theater van Aspendos
De oude Griekse hoofdstad Perge
De historische haven van Antalya
Lekker ontbijten (2)
De Düden Waterval
Donkere wolken boven Pamukkale
Het wijndorpje Sirince
De antieke stad Efeze
Het heiligdom Aphrodisias
Grotbiken in de Mergelgrotten
De Tokyo reünie
Slot oud Zuylen (2)
Kasteel Sterkenburg
Slapen in een echt kasteel (1)
Kasteel Amerongen
Wijk bij Duurstede
De brakke vennen op Ameland
Met Pasen op Ameland (1)
Bagage staat nog in Lissabon
Het visserplaatsje Tarrafal
De Markt van Assomada
National Parc Serra Malagueta
Fortaleza Real de São Felipe
Cidade Velha, de oude stad
São Filipe
Tussen de koffieplantages
Spectaculair afdalen
Beklimming van de Fogo vulkaan (2)
Mijn kortste vlucht ooit
De hoofdstad Praia
Waar ligt Kaapverdië? (2)
Skiën in Kössen
Dinkelsbühl
Korenmolen van Zeddam
Binnenkijken in een kubuswoning
De Basiliek van Oudenbosch
Willemstad
Pyramide van Auterlitz
De vestingstad Nieuwpoort
De Moerputtenbrug

2021
Afsluiting van het jaar
De historie rond Ieper
De Bussemer heide
het raadhuis van Dudok
De Drijvende kelder van Edam
De Speeltoren van Monnickendam
Industriestad Luik
Molen de Adriaan
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (2)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

119 Landen bezocht