Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo is het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Let op: Dit is niet het meest recente bericht; Klik hier om naar het nieuwste bericht te gaan

Rothenburg ob der Tauber

15
August
2020
By: Ronald
Post on : Saturday August 15th 2020 | Post by : Ronald

De eerste etappe van de rondreis door Duitsland en Zwitserland, die ik samen met Nicolette maak, is het Duitse Rothenburg ob der Tauber. Het stadje is een van de populaire steden langs de Romantische Strasse. Rothenburg is rond 1000 na Christus gesticht en heeft het Middeleeuwse karakter binnen de stadsmuren behouden. Terwijl we dwalen door de straatjes lijkt het of we terug stappen in het verleden. De tijd heeft hier stil gestaan. We lopen over de oude stadsmuur, bekijken het stadhuis, de toegangspoort en de verdedigingswerken. Rothenburg ob der Tauber is een mooie start van de vakantie. De komende dagen posten we meerdere berichten op de website, maar sturen niet bij ieder bericht een update om een overdaad aan mail te voorkomen. Check af en toe de website. Door op ‘welkom’ te klikken, kom je altijd bij het nieuwste bericht.



Post on : Friday August 21st 2020 | Post by : Cees Janssen
Ja, een schilderachtige omgeving. Echt genieten!!!

Post on : Friday August 21st 2020 | Post by : Jenny
Van dit plaatsje hebben wij een legpuzzel!

Post on : Saturday August 22nd 2020 | Post by : Ronald
@Jenny, leuk die wil ik wel eens lenen




Historisch Delft

08
August
2020
By: Ronald
Post on : Saturday August 8th 2020 | Post by : Ronald

Een rondwandeling door het oude centrum van Delft. Hoe leuk is dat? De wandeling begint bij het Agnetapark. Hier liet de directeur van de gistfabriek huizen neerzetten voor zijn arbeiders. Huisjes met tuin, een park en vijvers. Op de plaats waar de stadsmuur heeft gestaan, staat nog altijd Molen de Roos. Een vrijwilliger geeft uitleg over de werking van de molen. Het graan dat gemalen wordt, wordt gebruikt voor de broden in het winkeltje in de molen. Vanaf de omloop heb ik zicht over Delft. Via het Bagijnhofje en Almondehofje komen we op de Oude Delf. Hier staan verschillende historische gebouwen, waaronder de scheefgezakte Oude kerk. In de Prinsenhof is Willem van Oranje in 1584 vermoord. De vermeende kogelsgaten zitten nog in de muur. Via de Boterbrug, de Waag en de Koornbeurs komen we op de markt van Delft. Aan de ene zijde staat het stadhuis dat rond de toren 't Steen gebouwd is. De toren van het stadhuis is één van de weinige gebouwen die de grote stadsbrand van 1536 overleefd heeft. Aan de andere zijde staat de Nieuwe kerk. Hier ligt Willem van Oranje begraven. Ook zijn hier veel leden van het koninklijk huis bijgezet. Vanaf de top van de toren hebben we uitzicht over heel Delft en omgeving.



Post on : Wednesday August 26th 2020 | Post by : Cees Janssen
Wat zullen jullie genieten van deze mooie reis.in 1965 heb ik

Post on : Wednesday August 26th 2020 | Post by : Cees Janssen
Wat zullen jullie genieten van deze mooie reis.in 1965 heb ik




Het Sanssouci paleis van Potsdam

05
August
2020
By: Ronald
Post on : Wednesday August 5th 2020 | Post by : Ronald

Het paleis van Sanssouci in Potsdam werd in 1745 in opdracht van Koning Frederik II als zomerpaleis in Rococo stijl. Vanaf de fontein in het park leidt een grote trap naar het terras van het paleis. De tuin is gelaagd aangelegd. Binnen zijn de kamers gedecoreerd met thema's die de koning rust gaven. Geen wapengekletter of overwinningen, maar afbeeldingen van druiven, wijn en geliefde dieren. Sans Souci betekent dan ook: zonder zorgen. De vertrekken zijn stuk voor stuk prachtig en doen denken aan het Charlottenborg paleis dat we eerder deze week bezocht hebben. Niet voor niets staat het paleis op de Unesco werelderfgoedlijst.





Stedentrip Berlijn

04
August
2020
By: Ronald
Post on : Tuesday August 4th 2020 | Post by : Ronald

De afgelopen dagen hebben Rita en ik de Duitse hoofdstad Berlijn bezocht. Met de auto reden we zaterdag langs de Tiergarten en over de Unter dem Linden boulevard naar ons hotel in de Friedrichstrasse. Hartje centrum. Hiervandaan hebben we de bezienswaardigheden van Berlijn bezocht. De Branderburger Tor, de kurfurstendamm, de Alexanderplatz en het Museumsinsel (foto). Berlijn is een heerlijke stad om door heen te dwalen en er is zoveel te zien. Morgen rijden we weer naar huis.





De glazen koepel van de Rijksdag

04
August
2020
By: Ronald
Post on : Tuesday August 4th 2020 | Post by : Ronald

In 1933 werd de koepel van de Rijksdag in Berlijn verwoest door brand. Pas in de jaren negentig van de vorige eeuw werd de koepel hersteld. Niet in oorspronkelijke staat. Het Rijksdag gebouw werd aangevuld met een glazen koepel op het dak. In deze koepel kunnen bezoekers de geschiedenis van Duitsland en de Rijksdag bekijken. Tegelijkertijd wordt het buitenlicht door middel van 360 spiegel getransporteerd naar de vergaderzaal van de Duitse regering, pal onder de glazen koepel. Een mooie en vernuftige oplossing. Via een spiraalvormig wandelpad kunnen tot boven in de koepel komen. De bovenzijde is open. De warme lucht kan naar buiten. Eventueel binnenkomend regenwater wordt opgevangen en hergebruikt. De moderne glazen koepel is een fraaie toevoeging aan het historische gebouw.





De Fernsehturm van Berlijn

03
August
2020
By: Ronald
Post on : Monday August 3rd 2020 | Post by : Ronald

De televisietoren van Berlijn is een baken voor de stad. De 368 meter hoge toren zie je van overal. De toren staat nabij de Alexanderplatz. In 1965 werd de toren, in toenmalig Oost Berlijn, gebouwd. Bij de toren staat een flinke rij. Gelukkig hebben wij vooraf tickets gereserveerd. Wij mogen direct doorlopen via de fast-lane. Even later gaan we met de lift in tientallen seconden naar het uitkijkplatform op 203 meter hoogte. Hiervandaan zie ik alle bezienswaardigheden die wij de afgelopen dagen bezocht hebben. Wat een prachtig uitzicht vanaf deze hoogte.





De Berliner Dom

03
August
2020
By: Ronald
Post on : Monday August 3rd 2020 | Post by : Ronald

De Berliner Dom is een van de meest indrukwekkende kerken van Berlijn. De Dom is gelegen op het Museumsinsel. Het zandstenen gebouw is in 1895 gebouwd en na de Tweede Wereldoorlog grondig gerestaureerd. De huidige koepel is 115 meter hoog. Voorheen was de kerkkoepel nog hoge. Het interieur van de Berliner Dom is verbluffend. De barokke inrichting is overweldigend. Overal waar ik kijk is het bijzonder. Ik ga even zitten om de gehele kerk en de koepel in mij op te nemen. In de hoek van de kerk is een trap naar het panoradek. 267 treden naar de rondgang op de koepel. Naarmate ik hoger kom worden de treden steeds smaller. Het uitzicht over de stad vanaf de rondgang is prachtig.



Post on : Tuesday August 4th 2020 | Post by : jan van loenen
Wij vonden vanaf de Dom het uitzicht mooier dan vanaf de tv turm




Schloss Charlottenburg

01
August
2020
By: Ronald
Post on : Saturday August 1st 2020 | Post by : Ronald

Het grootste paleis van Berlijn in Schloss Charlottenburg. Het paleis ligt net buiten het centrum . Het oorspronkelijke slot stamt uit de zeventiende eeuw. De Pruisische Koning Frederik I liet het zomerverblijf bouwen voor zijn vrouw Sophie-Charlotte. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het paleis zwaar beschadigd en bleef er van het originele interieur weinig over. Gelukkig is het paleis gerestaureerd en in oorspronkelijke staat hersteld. De rondleiding door het paleis Is schitterend. De kamers van het paleis tonen de barokke sfeer van vroeger. De groene spiegelzaal is prachtig. De mooiste kamer is de porseleinkamer met Delft blauw porselein. Het grote park achter het paleis is ingericht naar het voorbeeld van Versailles.





De Leidse Loper

29
July
2020
By: Ronald
Post on : Wednesday July 29th 2020 | Post by : Ronald

Toerist in eigen streek. Vandaag naar Leiden. Bij het VVV haal ik de routebeschrijving van de Leise Loper. Een rondwandeling door het centrum van Leiden langs de dertig mooiste hoogtepunten van de stad. Zou de stad nog verrassingen hebben voor mij? De wandeling start bij de Beestermarkt en loopt via het Galgenwater en het geboortehuis van Rembrandt naar het Rapenburg. Via de centraal gelegen Pieterskerk en de Burcht via de Hooglandselkerk naar Molen de Valk. Het is leuk om bij ieder gebouw de historie te lezen. Om half drie sta ik voor Molen de Valk. Ik bekijk het woongedeelte en via de smalle trappetjes kom ik op de omloop van de molen. Ik kijk uit over Leiden en zie veel torens uit mijn route van vandaag.





De Ennemaborg in Midwolda

26
July
2020
By: Ronald
Post on : Sunday July 26th 2020 | Post by : Ronald

Met een bezoek aan de Ennemaborg in Midwolda sluit ik mijn Toeristische tour door Nederland af. De Ennemaborg is gebouwd in de veertiende eeuw en vooral het park en vijver rond de borg zijn prachtig. Bekijk ook de voorgaande berichten op de website over de activiteiten van de afgelopen week. Stuk voor stuk aanraders.



Post on : Wednesday July 29th 2020 | Post by : Jenny
Dat is ook toevallig, Ronald, wij waren hier vorige week ook--net als in Oudeschans en Bourtange!

Post on : Wednesday July 29th 2020 | Post by : Jenny
Ben je ook in de borg geweest of in het koetshuis? Toen wij er waren was het helaas dicht. De borg wordt bewoond door kunstenares Maya Wildevuur.

Post on : Thursday July 30th 2020 | Post by : Ronald
Jammer dat we elkaar gemist hebben. Ik ben inderdaad binnen geweest. De borg is open in het weekend. De kamers hangen vol met kunstwerken en dan bedoel ik ook echt vol.




De vesting Oudeschans

26
July
2020
By: Ronald
Post on : Sunday July 26th 2020 | Post by : Ronald

In 1593, tijdens de tachtig jarige oorlog, voer graaf Willm Lodewijk van Nassau de Dollard binnen. Deze zeeinham lag ten oosten van de stad Groningen. Hij liet hier de Bellingwolderschans bouwen om zo de toevoer vanuit Duitsland te blokkeren. Groningen was in handen van de Spanjaarden. Het had succes. Enkele jaren later viel de strategisch gelegen stad en kwam in Nederlandse handen. Na het droogvallen van Dollard verloor de schans haar functie. Bij Nieuweschans werd een nieuwe vesting gebouwd. Hiermee werd de Bellingwolderschans al snel omgedoopt in Oudeschans. De vesting verloor haar militaire functie en raakte in verval. Eind vorige eeuw is de vesting weer deels in oorspronkelijke staat hersteld, maar verwacht geen vesting zoals Bourtange. Ik dwaal door de straatjes en consumeer wat op het terras. Via de voormalige verdedigingswallen loop ik om de vesting. Tenslotte bezoek ik het vestingmuseum in het midden van het dorpje.





De vesting van Bourtange

25
July
2020
By: Ronald
Post on : Saturday July 25th 2020 | Post by : Ronald

Aan het begin van de tachtig jarige oorlog in 1580 werd gestreden om Groningen. Het gebied ten oosten van de stad was een moeras en een natuurlijke buffer met Duitsland. Willem van Oranje liet de vesting Bourtange bouwen of een van de paadjes (een tange) door het moeras. Hiermee sneed hij de toevoer naar Groningen af, dat in handen was van de Spanjaarden. Later doorstond Bourtange aanvallen tijdens de Munsterse oorlog en later die van de Pruisen. In 1851 verloor de vesting haar militaire functie. Bourtange werd een dorp, grachten gedempt en wallen afgegraven. In de jaren zestig besloot men het zwaar vervallen Bourtange weer in oorspronkelijk staat op te bouwen. Doordat ik overnacht in de burcht, mag ik met de auto de vesting in. Ik rijd over de smalle toegangsbrug en ga onder de poort door. Ik passeer het pleintje waar toeristen de terrassen vullen. Ik parkeer bij de kerk. Mijn overnachting is hier vlak bij. Een mooie bestemming om te vesting te ontdekken.





Het historisch klooster van Ter Apel

25
July
2020
By: Ronald
Post on : Saturday July 25th 2020 | Post by : Ronald

In de vijftiende eeuw bouwden de Kanunniken van de Orde van het Heilige Kruis het klooster en kerk in Ter Apel. Ruim honderd jaar was nodig voor de voltooiing. Het klooster is nog niet open als ik aan kom. Ik heb het eerste tijdslot om 12.00 uur s middags. Ik loop door de oude kloostergang en kijk uit op de binntuin waar kruiden groeien. Ik bekijk de kerk. De kerk is gesplitst in een gedeelte voor de monniken en geestelijken en een gedeelte voor de gewone mensen. Boven de kloostergang zijn kamers waar zieken behandeld konden worden en waar reizigers konden slapen. De houten spanten van de oude dakconstructie zijn hier nog zichtbaar. Bij de tegenover gelegen vleugel is dit wel anders. Bij een brand in 1755 is deze vleugel verloren gegaan. Pas in 2000 heeft een Deense architect de nieuwe vleugel ontworpen. De moderne vleugel pas wonderbaarlijk bij het historische klooster. Ik ben onder de indruk van het klooster. In de voormalige brouwerij in de kelder koop ik een flesje klooster bier. Een mooie herinnering voor later.





De strafgevangenis van Veenhuizen

24
July
2020
By: Ronald
Post on : Friday July 24th 2020 | Post by : Ronald

Een van de koloniën was de kolonie Veenhuizen. Hier werden niet zo zeer families naar toe gebracht. Hier werden landlopers en paupers te werk gesteld. Wanneer iemand in de grote stad aan lager wal geraakt was, kon hij naar Veenhuizen gestuurd worden. De kolonie Veenhuizen was dan ook veel minder vrijwillig. Mensen werden gewoon opgepakt. Hierdoor groeide Veenhuizen uit tot een strafkolonie. Nadat de overheid eigenaar geworden was van Veenhuizen heeft deze kolonie nog jarenlang dienst gedaan als strafgevangenis. Pas in 2008 verlieten de laatste gevangenen Veenhuizen. Ik bekijk de tentoonstelling en volg de gids naar de ‘rode pannen’, de daadwerkelijke strafgevangenis.





De koloniën van de weldadigheid

24
July
2020
By: Ronald
Post on : Friday July 24th 2020 | Post by : Ronald

Net na het ontstaan van de Nederlanden, heerste er veel armoede in het land. De militair van den Bosch wilde hier iets aan doen. Het richtte de maatschappij van de weldadigheid op. De maatschappij stichtte in 1818 koloniën in Drenthe waar arme families een huis, werk en onderwijs kregen. In ruil moesten zij op het land werken om de schulden af te betalen. De koloniën van weldadigheid waren een soort voorloper op het latere silicaat stelsel met uitkeringen en werkgelegenheid. In de koloniën Frederiksoord, Willeminaoord en Willemsoord woonden vijf duizend mensen. In de jaren dertig van de twintigste eeuw raakte de maatschappij in financiële nood. De overheid nam enkele koloniën over. De orde en tucht namen af en de koloniën werden normale dorpen. Met een fietstocht van 36 km langs de voormalige koloniën zie ik de kolonie huisjes, een schooltje en de kerk. Vreemd eigenlijk dat ik zo weinig van deze geschiedenis wist.



Post on : Saturday July 31st 2021 | Post by : Ronald
Vorige week zijn de koloniën van de weldadigheid officieel aangemerkt als Werelderfgoed. Een terechte notering lijkt mij




Eerdere berichten

Volgen:

In de afgelopen periode hebben zich meerdere bezoekers aangemeld. Deze aanmeldingen gaan we eerst verwerken. Morgen kun je je weer aanmelden om ons te volgen. Excuus voor het ongemakt, maar hiermee proberen we echte aanvragen en spam te filteren.





Eerdere berichten


2024
Afscheid van Costa Fortuna (2)
Wandeling door het regenwoud
Zeilend naar Bequia
De Nelsons Dockyard
Grens Frankrijk en Nederland
Enorme Granieten rotsformaties
Entertainment aan boord
Het strand van Pointe Marin
De Pitons van Saint Lucia
Dominica na de orkaan Maria
Snorkelen op Barbados
De oude plantages op Tobago
Het schip ontdekken
Aan boord van de Costa Fortuna
De gate is al gesloten (1)
Een Cruise in het Caribisch gebied (2)
De route van de cruise
Groene pistes in Oostenrijk
Snorkelen boven het koraal (1)
Great Barrier Reef
Fitzroy Island
Vuurwerkshow in Darwin (3)

2023
Zwemmen bij de waterval
Varen op de Yellow River in Kakadu
Rotstekeningen van Aboriginals
De streetart van Darwin (1)
West MacDonnels Range NP
Met kerst bij de Uluru rock (1)
Overnachten onder de grond
Het Hart Saltlake
Zwaar vrachtverkeer: Roadtrains (1)
The Stuart Highway door de Outback
Vanuit Adelaide naar het midden van Australië (3)
Grampians National Park
The Great Ocean Road
Op de fiets door Melbourne
Melbourne bij avond
De Tasmanian Devil
Tasman Island boottocht
The Bay of Fire
De Bennettwallaby in Freycinet
Wineglass Bay op Tasmanie
The Blue Mountains
De prachtige stad Sydney
Bondi beach (2)
Aankomst in Sydney (2)
Rondreis Australië (3)
Afscheid van India met Diwali
Uitgenodigd om Diwali mee te vieren
Het Umaid Bhavan Palace in Jodhpur
De Jaswant Thada
Het Mehrangarh fort in Johdpur
Bollywood film kijken in Raj Mandir bioscoop
Het Paleis van de Wind in Jaipur
Het enorme Amber fort
De Aarti van Varanasi
De wasceremonie in de Ganges rivier
De smalle straatjes van downtown Varanasi
Afscheid van Bhutan met het Tigers Nest (1)
Wandelen door de Phobjikha vallei
De Wangdue Phodrang Dzong
De Punakha Dzong (1)
Overnachten in een homestay (2)
Het Kila Goenpa klooster
De Chelelapas
De luchthaven van Paro (1)
Op weg naar Bhutan (3)
Met de trein naar Berlijn
De Sint-Pieterbasiliek in Vaticaan
De imposante Engelenburcht
De beroemde Trevifontein (1)
Het Pantheon
Het Colosseum
De Sixtijnse kapel
Bibliotheek Thysiana in Leiden
Weekendje Sleidinge
De grotten van Jeita
Kruisvaarderskasteel Byblos
1000 jaar oude ceder-bos
De Hammam van Tripoli
Mohammad Al-Amin Moskee (1)
Waterfront Beiroet
Souq van Sidon
Archeologische site Baalbek
Het paleis van Beiteddine
Verrassend Beiroet
Miljonair voor een week (1)
De Refter van de Abdij van Park
De Universiteitsbibliotheek van Leuven
Het watersnoodmuseum
Met Pasen naar Zierikzee
Voor het werk in India
Terug in Delhi
Het past net
Stedentrip Mechelen
Wandelen naar de Haraun Alm
Skiwelt Wilderkaiser Brixental
Dichte mist op de berg
Terug in Kössen
Das Altes Rathaus van Bamberg
Met 24 uur vertraging terug in Nederland
Paradijselijk Zanzibar (1)
Snorkelen vanaf een dhow
De slavenmarkt van Stonetown
We mogen niet vertrekken!
Fietsen door Karatu
de Ngorongoro krater
Tenten omgeblazen
De eindeloze vlakte van de Serengeti
Kamperen aan het Victoriameer
Lake Nakuru National Park
Een flesje voor een glimlach
De Samburu stam
Passeren van de Evenaar
Tientallen olifanten in het Samburu reservaat
Weer terug in Afrika
Happy New Year vanuit Nunspeet

2022
Huis van bewaring in Almelo
De laatste dag in Saudi Arabië (1)
De oude stad van Jeddah
Fontein van Koning Fahd
Een aanrijding !
Het Rijal Al Maa openluchtmuseum
Traditionele huizen in Abha
De Elephant Rock
De Leeuwentombe van Dadan
De tombes van Maiden Saleh
De oude stad van Al Ula
Wadi Al-Disah
Het kasteel van Tabuk
De weg door de woestijn
De oude Omar moskee
De Standing Stones
De citadel van Zaabal
Eten in Saudi Arabie
De kamelenmarkt van Buraydah (1)
Of we koffie met dadels willen?
The Edge of the World
Het Al Masmak fort in Riyadh
Kennismaking met Riyadh
Weekendje Amerongse Berg (2)
Varen door de mangrove
Steencirkels van Wassu
Nationaal park Niokolo Koba
Slaveneiland Janjanbureh
De Gambiaanse hoofdstad Banjul
De stranden van Gambia
Wandelen in de Dolomieten
Het San Marco plein in Venetie
De arena van Verona
De Portici van Bologna
Het kleine landje San Marino (1)
Franciscus van Assisi
De Piazza del Campo van Siena
De torens van San Gimignano
De kathedraal van Florence
De David van Michelangelo
Ponte Vecchio
Fietsen over de stadsmuren (2)
De scheve toren van Pisa (1)
Cinque Terre - Vernazza
Wandelen langs Cinque Terre
De abdij van San Fruttuoso
De Rolli paleizen in Genua
De Santi Ambrogio en Andrea Kerk
Zware file op de A7
De kathedraal van Como
Nesso aan het Como meer
Slot Loevestein
Moderne kunst
De Vleermuis bunker
The Royal Mile van Edinburgh
Bier en Whisky drinken
Het kasteel van Bouillon
Kajakken op de Semois
Kamperen in de Ardennen
De Grotten van Han
Kasteel Loenersloot
Per boot door Amersfoort
De watervallen van Manavgat
Het theater van Aspendos
De oude Griekse hoofdstad Perge
De historische haven van Antalya
Lekker ontbijten (2)
De Düden Waterval
Donkere wolken boven Pamukkale
Het wijndorpje Sirince
De antieke stad Efeze
Het heiligdom Aphrodisias
Grotbiken in de Mergelgrotten
De Tokyo reünie
Slot oud Zuylen (2)
Kasteel Sterkenburg
Slapen in een echt kasteel (1)
Kasteel Amerongen
Wijk bij Duurstede
De brakke vennen op Ameland
Met Pasen op Ameland (1)
Bagage staat nog in Lissabon
Het visserplaatsje Tarrafal
De Markt van Assomada
National Parc Serra Malagueta
Fortaleza Real de São Felipe
Cidade Velha, de oude stad
São Filipe
Tussen de koffieplantages
Spectaculair afdalen
Beklimming van de Fogo vulkaan (2)
Mijn kortste vlucht ooit
De hoofdstad Praia
Waar ligt Kaapverdië? (2)
Skiën in Kössen
Dinkelsbühl
Korenmolen van Zeddam
Binnenkijken in een kubuswoning
De Basiliek van Oudenbosch
Willemstad
Pyramide van Auterlitz
De vestingstad Nieuwpoort
De Moerputtenbrug

2021
Afsluiting van het jaar
De historie rond Ieper
De Bussemer heide
het raadhuis van Dudok
De Drijvende kelder van Edam
De Speeltoren van Monnickendam
Industriestad Luik
Molen de Adriaan
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (2)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemen



Met Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

131 Landen bezocht